The eye doctor grelna preveza za oči je inovativni izdelek, namenjen gretju predela oči.
Proizvajalec: Neopredeljen
13,86 €

Nakup

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Eye Doctor Click&Go grelna preveza za oči je inovativni izdelek, namenjen gretju predela oči. Preveza omogoča izboljšanje utrujenih in občutljivih oči, uporabljajo jo lahko tudi vsi, ki so oboleli za sladkorno boleznijo.

Iz žlez na robovih vek se v solzni film izločajo lipidi, ki na površini zdravega solznega filma tvorijo tanko lipidno plast. ki preprečuje prehitro izhlapevanje solznega filma. Eden od glavnih vzrokov za nastanek suhega očesa je stanje. v katerem se lipidi v t.i. Meibomovih žlezah iz tekočega spremenijo v sesirjeno stanje.

Ta navodila naj vam služijo kot osnovna informacija oz. vodič in niso mišljena kot osnova za načrtovanje poteka zdravljenja .

• le vaš oftalmolog lahko oceni. kako resno stanje imate in vam lahko poda natančnejša navodila. kako pogosto uporabljati The Eye Doctor Click & Go

• Če niste prepričani o tem ali pravilno uporabljate ta izdelek. oziroma Simptomi ne izginejo ali se stanje celo poslabša. se prosim obrnite na vašega oftalmologa

• Izdelekje zasnovan za sproščanje in lajšanje težav pri suhem očesu in z njim povezanih simptomih. Kadar uporabljamo toplega. The Eye Doctor Click & Go na nežen način stimulira izločanje olj iz žlez na vekah. Toplota topi sesirjene lipide, ki blokirajo izvodila. Prehodno se tako lahko pojavi zamegljen vid. Ta pojav je pogostejši pri uporabnikih kontaktnih leč.

• Ko prvič prejmete The Eye Doctor Click & Go naj bi preveza vsebovala transparenten gel in dobro viden kovinski plošček v obliki kupole, ki služi za aktivacijo. Med transportom se lahko grel na preveza po nesreči aktivira. Pred prvo uporabo boste v tem primeru morali opraviti postopek sterilizacije in priprave izdelka za ponovno uporabo (na notranjih straneh)

• Prosim podrobno preberite ta navodila in jih shranite za kasnejšo uporabo

• The Eye Doctor Click & Go je registriran kot medicinski pripomoček pri MHRA

• Preveza vsebuje gel iz vode in natrijevega acetata. Ob pritisku na aktivacijski kovinski plošček v prevezi nastane zvok oziroma frekvenca, ki povzroči, da se spremeni molekulska struktura natrijevega acetata. Gel se spremeni v majhne kristale, hkrati pa nastane optimalna količina toplote.

Za kaj se Eye Doctor Click&Go grelna preveza uporablja?

Eye Doctor grelna preveza za oči je namenjena zadrževanju toplote in se jo uporablja v času, ko vas pestijo težave z očmi oziroma v predelu oči. Eye Doctor grelna preveza za oči vsebuje vložek, ki je napolnjen z različnimi semeni, le-ta pa imajo lastnost, da dolgotrajno zadržujejo toploto in ugodno vplivajo s svojim toplotnim učinkom na stanje vašega očesa.

Komu je Eye Doctor preveza namenjena?

Grelna preveza Eye Doctor je zelo enostavna za uporabo. Obloga je pripravljena v nekaj minutah.

Grelna preveza Eye Doctor lajša težave pri

- nedelovanju oziroma disfunkciji Meibomovih in drugih lubrikantnih žlez v predelu očesa
- pri blefaritisu
- pri sindromu suhega očesa (sočasna uporaba Eye Doctor preveze ter kapljic)
- pri zamašenih izvodilih obočesnih žlez
- pri otečenem očesu (poškodba, edem)
- pri utrujenosti in rdečici očesa (s temi simptomi imajo težave predvsem tisti, ki veliko časa preživijo pred računalnikom)
- pri očesnem ječmenu
- bolečine po laserski operaciji očesa

Način uporabe Eye Doctor grelne preveze

Pri težavah z očesom je stanje izboljšano že pri 7-10 minutnem tretmaju z Eye Doctor prevezo. Pozorna priprava preveze, predvsem pa ustrezna temperatura je ključ do uspešnega zdravljenja obolelega očesa.

Slovenski oftalmologi priporočajo

Pri zdravljenju obolelega očesa - sindrom suhega očesa uporabljajte poleg vlažilnih kapljic tudi Eye Doctor toplotno oblogo.

Takšen tip zdravljenja svetujejo tudi nekatera društva
- Royal College of Ophtalmology and Optometry,
- American Academy of Ophtalmology,
- American Optometric Association, itn.

Opozorila ob uporabi

Preveza naj bo na sobni temperaturi, preden jo aktivirate. Ne reaktivirajte, dokler se maska ne ohladi na sobno temperaturo in ima gel popolnoma gladek in transparenten izgled, brez vidnih belih kristalov.

Ne uporabljajte na poškodovani ali krvaveči koži. Hranite izven dosega otrok. Ni primerno za otroke in dojenčke mlajše od 3 ler. Tekočina v notranjosti ni primerna za zaužitje. Tekoča vsebina lahko povzroči nadraženje kože ali oči. Če je preveza poškodovana oziroma pušča, jo prosim zavrzite, V kolikor tekoča vsebina pride v stik s kožo ali očmi, jih nemudoma sperite z mlačno vodo. Če se gel zaužije, spijte nekaj vode, da razredči te zaužito tekočino in se posvetuje z zdravnikom.

Ne segrevajte v mikrovalovki ali v električnlh grelnikih vode. Ne prebadajte. Samo za zunanjo uporabo.

Čiščenje in hramba

Zunanjo prevleko operite v topli vodi. Ne uporabljajte detergentov. Prevleko pustite, da se posuši na zraku.

Zunanja prevleka in maska z gelom se sicer sterilizirata v postopku priprave preveze za ponovno uporabo (stran 3), vendar lahko ročno operete zunanjo prevleko v topli vodi. Masko z gelom lahko očistite z vlažno krpo. Ne uporabljajte detergentov. Posušile na zraku. Priporočamo, da kadar preveze ne uporabljate, da The Eye Dorror Click& Go" shranite v priloženi vrečki za hranjenje. S tem jo zavarujere pred poškodbami, vlago in umazanijo.

Da zagotovite čim večjo dolgožlvost The Eye Docror Click & Go·jo hranite neaktivirano in pri sobno temperaturi,

Reciklaža

Odsluženo prevezo lahko zavržete v običajne gospodinjske odpadke.


Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Blephaclean sterilne krpice za čiščenje vek, 20 krpic

Ne vsebuje detergentov in je brez konzervansov.
12,59 €

Blefarette krpice za oči, 30 krpic

Blefarette krpice za oči so namenjene intenzivni negi in vsakodnevnemu čiščenju kože okrog oči. Izdelek je namenjen predvsem čiščenju kože okrog oči pri odraslih in otrocih.

13,76 €

Ilast Hydra gel za nego, 50 mL

Ilast Hydra je namenjen higieni in negi očesnih vek. Vsebuje 0,2% natrijevega hialuronata, testiran pod nadzorom oftalmologov, hipoalergen. Ne vsebuje konzervansov.

15,26 €

Thealoz Duo kapljice za oko, 10 mL

Thealoz Duo kapljice za oko so namenjene zaščiti vašega očesa pred izsušenjem, tako je posledično roženica očesnega epitelija zaščitena in ostane oko pacienta učinkovito zaščiteno.
13,36 €
Podobni izdelki

Now kelp jod 150 ug, 200 tablet

Odličen vir mineralov iz morske vode.

15,78 €

A.Vogel Kelp tablete, 120 tablet

Tablete Kelp podjetja Alfred Vogel so prehransko dopolnilo proizvedeno iz naravnih rjavih morskih alg.
8,26 €

Salvisan oralno pršilo A. Vogel, 30 mL raztopine

Zdravilo je namenjeno lokalnemu lajšanju znakov vnetij ustne votline in žrela, kot so bolečine pri požiranju, oteklina in rdečina žrela ter otekli mandlji.
9,04 €

Ljudski zdravnik - knjižno delo švicarskega pionirja!

Knjiga Ljudski zdravnik je najpomembnejše in osrednje knjižno delo švicarskega pionirja naravnega zdravljenja Alfreda Vogla.
47,84 €