Alitol česen, 48 mehkih kapsul

1 mehka kapsula vsebuje 100 mg oljnega izvlečka česnove čebulice. 1 mehka kapsula vsebuje 100 mg oljnega izvlečka česnove čebulice.
901776 14767

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

OŽILJE, DELOVANJE SRCA

Alitol mehke kapsule predstavljajo oljni ekstrakt česnove čebulice. Je prehransko dopolnilo z dodanimi sladili.

Sestava

1 mehka kapsula vsebuje 270 mg oljnega izvlečka česnove čebulice (Allii sativi bulbi extractum oleosum) 1 : 1. Prav tako vsebuje oljni ekstrakt česnove čebulice, želatino, sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), modificiran škrob (koruzni), sladili (sorbitol, manitol).

Prednost prehranskega dopolnila je tudi ta, da ne vsebuje glutena, ter je kot takšno primerno za bolnike, ki so oboleli za celiakijo.

Učinkovanje česna

Česen že od nekdaj uporabljajo v ljudski medicini. Njegove učinke priznava tudi znanstvena medicina.

Kapsule Alitol so bogat vir česna oziroma predvsem njegovega ekstrakta. 

Kapsule so obogatene z oljnim kestraktom česnov čebulice, v olju so prisotne vse pomembne sestavine česna, ničesar ni izpuščeno.

Kapsule se sprostijo šele v črevesju, zato ni neprijetnega vonja, prav tako ne dražijo črevesno sluznico.

Splošno o česnu

Česen se uporablja že tisočletja, najbolj sicer kot začimba, v primeru farmacije pa kot prehransko dopolnilo ali zdravilo. Pogosto je česen izdredno nepriljubljen, saj je neprijetnega vonja in lahko povzroči neprijetne zadrege predvsem v družbi.

Kako deluje česen

Česen ima številne učinke na organizem, predvsem na splošno dobro počutje in zdravje organizma. O česnu je povedanega ževeliko, za kaj pa se dejansko lahko uporablja pa si preberite na zgornji povezavi.

Uporaba Alitol prehranskega dopolnila

Odmerjanje odraslih: odmerite po 3-krat na dan po 1 do 2 kapsuli med obrokom ali po njem. Kapsula se zaužije s tekočino.
Uživanje kapsul Alitol ni časovno omejeno, ni pa priporočeno uživanje ob preobčutljivosti na sestavine pripravka.

Če že uživate zdravila za zniževanje krvnega tlaka, se o jemanju kapsul Alitol posvetujte z zdravnikom. Kapsul se ne sme jemati hkrati z zdravili proti strjevanju krvi, ker lahko pride do krvavitve zaradi podaljšanja časa strjevanja krvi.

Isto velja za morebitne operativne posege, kajti takrat morate kapsule Alitol prenehati jemati, ker lahko podaljšajo čas strjevanja krvi.

Opozorila

Izdelke shranjujte zaščitene pred svetlobo in shranjene v originalni embalaži, saj le tako izdelek zadrži svojo kvaliteto in nespremenjenost sestavin do konca roka uporabnosti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Dolgotrajna driska

Nato bo sledil telesni pregled. Zdravnik se bo osredotočil na vaše splošno stanje in stopnjo dehidriranosti, Iskal bo telesne znake sistemske bolezni, ki bi lahko povzročalo dolgotrajno drisko. V določenih primerih bo opravil tudi pregled zadnjega dela črevesa (rektalni pregled) in preveril ali je v blatu prisotna kri.

Za razjasnitev vzroka dolgotrajne driske boste verjetno opravili tudi določene preiskave. Najpogosteje vas bo zdravnik napotil na odvzem krvi za osnovne krvne teste. Verjetno bo potrebno pregledati tudi vzorce blata treh zaporednih odvajanj za ugotavljanje prisotnosti krvi ali pa vzorec blata za ugotavljanje morebitne prisotnosti mikroorganizmov ali njihovih strupov.

V določenih primerih bo zdravnik presodil, da je pri vas potrebna zahtevnejša diagnostika, na primer endoskopski pregled črevesa (kolonoskopija) ali testiranje na preobčutljivost na določena živila. V takem primeru vam bo izdal napotnico za ustreznega specialista.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov