Algisite M obloge - 2x30 cm, 5 kom

Obloga iz kalcijevega alginata. Obloga iz kalcijevega alginata.
6481 6481

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Obloga tvori mehek gel z izločkom iz rane in na ta način uspešno zdravi poškodovano področje. Obloga je zelo mehka, prilagodljiva obliki rane in lahko jo režemo na ustrezno dolžino. 
Ob uporabi in nanosu obloge se tvori gel, ki prepreči nastanek kraste in tako pripomore h hitrejšemu celjenju rane. 
 
Obloga je zelo vpojna saj vpije tudi do deset krat večjo količino izločka napram teži obloge. To je tudi razlog, da oblogo lahko uporabljamo precej dolgo - tudi do 7 dni. 
 
Algisite M obloga je primerna za vse vrste ran, z manjšim ali večjim izločkom - post operativne rane, razne razjede na nogah in koži...

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Razgibajmo življenje
Čudežni ustroj človeškega telesa se je razvijal skozi milijone let in je naravnan na visoko ter zavidljivo zmogljivost. Sprva je imelo to namen preživetja, saj so morali lovci in nabiraici pri iskanju hrane prehoditi dolge razdalje in po potrebi bliskovito pokazati svojo moč ter sposobnosti. Narava je poskrbela, da telesne obremenitve bolje pripravijo organizem na mogoče izzive. Živci, mišice, kosti in sklepi so zasnovani tako, da odgovarjajo na gibalne dražljaje s povečano gradnjo. Srce in krvni obtok se na obremenitev odzoveta s povečanjem zmogljivosti. Hormoni poskrbijo, da spremljajo trajne obremenitve občutki sreče, visoko zapleten vodilni sistem za vse gibe pa potrebuje tisočero ponovitev, da je zmožen dirigirati koncert finomotoričnih gibov brez zgrešenih tonov. Že sama človeška hoja je tako večplastno čudo vnaprejšnjega izračunavanja naslednjih korakov, vodilnih ukazov in ravnotežja, ki ga do danes kljub gigantskim računalniškim zmogljivostim ni bilo mogoče resničnostno posnemati.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Smith&nephew Smith&nephew
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja