2x tantum verde pastile z okusom limone + GRATIS nakupovalna vreča

<p>Zdravilo Tantum Verde pastile se uporablja za laj&scaron;anje lokalizirane bolečine inoteklin pri vnetju v ustni votlini.</p>

Zdravilo Tantum Verde pastile se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine inoteklin pri vnetju v ustni votlini.

528871 14811

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tjaša **** 20. 12. 2016 11:32
Pastile Tantum Verde z okusom limone so super. Hitro pomirijo boleče grlo, obenem pa ne pečejo kot r... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

1. Kaj je zdravilo Tantum verde?

PastileTantum Verde so zelo učinkovite pri lajšanju bolečin in oteklin, ki jih povzroča vnetje ustne votline in žrela. Lahko jih uživajo tako odrasli kot tudi otroci, starejši od 6 let. Zdravilna učinkovina je benzidamin (kot benzidaminijevklorid). Ta sodi med sredstva, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje vustni votlini. Benzidamin olajša bolečine in otekline, ki nastanejo zaradi vnetja. Poleg tega povzroči na mestu delovanja tudi zmerno začasno neobčutljivost za bolečino.

2. Bodite pazljivi pred začetkom jemanja pastil

* Pri nekaterih bolnikih lahko hude bolezni povzročijo ustne/žrelne razjede (ulceracije). Če se ti
simptomi ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali zobozdravnikom.
*Jemanje drugih zdravil
Raziskav o medsebojnem delovanju zdravila Tantum Verde pastile z drugimi zdravili ni.
*Nosečnost in dojenje
V času nosečnosti in dojenja zdravila ne jemati.
 
* Vpliv na sposobnost upravljanja vozil
Pastile nimajo neželjenih učinkov na sposobnost vožnje.

3.Kako jemati pastile?

Zdravilo Tantum Verde je namenjeno oralni uporabi.  Pastilo počasi raztopimo v ustih. Otroci starejši od 6 let ter odrasli naj vzamejo eno pastilo trikrat na dan.
Pastile ne vsebujejo sladkorja, zato so primerne tudi za sladkorne bolnike.

4.Neželeni učinki

Zdravilo ima lokalno anestetično delovanje. To pomeni da se ob uživanju pastil, lahko pojavi neobčutljivost v ustni votlini in žrelu. Vendar je ta reakcija kratkotrajna in zgolj prehodna.

Možni so naslednji neželeni učinki, navedeni glede na stopnjo pojavnosti:
- občasni: preobčutljivost kože za sončno svetlobo (fotosenzitivnost).
- zelo redki: laringospezem in angioedem (oteklina obraza, jezika in dihalnih poti, ki povzroči močno oteženo dihanje),
- redki: pekoč občutek v ustih, suha usta, preobčutljivnostna reakcija.

5.Shranjevanje

Pastile hranite na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Pazite na rok uporabnosti, saj jih po preteku roka ne smete več uživati. Mesto hrambe naj bo otrokom nedostopno.

6.Kaj vsebuje zdravilo Tantum Verde?

 - Zdravilna učinkovina je benzidamin. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida (kar ustreza 2,68 mg benzidamina).
 -Pomožne snovi so izomalt (E953) (sinonim: izomaltitol (E953)), aspartam(E951), mentol, citronska kislina monohidrat, aroma limone, aromapoprove mete, kinolinsko rumeno (E104) in indigotin (E132).

 Pakiranje:

20 pastil

 Pastile so zelene barve, imajo značilen okus mentola in poprove mete.
 
Zdravilo je mogoče kupiti v lekarnah brez recepta. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Včasih se bo otrok počutil varnega in sprejetega že samo, če boste mirno sedeli ob njem in mu nežno govorili. Nekateri otroci imajo to raje, kot če jih imate v naročju, ker se lahko medtem prosto gibajo. 

Med izbruhom besa zaradi stiske ne uporabljajte tehnike odmora. Vaše najboljše prijateljice že ne bi pustili same ali jo poslali v poseben prostor, naj se pomiri, če bi se zvijala po tleh in ihtela, zato ta način zagotovo ni primeren pri otrocih, saj se ti na čustvenem področju znajdejo še veliko manj kot odrasli. Če pri otroku, ki je v stiski, uporabite tehniko odmora, zamujate izjemno pomembno priložnost za uravnavanje besa in stiske in ustvarjanje učinkovitih sistemov za obvladovanje stresa v možganih. 

Nikar otroka med njegovim izbruhom besa ne pošljite samega v kakšen prostor. Čeprav otrok neha jokati na glas, lahko še naprej joka v sebi - raziskave kažejo, da je takšen jok še bolj skrb zbujajoČ.14 Glasen jok je klic na pomoč, tihi jok v sebi pa je znamenje, da je otrok izgubil upanje, da mu bo kdo prišel pomagat. Pri nekaterih ljudeh ta tragična izguba upanja traja do konca življenja. 

Ne pozabite, da je otrokova stiska pristna. Dveletni otrok, ki kriči, ker mu je starejši sorojenec vzel igračo, ne zganja cirkusa kar tako. Raziskave kažejo, da občutek izgube aktivira središča za bolečine v možganih in povzroči zelo neprijeten primanjkljaj opioidov." Ker so majhni otroci na svetu šele nekaj let, še nimajo jasne predstave o življenju. Ker smo odrasli in smo doživeli že veliko dogodkov in izkušenj, vemo, da je izguba avtomobilčka samo manjše razočaranje. Majhnemu otroku pa lahko ta izguba pomeni vse. Če je otrok redno kaznovan zaradi izbruhov besa, ki so posledica žalovanja (žalovanje pogosto vključuje tudi bes), se nauči sledeče lekcije: "Mami ne more obvladati ali razumeti moje žalosti:' Posledica tega je, da se veliko lažje odreže od svojih občutkov bolečine, ker meni, da jih ni varno čutiti. To vpliva na to, kako bo otrok obvladoval svoja občutja v odrasli dobi (glejte str. 205). 

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tantum akcija Tantum akcija
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov