Alternativna medicina - homeopatija - ali lahko pomaga pri povišanem krvnem tlaku?

nedelja, 15 april 2012
Vprašanje:

Zdravila, ki jih jemljem: valsartan 80 mg, concor 5 mg, tertensif sr, marevan 3 mg po 2,5 tbl dnevno, sortis. Kaj naj (alternativa, homeopatija, čaji) jemljem za znižanje pritiska, ki je kljub tabletam previsok, pogosto celo zelo visok (tudi 206/103, večina pa je spodnji nad 90 do 108). In kaj za vse ostalo? Mi lahko svetujete?

Imam :
neurejen visok pritisk,
začetek sladkorne zaradi pritiska (okrog 8),
povišan holesterol (okrog 8),
predvorno fibrilacijo in undulacijo,
močne bolečine v sklepih in predvsem mišicah celih rok,
sindrom živčnega črevesja.

Hvala za odgovor in nasvet! Srečno!

Odgovor:

Spoštovani!

Homeopatija uredi notranje stanje in uravnoteženost organizma ter pomaga pri tovrstnih boleznih!
No seveda tovrstno zdravljenje pa žal ni zmeraj tako zelo preprosto - s homeopatskimi zdravili, ki jih lahko kupite v lekarni lahko zdravite le preproste bolezni (prehlad, glavobol, bolečina - menstrualna ipd.) nikakor pa s tovrstnimi zdravili ne zdravimo takih bolezni, kot so povišan krvni tlak oziroma kronična obolenja!

Pri tem velja opozoriti, da je potrebno (v kolikor želite zdraviti povišan krvni tlak s homeopatijo) obiskati zdravnika homeopata! Vsekakor pa je zdravljenje s homeopatijo brez nadzora lahko vse prej kot uspešno (v primeru tovrstnih bolezni).
Glede na to, da imate tako visok pritisk, bi bilo smiselno obiskati Vašega osebnega zdravnika, s katerim bi se pogovorila o menjavi zdravil oziroma o povišanju odmerkov - terapija, ki jo imate sedaj, zagotovo ni primerna za vas, saj je namen tovstnih zdravil, da tlak dejansko znižajo - v kolikor pa do tega ne pride, Vam mora zdravnik predpisati druga zdravila!

Za zniževanje holesterola pa zelo priporočamo sledeče prehransko dopolnilo >>, ob enem pa je vse vrednosti - tlak, holesterol potrebno spremljati - več >>

S spoštovanjem!

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.