Ali je ekofitoestrogen naraven in kakšni so stranski učinki?

petek, 04 april 2014
Vprašanje stranke:

zanima me sestava kapsul EKOFITOESTROGEN in še posebej stranski učinki. Za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Odgovor:

Ekofitoestrogen je povsem naraven izdelek na osnovi gensko nespremenjene soje. Vsebuje najpomembnejše izoflavonoide  (daidzein, daidzin, genistein,genistin). lzoflavonoidi so naravne snovi, ki so po kemijski strukturi podobni ženskim hormonom, zato lahko zmanjšajo menopavzalne težave in s tem izboljšajo splošno počutje in notranje ravnovesje.

Ekofitoestrogen vsebuje tudi inulin, ki je prebiotik in spodbuja rast za človeka koristnih črevesnih mikroorganizmov (bifidobakterij) in s tem pospešuje presnovo. Posredno pa ugodno vpliva na naš imunski sistem. Ker so vse naštete sestavine naravnega izvora, stranskih učinkov ni.

Še natančna sestava:
Sestavine: inulin, sojin ekstrakt, hipromeloza, magnezijev stearat:. barvilo titanov dioksid (E171)

Količinska sestava dnevnega  odmerka (1 kapsula):

• 30,5 mg inulin
• 50,0 mg izoflavonoidi (daidzein, daidzin,genistein, genistin in ostali)

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.