Pogoji poslovanja

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletnega mesta je podjetje:

Moja lekarna d.o.o.
Grajski trg 41
8360 Žužemberk

Moja lekarna d.o.o. se zavezuje, da bo ščitila vašo zasebnost in razvijala tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto podjetja Moja lekarna d.o.o., Grajski trg 41, 8360 Žužemberk.

Z uporabo spletnega mesta Moja-lekarna.com | Spletna lekarna Moja lekarna d.o.o. - www.moja-lekarna.com soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Privolitev:

Z registracijo na spletni strani moja-lekarna.com podjetja Moja lekarna d.o.o. se strinjate, da podjetje zbira in na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov:

Moja lekarna d.o.o. zbira na spletnem mestu naslednje podatke:

  • Ime
  • Priimek
  • e-poštni naslov
  • Telefonska številka
  • Naslov za dostavo
  • Mesto
  • Poštno številko
  • Vse ostale morebitne informacije, ki nam jih boste zaupali v sklopu dodatnih navodil pri samem naročilu!

Spletna stran Moja lekarna d.o.o. lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Moja lekarna d.o.o. te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta Moja lekarna d.o.o..

Elektronski naslov, ki nam ga zaupate ob registraciji jevključen samodejno v mailing listo. V kolikor teh komercialnih obvestil ne želite prejemati, se lahko od njih enostavno odjavite s klikom odjava na koncu komercialnega e mail sporočila.

Kupoprodajna pogodba (naročilo stranke) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika (Moja lekarna d.o.o.) in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Do nje lahko dostopa s svojim uporabniškim imenom in geslom. Dostop je omogočen tudi administrativnemu osebju podjetja Moja lekarna d.o.o.

Dostop do pogodbe je prav tako na voljo tudi kupcem, ki izvedejo naročilo kot Gost na telefonsko ali pisno zahtevo.

Uporaba osebnih podatkov

Moja lekarna d.o.o. zbira podatke na spletni strani z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev. Lekarna Žužemberk lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

  • internih tržnih raziskav
  • obveščanja strank o novostih na spletni strani
  • obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev
  • kot podatke na sami pošiljki (naslov dostave in telefonska številka)
  • za namene pošiljanja komercialnih/reklamnih sporočil (pri registraciji se kupec avtomatično strinja s prejemanjem tovrstnih sporočil; odjava je možna kadarkoli in sicer s klikom Odjava na koncu reklamnega sporočila)

Varovanje osebnih podatkov

Moja lekarna d.o.o. se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bomo uporabljali samo za interne namene podjetja
Moja lekarna D.o.o. in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s prodom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Akcije na spletni strani

Veljavnost spletnih akcij je največ 1 mesec, razen če ni zapisano drugače.

Vsi pogoji poslovanja, ki so zapisani na spletni strani so veljavni v vsakem trenutku! Pridržujemo si pravico, da te pogoje brez predhodnega obvestila tudi spremenimo.

Pred oddajo prvega naročila je smiselno, da si vse zapisane pogoje natančno preberete, saj se le-ti lahko deloma razlikujejo od standardnih pogojev drugih spletnih trgovin. Vzrok temu je dejstvo, da prodajamo blago tipa zdravila, prehranska dopolnila, kozmetika ipd., ki zahtevajo poseben način ravnanja in obravnave. Na vsako opravljeno spletno naročilo lahko dobite le en gratis izdelek (gratis izdelek lahko pridobite s sodelovanjem v anketah in v drugih prodajno marketniških akcijah), razen če glede tega ni zapisano drugače.

Kodo kupona: moj-popust lahko uporabite zgolj 1x dnevno. Zloraba kode kupona rezultira v stornaciji naročila.

Gumb V košarico NE pomeni, da je izdelek na zalogi, pač pa, da je izdelek dobavljiv.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za odgovornost za stvarne napake se uporablja ZVpot.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Rok za uveljavitev stvarne napake: Prodajalec odgovarja za napake na novih izdelkih 2 leti od izročitve izdelka, za rabljene stvari pa velja enoletni rok. O tem ali je napaka stvarna in o vseh morebitnih nestrinjanjih odloča sodišče v Novem mestu, lahko pa tudi Tržni inšpektorat RS ali drug inšpekcijski organ.

Različne verzije izdelkov: pošljemo ponavadi tisto verzijo, ki je na zalogi. Seveda se potrudimo, da upoštevamo tudi vaše želje (kar pa ni vedno mogoče), pa vendar v kolikor izdelka v želeni verziji ne moremo pridobiti pošljemo dobavljivo verzijo, četudi se razlikuje od vaše želje.

Navedbe in opisi izdelkov na spletni strani

Opisi izdelkov, ki so neaktivni (neaktivnost izdelka je jasno označena) niso nujno usklajeni z veljavno zakonodajo. Glede na to, da se jih ne da kupiti ne predstavljajo nikakršnega zavajanja in ne predstavljajo nikakršnega tveganja za javno zdravje kogarkoli.

Vsi izdelki, ki so na voljo in imajo prikazan gumb V KOŠARICO so usklajeni z veljavno zakonodajo po najboljših močeh delavcev lekarne Žužemberk in naših dobaviteljev.

Vsebina komentarjev oziroma celotna vsebina modula OCENE in MNENJA so intelektualna last strank in obiskovalcev spletne strani www.moja-lekarna.com ter njenih zunanjih sodelavcev. Vsebine so odraz mnenj strank in drugih sodelavcev Lekarne Žužemberk.

Razpisi in ponudbe

Žal ne sodelujemo pri pripravah ponudb in podobnih (predvsem državnih) razpisov. Vse prevečkrat namreč opažamo, da se ne daje prednosti kvaliteti, ampak zgolj najnižji ceni. Moto lekarne Moja lekarna d.o.o. je vedno ponuditi izdelke, ki so kvalitetni, seveda pa posledično zelo pogosto ne dosegajo najnižje cene, kot jih lahko ponudijo nekateri drugi ponudniki s svojimi lahko da manj kvalitetnimi izdelki oziroma storitvami. Opažamo tudi, da so marsikdaj ponudniki že v naprej izbrani, od nas se želi ponavadi samo ponudba z namenom prikaza bolj gospodarne odločitve pri izbiri samega izvajalca razpisa (zadostilo zakonu). To je tudi razlog, da se priprav razpisov in drugih ponudb ne udeležujemo in se ukvarjamo raje s poslom, ki smo ga poklicani opravljati. Vsekakor pa je še vedno na voljo naša ponudba, ki si jo lahko ogledate sami na strani www.moja-lekarna.com.

Računi

Kaj storiti, če se s pogoji poslovanja ne strinjate?

V kolikor se z navedenimi pogoji zapisanimi na tej strani ne strinjate nemudoma zapustite spletno stran oziroma katero koli podstran spletnega mesta.

Kazalniki kakovosti 2022