4Sports profesionalni masažni valjček, 33x14 cm

Masažni valj 4Sports uporablja že večina fizioterapevtov in športnikov, vedno bolj pa postaja popularen tudi med običajno populacijo. Masažni valj 4Sports uporablja že večina fizioterapevtov in športnikov, vedno bolj pa postaja popularen tudi med običajno populacijo.
945021 10599

Ocene in mnenja

Opis

Masažni valj 4Sports uporablja že večina fizioterapevtov in športnikov, vedno bolj pa postaja popularen tudi med običajno populacijo. Gre za masažni valj, ki pomaga odstraniti bolečino iz mišic, jih hitreje regenerira, pospešuje prekrvavitev, odpravlja celulit, krepi mišice, izboljšuje ravnotežje in še bi lahko naštevala.

Popolni samomasažni pripomoček za profesionalne in rekreativne športnike in vse, ki imajo težave z bolečinami v hrbtu. Priporočajo ga fizioterapevti, trenerji in profesionalni športniki. Pospeši regeneracijo rnlšlc in poveča njihovo fleksibilnost, odpravi boleče vozle, izboljša ravnotežje, okrepi osrednji del telesa in odpravlja celulit.

4Sports masažni valj ponazarja maserjeve roke, zato je idealen samomasažni pripomoček za domačo uporabo za vse:

- ki jih mučijo bolečine v hrbtenici (zaradi poškodb ali dolgotrajnega sedenja oz. stanja),

- ki jih mučijo bolečine v kolenu, kolku, ramenih, Ahilovi tetivi in peti,

- ki jih mučijo otekle noge,

- ki jih muči sindrom nemirnih nog in krči,

- ki želijo odpraviti boleče vozle (pa nimajo denarja za večkratni obisk maserjev in kiropraktikov).

Predvsem pa je masažni valj pripomoček, ki ga uporabljajo športniki (tudi rekreativni) po vadbi, saj so najnovejše raziskave pokazale, da raztezanje utrujenih mišic in vezi po vadbi lahko vodi le v njihove poškodbe. Zato strokovnjaki priporočajo valjčkanje, saj iztisne mlečno kislino iz mišic, jih raztegne in hitreje regenerira.

Vaje za hrbet

Uležite se na masažni valjček, tako da se le-ta nahaja pod vašimi rameni. Pokrčite kolena in dvignite boke. Počasi se pomikajte naprej in nazaj in masirajte zgornji del hrbta. Nato valjček premaknite še na predel križa in ponovite vajo.

Zadnja stegenska mišica  

Položite valjček pod stegna. Z rokami se oprite ob tla. Neino se premikajte gor in dol po zadnji stegenski loži do kolena. Ponovite 10 - 20 krat, nato prestavite valjček pod meča in ponovite vajo. Izogibajte se kolenu in gležnjem.

Široka hrbtna mišica

Uležite se na bok in si položite valjček pod pazduho. Spodnja roka naj bo iztegnjena. Zgornjo nogo prekrižajte preko spodnje za boljše ravnotežje. Z zgornjo roko se uprite ob tla in se pomikajte gor in dol po mišici.

Kvadriceps

Postavite se v položaj mizice in si položite valjček pod stegna. S pomočjo rok se pomikajte gor in dol po valjčku.

Koristni nasveti:

Uporaba masažnega valjčka je odličen nadomestek razteznim vajam po vadbi. Valjčkanje lahko povzroči bolečino, še posebej pri začetnikih, vendar je bolečina dobrodošla, saj vodi k sprostitvi mišic. Sčasoma bo postala sprejemljivejša. Po vsakem delu telesa se povaljajte 10 do 20-krat, nato nadaljujte z drugim delom tele.sa. Če na določenem mestu čutite bolečino, zadržite položaj za 20 sekund in šele nato nadaljujte z valjčkanjem. Ne valjčkajte se po trebuhu in preko sklepov. Priporočena vsakodnevna od 5 do 10 minutna uporaba.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Debelost

Odločitve s pomočjo zdravnika
Vedenjska terapija: Pri tej terapiji so prizadeti podprti, da svoje vedenje dosledno spreminjajo, in sicer v smislu gibanja in prehranjevanja. • Samoopazovanje pri prehranjevanju in pitju, ob pomoči dnevnika prehranjevanja, omogoča natančen pogled v situacijo, kdaj preveč jeste.

• Naučili se boste tehnik samonadzora, s čimer se boste izognili, da bo obrok vseboval preveč kalorij, s tem pa tudi priložnostnemu prehranjevanju.

• Uvajanje v fleksibilen nadzor obnašanja v prehranjevanju - ne obstajajo stroge prepovedi (te namreč na dolgi rok pripeljejo do neuspeha) - vas bo naučilo odgovorno skrbeti za svojo prehrano.

• S pomočjo terapevtov se izoblikujejo strategije, kako se boste obvladali v trenutku požrešnosti oziroma želje po hrani.

• Naučili se boste spoprijeti s prehrano - kaj resnično potrebujete, koliko energije imajo v resnici najrazličnejši prehrambni izdelki in podobno.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekarna Žužemberk Lekarna Žužemberk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov