AlgOmega 3 dopolnilo, 60 kapsul

<p><strong>AlgOmega3 rastlinskega izvora, tudi za vegane obogaten s klamatsko algo Klamin.</strong></p>

AlgOmega3 rastlinskega izvora, tudi za vegane obogaten s klamatsko algo Klamin.

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

AlgOmega3 je prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami DHA pridobljenih iz mikroalg in Klamina, izvlečka iz mikroalge Klamath.

Odličen nadomestek omega-3 iz ribjega olja, tako funkcionalno kot ekološko.

Med omega-3 maščobne kisline uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALA), eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA). Za zdravje so še posebej pomembne EPA in DHA. Naše telo ju sicer lahko samo ustvari iz ALA, vendar zelo počasi in neučinkovito. Zato je zelo pomembno njuno zadostno uživanje s prehrano.

Glavni prvotni vir EPA in DHA so modrozelene alge v planktonu in samo zato, ker se ribe z njim hanijo, so (bile) pomemben  vir omega-3. Dandanes je 70-80% rib gojenih in se hranijo z vsem drugim, kot z modrozeleno algo. Ribe zato pogosto omega-3 maščobnih kislin sploh nimajo več. Prva slabost ribjega olja je ta, da prihaja, zaradi povečane proizvodnje olja, do dramatičnega izčrpavanja morskih rib. Druga slabost pa je ta, da ribje olje pogosto povzroča pri ljudeh slabost, zato ga v izogib tem težavam, predelajo.

Olje iz alg je čisto in neobdelano. Tudi vsebnost DHA je večja kot pri ribjem olju. Ribje olje ima sicer večjo vsebnost EPA, vendar največ koristi izhaja iz DHA

Klamin patentirana formula iz klamatske alge je tudi odlična hrana za možgane. V Klaminu je ohranjenih tudi veliko hranil, ki so zelo pomembne za živčni sistem: vitamini B, zlasti B1, B3, B9 = folna kislina in B12. Klamin vsebuje tudi širok spekter karotenov (15), oba vitamina A in ksantofile, ki imajo svoje lastne protioksidacijske in nevrozaščitne lastnosti.

Uporaba AlgOmega3 dopolnila (EPA in DHA maščobne kisline)

- srce in ožilje
- trigliceridi v krvi, holesterol
- pomanjkanje omega 3 MK: v nosečnosti in med dojenjem
- dobro delovanje možganov (otroci, starejši)

Sestava AlgOmega3 dopolnila

- olje iz mikroalg Schizochytrium, naravno bogato z DHA
- Klamin izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax

Kakovost AlgOmega3 dopolnila

Preverjena kakovost, s certifikatom. Brez glutena.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nutrigea Nutrigea
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja