Alga Maris bio sprej za obraz in telo z ZF50, 125 mL

<strong>Alga Maris bio sprej za obraz in telo z ZF50 je hipoalergena formula, minimizira tveganje za alergije.</strong> Alga Maris bio sprej za obraz in telo z ZF50 je hipoalergena formula, minimizira tveganje za alergije.
3473 3473

Ocene in mnenja

Opis

- ne pušča belih sledi
- tekoča in lahka tekstura
- lahko se vpije
- spf 50+ je hipoalergena, minimizira tveganje za alergije
- spf 30 ima naravni vonj po ko kosu in kariteju
- spf 50+ je brez vonja in dišav
opozorilo: pred uporabo dobro pretresite

Kako deluje naravna mineralna zaščita?

Mineralna zaščita na koži ustvari efekt ogledala, od katerega se UV žarki odbijajo. Kožo ne draži in deluje že takoj po nanosu. Koži ne škodi. Največkrat mineralno zaščito sestavljata titanov dioksid in cinkov oksid, ki pa sta varna le, če sta dovolj velika oz. da nista v obliki nano delcev (velikosti od 1 do 100 nm). Če krema vsebuje nano delce, mora po zakonodaji biti to na embalaži napisano. Titanov dioksid je beli mineral, ki ga najdemo v naravi, najpogosteje v belem pesku na plaži.

Kaj je porjavelost?

Poležavanje na soncu dandanes ni več tako brezskrbno, kot je bilo nekoč. Porjavelost, ki je nam vsem tako zelo všeč, je pravzaprav izraz obrambe kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki. Melanociti (celice, ki se nahajajo v povrhnjici) začnejo proizvajati melanin, pigment, ki kožo ščiti pred škodljivimi vplivi ultravijoličnega sevanja. S prekomerno izpostavljenost jo sončnim žarkom se koža močno poškoduje. Postane neelastična, suha, trša in nagubana. Poleg tega pa tvegamo tudi pojav kožnega raka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Alga Maris Alga Maris
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede