x
Vse kategorije
Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 800 g
Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 800 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 800 g

Proizvajalec: Milupa
Aptamil 3 je mleko primerno za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti
Cena: 16,50 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Živila za posebne prehranske namene

Aptamil 3 je mleko primerno za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti

MILUPINA EDINSTVENA MEŠANICA PREBIOTIKOV
NARAVNO POMAGA KREPITI IMUNSKI SISTEM

* Prilagojene beljakovine
* Prebiotični oligosaharidi
* Obogaten z železom
* Brez glutena
* Ne vsebuje saharoze

Definicija in lastnosti mleka Aptamil 3

Vsaka mati želi zaščititi svojega dojenčka in mu dati najboljši začetek v življenje. Žensko mleko vsebuje naravne, lahko topne vlaknine s prebiotičnimi lastnostmi, ki vzpodbujajo zdravo prebavo in otrokovo naravno odpornost in nukleotide – semi esencialna hranila, ki so verjetno potrebna za hitro rast in obnovo celic, pomembna pri razvijajočem se imunskem sistemu.

Beljakovine1,9 g/100 ml obroka
Maščobe3,4 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati9,7 g/100 ml obroka
(od tega: laktoza 6,6 g, glukoza 0,3 g, polisaharidi 2,6 g)

Sestavine Aptamil 3 mleka

posneto mleko v prahu, rastlinska olja, laktoza, maltodekstrin, škrob, vlaknine (galaktooligosaharidi, polifruktoza), trimagnezijev dicitrat, sojin lecitin, kalcijev karbonat, holin klorid, vitamin C, natrijev L-askorbat, nikotinamid, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, železov sulfat, manganov sulfat, cinkov sulfat, DL-alfa tokoferil acetat, folna kislina, bakrov sulfat, D-biotin, kalcijev D-pantotenat, beta karoten, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Pomebno obvestilo ob uporabi Aptamil 3

* Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.

* Aptamil 3 je lahko le del raznolike prehrane dojenčkov, starih več kot 12 mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo - kot tudi Aptamil 3 Immunofortis - ne smemo uporabljati kot nadomestek za materino mleko.

* Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Aptamil 3 namreč vsebuje ogljikove hidrate (mlečni sladkor in maltodekstrin), kateri ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi lahko povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadite piti iz skodelice.

Uporaba Aptamil 3

Aptamil 3 je primeren: * kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča; * v okviru mešane prehrane; * kot nadaljevalna hrana po uporabi Aptamila 2 IMMUNOFORTIS ali katerekoli druge začetne formule. Svetujemo, da je dojenček vsaj do 18. meseca starosti hranjen z začetnim oz. nadaljevalnim mlekom za dojenčke.

Priprava in doziranje mleka Aptamil 3


Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Po šestem mesecu starosti otrok spije 150–250 ml tekočine na obrok. Standardna raztopina: 16,8 g Aptamila 3 in 90 ml vode je 100 ml pripravljenega obroka. Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 5,6 g Aptamil 3 . * V tabeli so natančna navodila za pripravo obroka:

Za en obrok potrebujemoKoličina obroka v ml
Aptamil 3
Količina vode v mlŠtevilo meric
1505165
1806200
2107235

Pakiranje

neto 800 g (2 x 400 g)

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Medicinski posegi

Vse preprosteje? Tveganje carskega reza
Carski rez je operacija, ki je ustrezna le v nujnih medicinskih primerih. Obstajati morajo tehtni razlogi, da se izvede. Mogoči so neprijetnosti, tveganja in zapleti, kot na primer:

-rana lahko do nekaj tednov povzroča močne bolečine; potrebnih je več sredstev proti bolečinam, kot v primeru poroda po naravni poti;
-bistveno se podaljša čas hospitalizacije (bivanje v bolnišnici);
-izguba krvi je lahko zelo velika (včasih so potrebne transfuzije); nekatere porodnice imajo posledično težke težave s strani krvnega obtoka, ki lahko trajajo več dni;
-infekcije so bistveno pogostejše kot pri porodih po naravni poti: skoraj 10 odstotkov jih zboli za posledicami infekcij maternične sluzi ali materničnega mišičja, 9 odstotkov za posledicami infekcij sečil in 3 odstotki za posledicami infekcije rane;
-mogoče so poškodbe zaradi velikih raztrganin maternice, materničnega vratu, nožnice in sečnega mehurja;
-rahlo se poveča verjetnost neplodnosti;
-pri nadaljnjih nosečnostih so pogostejše motnje lege posteljice (posteljice). -pri tem pa je mogoča povečana izguba krvi;
-pri naslednjem porodu se lahko stara brazgotina (po carskem rezu) raztrga.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.