Airmag vlažilec zraka za radiator - 50 ali 80 cm

Airmag vlažilec zraka za radiator je namenjen vlaženju presuhih prostorov predvsem v zimskih časih - v času kurilne sezone.
21967 21967

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
Marko **** 25. 12. 2017 13:54
Pri nas je v kurilni sezoni doma zelo suh zrak - airmag, ki smo ga kupili pri vas po ugodni ceni je ... Preberi več
Tomaž **** 4. 12. 2017 21:30
Z airmagom imam same dobre izkušnje - enostavno za namontirati...zrak je pozimi resnično bolj vlažen... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Airmag vlažilec zraka za radiator ali radiatorski vlažilec zraka je namenjen vlaženju presuhih prostorov predvsem v zimskih časih. Izdelek je narejen iz kvalitetne plastike ter je namenjen predvsem lajšanju dihanja, izboljšanju splošnega počutja, regulaciji vlažnosti domačih in tudi pisarniških prostorov. Pomembno je, da se dobro počutite tudi v času, ko ste v službi.

Zaradi ogrevanju prostorov v katerih bivate je vlažnost zraka pogosto prenizka. Počutje je posledično slabo. Meritve v teh zimskih mesecih so pokazale prenizke vrednosti vlage za dobro ter optimalno počutje.

Priporočena vrednost vlage v zraku znotraj zaprtih prostorov je 40-60 % - medtem ko je pogosto vlaga v ogrevanih prostorih le 25 %, kar je znatno prenizka vrednost.

Pogosto navlažimo zrak v samem prostoru tako, da odpiramo okno in prezračimo - vendar je to pogosto napačno početje! S prezračevanjem namreč spustimo v prostor izredno suh zrak (nižja je temperatura zraka manj vlage zrak vsebuje).

Pri tem ni zanemarljivo pomisliti tudi na energetske izgube - saj je potrebno prostor ponovno ogreti na sobno temperaturo!

Topel in suh zrak vpija vlago iz vsega, kar je v prostoru in ima večjo vsebnost vlage (iz lesa, zidov, lončnic), najbolj pa iz ljudi in živali. Pri tem so pri človeku izpostavljeni predvsem nepokriti deli telesa (obraz, vrat, roke) in seveda dihalne poti (ustna in nosna votlina, pljuča).

Vlažilec zraka Airmag je patentiran in na ustrezen način izrablja energijo radiatorja za počasno izhlapevanje tekočine v prostor, da je vlažnost optimalna!

Kdaj uporabiti Airmag?

 • kadar je zrak v bivalnem ali delovnem prostoru presuh
 • kadar je zrak v prostoru nečist in presuh
 • kadar so v zraku vidni gibljivi delci
 • kadar čutite izsušenost nosne in žrelne sluznice
 • kadar imate težave z astmatično boleznijo in drugimi pljučnimi zapleti
 • kadar morajo biti pogoji v prostoru optimalni

Prednosti Airmag sistema vlaženja

 • Deluje brez napajanja, izkorišča energijo radiatorskega gretja. Vsak delujoč radiator ustvarja energijo, ki jo Airmag sistem delno porabi za segrevanje in posledično izparevanje ter vlaženje okolišnjega zraka.
 • Vlažnost zraka se signifikantno poveča, izhlapevanje vlage iz sistema Airmag malenkost zavisi od segretosti radiatorja.Vlažnost prostora se dvigne na idealno raven, ki znaša za človeški organizem med 40 in 60 % vlažnosti.
 • Enostavna montaža sistema na praktično vse tipe standardnih radiatorskih sistemov - namestitev s pomočjo magnetnih nastavkov z dodatnimi nastavljivimi nogicami.
 • vlaženje zraka zaradi izhlapevanja - večina vlažilnih naprav omogoča izparevanje vlage v prostor, kar se dosega pri signifikantno višjih temperaturah.
 • klinično preizkušen izdelek, ki je bil preizkušen predvsem na različnih klinikah, predvsem tistih, ki se ukvarjajo z zdralvjenjem pljučnih in dihalno obremenjenih bolnikov. Preizkušena je bila tudi v kliniki Golnik na Slovenskem
 • brez uporabe filtrov - za delovanje sistema ni potrebna uporaba filtrov in drugih sistemov, opcijsko se lahko dokupi le čistilo za čiščenje sistema.
 • mednarodno priznanje za inovativnost - naprava je prejela tudi prestično nagrado v segmentu vlažilcev; prejela je tudi odličje na Impex razstavi v ZDA.

Posledice bivanja v presuhem okolju

Suh in umazan ter onesnažen zrak še posebej slabo vpliva na našo razpoloženost, storilnost in nasploh dobro počutje. Prav tako vsem, ki imajo tećave z dihali povzroča slaba kvaliteta zraka še posebej velike preglavice.   

Ohrevalna sezona naredi vlažnost prostora izredno nizko - vlažnost se brez pripomočkov za vlaženje spusti celo pod 20 % vrednost, kar pa za človeška dihala in dobro počutje ni primerno okolje. Normativi in raziskave so pokazale, da je dobro počuje organizma med 40 in 60 % vlažnosti.

Prezračevanje prostorov pozimi - ali je to smiselno?

Odgovor je ne. V zimskem času je navlaženost hladnega zraka zelo majhna. Vsa vlaga iz zraka kondenzir in zamrzne na površinah, drevju ipd., zato je tudi zunanju mrzel zrak preces izsušen, zato prekomerno zračenje ni smiselno. Prekomerno zračenje pomeni le, da je zrak v bivalnem prostoru izrazito hladnejši in potrenbo ga je zopet ogreti, vseno pa še vedno ni vlažen.

Suh zrak še posebej neugodno vpliva na sluznice, ki se sušijo ter izpostalvjene predele - kot denimo roke, vrat, obraz, ki postanejo prekomerno suhi, v kolikor ju ne zaščitimo pred prekomernim izhlapevanjem.

Delovanje Airmag sistema vlaženja!

Sistem omogoča inovativno vlaženje zraka, ki cirkulira skozi Airmag, posledično poskrbi za dobro navlaženost prostora in čistost zraka.

Izdelek deluje brez električnega napajanja, zrak vlaži samo s pomočjo energije radiatorja, v sami banjici z vodo pa ostajajo vse nečistote iz zraka. Ob enem sistem omogoči poustvarjanje najboljših možnih pogojev, v katerih se človeški organizem najbolje počuti.

Izdelek deluje na način vzgona segretega zraka, katere energijo prejme od delujočega radiatorja. Segret zrak se maksimalno navlaži ter izboljša kakovost zraka celotnega prostora.

Z uporabo tega inovativnega istema poskrbite, da se v kurilni sezoni v prostor sprosti kar 1000 mL vlage, počutje z uporabo Airmaga pa je fenomenalno.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Airmag Airmag
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja