x
Vse kategorije
2in1 Gentle univerzalne lancete, 100 lancet
2in1 Gentle univerzalne lancete, 100 lancet
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

2in1 Gentle univerzalne lancete, 100 lancet

Proizvajalec: Neopredeljen
Izberite ustrezne lancete.
Cena: 10,82 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

Primerne so za samotestiranje.
 
Vsebuje 100 sterilnih lancet

Priloge

Ali ste vedeli

Sluh

Hrup
Stres zaradi hrupa. Na nenaden hrup instinktivno reagirate z alarmno reakcijo: zviša se krvni tlak, poveča se srčni utrip, telo se pripravi za umik ali napad. Hormoni nadledvične žleze, adrenalin, noradrenalin in kortizol, spravijo telo v stanje pripravljenosti - hitra reakcija je med človekovim razvojem zagotavljala preživetje.

Danes hrup le še redko predstavlja neposredno nevarnost za telo in življenje; biološki odziv pa povzroča bolezenski stres. Posledice so težave z zbranost jo, razdraženost, nemiren spanec in upad storilnosti. Otroci, ki živijo v hrupnem okolju, imajo v šoli slabše dosežke.

Dolgoročno izpostavljanje hrupu vpliva na zdravje: ljudje, ki živijo blizu prometnih cest, se pogosteje zdravijo zaradi zvišanega krvnega tlaka kot tisti, ki živijo ob neprometnih cestah. Najbolj očitna je povezava med zvišanim krvnim tlakom in hrupom ponoči. Bolezni srca in ožilja so pogostejše pri ljudeh, ki živijo v hrupni okolici, kot ljudeh v mirni sosedski okolici.

Dolgoročna raziskava inštituta Roberta Kocha iz Berlina je pokazala, da hrup ne škoduje le srčnožilnemu, temveč tudi imunskemu sistemu. V raziskavi je sodelovalo 4.000 moških in žensk različnih starosti, ki so jih več kot 20 let spremljali in preverjali njihovo življenjske okoliščine ter zdravstveno stanje. Strokovnjaki za akustiko so neprestano opravljali meritve pred oknom njihovih spalnic. Prav tako so uqotavljali, kako je hrup udeležence motil in oviral. Izsledek je bil naslednji: že stalna stopnja hrupa zaradi prometa v višini petinpetdesetih decibelov - ta vrednost ustreza običajnemu pogovoru - lahko oslabi imunski sistem in povzroči alergične reakcije, migreno in psihične motnje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.