Caffetin
Caffetin, 12 tablet
Oceni izdelek in zasluži
5.0 3

Caffetin, 12 tablet

Proizvajalec: Alkaloid
Alkaloid Caffetin zdravilo v obliki tablet je namenjeno lajšanju bolečin, kot so glavobol, migrena, zobobol in menstrualne bolečine ter bolečine v sklepih in je učinkovit v zniževanju povišane telesne temperature. Lajša simptome akutnih vnetij, kot so prehladi, gripe in angine ter prispeva k hitrejšemu okrevanju. Zaradi visoko učinkovitih aktivnih snovi, so Alkaloid Caffetin tablete kakovosten in efektiven analgetik in antipiretik.
Cena: 4,26 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Težavabolečina, glavobol
Farmacevtska oblikatablete
Namenlajšanje bolečih dlesni, lajšanje krčev, lajšanje bolečine

Opis

Caffetin zdravilo v obliki tablet je namenjeno lajšanju bolečin, kot so glavobol, migrena, zobobol in menstrualne bolečine ter bolečine v sklepih in je učinkovit v zniževanju povišane telesne temperature. Lajša simptome akutnih vnetij, kot so prehladi, gripe in angine ter prispeva k hitrejšemu okrevanju. Zaradi visoko učinkovitih aktivnih snovi, so Caffetin tablete kakovosten in efektiven analgetik in antipiretik.

Prednosti zdravila Caffetin

  • za kratkoročno jemanje
  • kombinacija analgetika in antipiretika
  • primerno za odrasle in mladostnike starejše od 12. let
  • lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo
  • zaradi vsebnosti kofeina spodbuja delovanje drugih učinkovitih sestavin

Kaj je zdravilo Caffetin in za kaj se uporablja?

Lajšanje bolečin je lahko izjemno zahtevno. Kako se bomo lotili odpravljanja bolečine je seveda odvisno tudi od samega izvora bolečine. Sama bolečina v našem telesu povzroča neprijetne občutke. Do njih pride neodvisno od tega, kje se bolečina pojavlja. Da začutimo nelagodje je vzrok predvsem v aktivaciji našega živčnega sistema. Če je bolečina zgolj blaga, za posameznika lahko predstavlja samo moteče stanje. Takšna bolečina nas pogosto ovira pri vsakodnevnih opravilih. V primeru, da je bolečina tako intenzivna, da posameznika izčrpa, je vzrok verjetno hujši kot pri zaznavanju blage bolečine.

Bolečina se lahko razlikuje tudi po trajanju. Nekatere oblike bolečine so zgolj akute. Takšna bolečina se razvije nenadoma in tudi v precej kratkem času izgine. Lahko pa gre tudi za kronične bolečine, ki se ne končajo in vztrajajo dan za dnem. Lahko se ponavljajo celo več mesecev ali let.

S pomočjo zdravila Caffetin, se boste lažje spoprijeli z blagimi do zmerno hudimi bolečinami. To zdravilo je primerno za glavobol, zobobol, migreno, bolečine po operaciji in po poškodbah. Prav tako je to zdravilo primerno za nevralgijo in mialgijo ter dismenorejo.

Zdravilo Caffetin je primerno za kratkotrajno blaženje zmerne bolečine. Gre za kombiniran analgetik, torej zdravilo proti bolečinam ter antipiretik, zdravilo za zniževanje povišane telesne temperature.

Hkrati je v zdravilo dodan tudi kodein, paracetamol, propifenazon ter kofein. Analgetično delujejo paracetamol ter propifenazon ter kodein. Slednji spada v skupino opiodnih analgetikov, ki lajšajo bolečino. Prisoten kofein v zdravilu Caffetin zveča učinek naštetih učinkovin. Zato lahko zdravil učinkovito deluje na blago do zmerno hudo bolečino. Protibolečinski učinek zdravila lahko pričakujete v 15 minutah po zaužitju zdravila.

Neželeni učinki zdravila Caffetin

Neželeni učinki zdravila Caffetin so mogoči. Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Bolniki terapevtske odmerke zdravila Caffetin dobro prenašajo. Pojava neželenih učinkov, povezanih z terapevtskim odmerkom, ni pričakovati, saj so količine učinkovin v zdravilu majhne.

V primeru, da se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo po 3 dnevih uživanja zdravila, se posvetujte z zdravnikom.

Sestavine

Zdravilne učinkovine so paracetamol, propifenazon, kofein in kodeinijev fosfat seskvihidrat. Ena tableta vsebuje 250 mg paracetamola, 210 mg propifenazona, 50 mg kofeina in 10 mg kodeinijevega fosfata seskvihidrata.

Druge pomožne snovi so magnezijev stearat (E572), natrijev lavrilsulfat, natrijev karboksimetilškrob vrste A, koloidni brezvodni silicijev dioksid, povidon, kalcijev hidrogenfosfat dihidrat, mikrokristalna celuloza (E460), premreženi natrijev karmelozat (E468), glicerildibehenat.
Uporaba zdravila

Uporaba zdravila Caffetin

Zdravila se ne sme uživati več kot 3 dni.

Pri otrocih in mladostnikih, starejših od 12 let se lahko uživa ena tableta do trikrat dnevno.

Pri odraslih je priporočen odmerek od 1 do 2 tableti, enkrat do trikrat na dan. Največji dnevni odmerek je 6 tablet.

Svetujemo, da tableto pogoltnete z nekaj tekočine.

V primeru, da ste ledvični in/ali jetrni bolnik, zdravilo Caffetin uporabljajte previdno. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Adnan; | 31. 12. 2019 18:56
Caffetin, 12 tablet
Odlični izdelki, odlična dostava pošte. Veliko zaupanje!
Andrea; | 24. 03. 2020 11:58
bravo
super lijek
Štefka; | 31. 07. 2020 08:14
odličen za glavobol in hitro učinkuje

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Težavabolečina, glavobol
Farmacevtska oblikatablete
Namenlajšanje bolečih dlesni, lajšanje krčev, lajšanje bolečine

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.