Philips Treshold PEP je naprava za posebno terapijo. Omogoča tretma s pozitivnim ekspiracijskim tlakom. Prispeva k lažjemu izločanju sluzi iz dihalnih poti.
Proizvajalec: Philips
Cena: 31,00 €

Nakup

Philips Threshold PEP je naprava za posebno terapijo. Omogoča tretma s pozitivnim ekspiracijskim tlakom. Prispeva k lažjemu izločanju sluzi iz dihalnih poti.

Prednosti naprave

  • omogoča terapijo s pozitivnim ekspiracijskim tlakom
  • primerno za dihalne poti
  • za čiščenje sluzi
  • z vzmetnim ventilom

Delovanje Philips Threshold PEP

Oteženo dihanje zaradi nabrane sluzi v dihalnih poteh je lahko v času respiratornih bolezni zares moteče. Če se izredno težko odkašljate v času prehladov, vam svetujemo, da se s strokovnim osebjem posvetujete o uporabi Philips Threshold PEP.

To je poseben aparat, ki je izdelan tako, da omogoči terapijo s pozitivnim ekspiracijskim tlakom (PEP). Skupaj s pomočjo forsiranega izkašljevanja pomaga terapija PEP iz dihalnih poti odstraniti sluz iz zračnih poti. Naprava pomaga tudi zmanjševati količino zraka, ki je še vedno ujeta v dihalnih poteh. Naprava vam bo pomagala, da ohranite dihalne poti odprte in proste sluzi. Tako se bo izboljšal tudi učinek bronhodilatatorjev, če se izvaja terapija bronhialne higiene.

Delovanje aparata Philips Threshold PEP je pogojeno s posebnim vzmetnim ventilom. Ta ventil konstantno vzdržuje določen upor. Ta je popolnoma neodvisen od vašega počasnega ali hitrega dihanja.

Takrat ko boste izdihnili, se ustvarja poseben upor pozitivni tlak, ki bo pomagal odpreti vaše dihalne poti in spodbuditi forsirano izkašljevanje sluzi. Vaš cilj med uporabo Philips Threshold PEP naprave, mora biti, da ostanete zbrani in izkašljate v dihalnih poteh nabrane izločke.

Uporaba naprave

Zavrtite kontrolni gumb zavrtite tako, da bo rdeča črtica kazalca tlaka na nastavitvi, ki vam jo je odredil vaš zdravnik. Ustnik namestite na aparat. Udobno se namestite na nos nadenite nosno sponko, da lahko dihate le skozi usta.

Z ustnicami objemite ustnik in nato globoko vdihnite ter nato dvakrat do trikrat bolj počasi izdihnite, kot ste vdihnili. Nadaljujte s tem načinom dihanja 10 do 20 vdihov.

Nato ustnik vzemite iz ust in dvakrat do trikrat močno zakašljajte z odprtimi usti. Dihanje in izkašljevanje ponovite od štiri do šestkrat oziroma toliko časa, da postopek traja od 10 do 20 minut.

Terapija naj bi se izvajala od dva- do štirikrat dnevno oziroma po priporočilu zdravnika.

Čiščenje: Vaš aparat Threshold PEP in vse eventuelno uporabljene dodatne dele po vsaki uporabi očistite s toplo vodo in blagim tekočim milom. Pustite teči čisto vodo skozi oba konca aparata in pribora, da jih voda izpere. Otresite odvečno vodo in pustite dele, da se osušijo na zraku. Ne kuhajte jih in ne segrevajte. Ko so se aparat in vsi drugi deli popolnoma osušili, jih lahko shranite do nadaljnjega postopka terapije.

V kompletu

aparat Threshold PEP,

ustnik,

nosno sponko,

navodilo za uporabo.

Specifikacije izdelka
Specifikator
Vrednost
Tip izdelka
naprava
Tip izdelka
pripomoček
Težava
prehlad
Težava
kašelj
Podobni izdelki

Flutter - pripomoček za čiščenje dihal

Flutter je mehanski pripomoček, ki je namenjen intenzivnemu čiščenju dihalnih poti. Redna uporaba tega pripomočka daje izvrstne rezultate, ki jih s pridom koristijo predvsem bolniki z dihalnimi motnjami.
32,73 €

Api-Inhal inhalacijska mešanica: Spodnje dihalne poti, 50 mL

Api-Inhal inhalacijska mešanica je namenjena za odpravljanje težav pri bronhitisu je namenjena tretmaju in dodajanju v tekočine namenjene inhalacijam.
9,98 €

Api-Inhal: zgornje dihalne poti, 50 mL

Api-Inhal: zgornje dihalne poti je mešanica namenjena tretmaju in dodajanju v tekočine namenjene inhalacijam. Dodatek je namenjen dodajanju inhalacijski raztopini, ki jo inhaliramo s pomočjo domačega inhalatorja - izdelek naj uporabljajo predvsem tisti, ki so nagnjeni k prehladnim obolenjen in posledično vnetjem dihalnih poti.
9,98 €

Breathing + dihalni komplet, 1 set

Breathing + dihalni komplet je namenjen izvajanju preventivnih dihalnih vaj.
116,62 €

Equine America Coffless za konje - dihala, 1 kg

Equine America Coffless za konje s posebno kombinacijo zelišč skrbi za dihala vašega konja.
69,99 €

Soria Natural Expectonat za dihala - suspenzija, 250 mL

Expectonat Soria Natural za dihala suspenzija - edinstvena mešanica zdravilnih rastlin, propolisa, vitaminov, mineralov in sadnih koncentratov, ki skrbijo za vaše grlo in dihala.
17,49 €