Samopomoč

V idealnem svetu bi morali vsi vsak dan pojest devet obrokov svežih izdelkov in si pripraviti obroke v popolnoma uravnoteženih razmerjih vitaminov, mineralov, beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Namesto tega obroke sestavljajo že pripravljene sestavine, pomešane z barvili, polnili in umetnimi dodatki, zaradi katerih so živila manj hranljiva, kot bi mogla biti.

Številni zdravniki kot protistrup za manj idealne prehranjevalne navade svetujejo jemanje dnevnih dodatkov, vendar ali so ti sintetični vitaminski dodatki res tako učinkoviti pri zadovoljevanju naših potreb po hranilih, kot trdijo?

Podjetja z vitamini in dodatki so po poročanju Statiste v letu 2016 ustvarila več kot 35 milijard USD prodaje. Ta množična industrija je rasla, ko so rasle bolezni, povezane z življenjskim slogom (skupaj z obljubo, da boste svoje zdravstvene težave rešili s tableti). Preden se odločite, da boste svoj denar vrgli v svet dodatkov, morate vedeti tole.

Najprej: Kako sploh delujejo hranila?

Telo z vitamini pretvori energijo iz hrane v uporabno energijo za telo. Vitamini pomagajo tudi pri obnovi tkiva in razvoju celic.

Obstaja 18 vitaminov, 21 aminokislin in 3 esencialne maščobne kisline, ki jih mora telo zaužiti za zdravo, normalno delovanje. Telo teh hranil ne proizvaja znotraj, zato jih je treba zaužiti iz zunanjega vira.

V maščobah topni vitamini, vitamini A, D, E in K, se med prebavo vežejo na maščobo in se zadržijo v telesu za kasnejšo uporabo. Manj verjetno je, da bi jim teh primanjkovalo, če jih zaužijete s hrano, saj se bodo dokaj trdno držale teh maščobnih celic, dokler jih ne bodo potrebovali. Vodotopne vitamine pa celice lažje prevzamejo, vendar se tudi lažje sproščajo iz telesa, tj. vsakič, ko uporabite stranišče. Po navadi potrebujemo več teh vitaminov - vitaminov B, biotina, vitamina C, niacina, folne kisline in pantotenske kisline - zaradi tega, ker se enostavno izločijo, če jih ne uporabimo hitro.

Hranila, ki jih človeško telo dejansko potrebuje

Vsa hranila, ki jih potrebujemo, so na voljo v hrani. Tu je kratek seznam tistih, ki jih je pomembno vnesti v svoje telo in katere je še posebej enostavno najti v obliki hrane. Vključili smo tudi nekaj priljubljenih mineralov, ki so pogosto vključeni v multivitamine.

Vitamin A

Vitamin A ima pomembno vlogo pri razvoju krvnih celic, zdravju oči in kosti ter imunosti. Dnevno potrebujemo od 700 do 900 mcg. Najdete ga v ohrovtu, jajcih in hrani z oranžnim odtenkom: korenje, buča, sladki krompir, melona in mango.

Vitamini B1, B2, B6, B7 in B12

B-vitamini so ključnega pomena za presnovno zdravje - spreminjanje prehranske energije v uporabno gorivo - uravnavanje razpoloženja, regeneracija celic, zdravje imunskega sistema, zdravje živcev, proizvodnja hormonov in obilica drugih ključnih funkcij v telesu. Te se najlažje absorbirajo iz hrane, zlasti jajc, morskih sadežev, piščanca, obogatenih žitnih izdelkov, mlečnih izdelkov, stročnic in oreškov.

Vitamin C

Vitamin C je močan antioksidant. Telesu pomaga pri proizvodnji kolagena, predlagano je bilo, da zmanjša tveganje za nekatere vrste raka in spodbuja zdravje krvi, kože, las in sklepov. Čeprav je bil vitamin C vpleten v izboljšanje imunskega zdravja, vitamin C ne bo zdravil ali preprečil prehlada. Telesu lahko pomaga, da absorbira hranila, vendar le, če ga jemljemo v majhnih odmerkih dosledno ves dan. Citrusi, brokoli, ohrovt, rdeča paprika in brstični ohrovt so odlični viri tega vitamina v hrani.

Vitamin D

Vitamin D, ki ga telo naravno proizvaja kot odziv na sonce, pomaga telesu, da se bori proti okužbam, pomaga pri delovanju živčnega sistema in spodbuja zdravo rast kosti. Vitamin D telesu pomaga tudi pri uporabi kalcija, ki lahko pozneje v življenju zmanjša tveganje za osteoporozo.

Vitamin D kar najbolje izkoristimo v naravni obliki; vendar je s tem obogatenih tudi veliko žitnih in mlečnih izdelkov, ki zagotavljajo, da večina prebivalstva ostaja v zdravih mejah. Razmislite o dodajanju teh, skupaj z obogatenimi sojinimi izdelki, gobami, jajci in ribami v svojo prehrano.

Vitamin E

Vitamin E ščiti maščobe v telesu pred poškodbami, zaradi česar je v bistvu super močan antioksidant. Prispeva k mišični moči, zdravju živcev in močnim celičnim stenam. Najdemo ga v maščobah in oljih, kot so oljčno olje, mandlji, lešniki in avokado.

Vitamin K

Vitamin K ga pogosto zamenjujejo s kalijem (mineralom in ne vitaminom) v temno listnatih zelenicah in križnicah. Vitamin K je ključnega pomena za zdravje krvi: spodbuja zdravo strjevanje in celjenje ran ter zdrav razvoj kosti. Presenetljivo je, da maslo krav, hranjenih s pašniki, vsebuje precejšnjo količino vitamina K (dajte ga na nekaj brokolija za dvojno dobroto K-dobrote), vendar se zavedajte, da če imate redčila v krvi ali kontracepcijo , preveč vitamina K lahko prekine delo vaših zdravil ali povzroči strjevanje.

Kalcij

Seveda kalcij podpira močne kosti in zobe, vendar je pomemben tudi za delovanje mišic, zdravje krvi in ​​krvnega obtoka, prenos živčnega sistema in proizvodnjo hormonov. Za pridobitev tega minerala vam ni treba piti mleka; kalcij poleg mlečnih izdelkov najdemo tudi v stročnicah, temnolistni zeleni in ribah, ki vsebujejo kosti.

Folna kislina

Verjetno ste največ slišali o folatih v zvezi z zdravjem nosečnosti in preprečevanjem napak nevralne cevi pri dojenčkih. Folna kislina (na etiketi navedena tudi kot folat in folacin) je prav tako pomemben dejavnik pri rasti celic v telesu, noseča ali ne. Številna živila, vključno z žitnimi izdelki, so obogatena s tem hranilom. Najdemo ga tudi v pomarančnem soku, špinači, špargljih in stročnicah.

Železo

Železo je pogosto vključeno v prenatalne vitamine ali se prodaja ločeno kot dodatek k njemu, saj je ključna sestavina zdravih rdečih krvnih celic in ustrezna količina v telesu pomeni, da celice prejmejo kisik, ki ga potrebujejo. Hem železo iz krvi telo najlažje absorbira in ga lahko zaužije iz mesa, ostrig in mesa iz organov. Stročnice, oreški, semena, rozine in temno zelena zelenjava, bogata z železom, so odlične ne-mesne možnosti, ki vsebujejo ne-hem železo.

Če se odločite za dodatek, morate vedeti nekaj stvari.

Preveliko odmerjanje vitaminov je lahko nevarno

Čeprav so redki, je mogoče z vitamini A, B-kompleksom, D in železom pretiravati. Ti lahko povzročijo toksičnost za jetra, poškodbe ledvic in težave z živci; v izjemno redkih primerih smrt. Naj vas ne zaziba razmišljanje, da je malo vitamina dobro, zato mora biti dodatek še boljša stvar. Držite se RDA za vsako hranilo in ne pozabite, da bo to, kar jeste in koliko izpostavljenosti soncu povečalo vaše ravni.

Natančno preberite nalepke

Ni vsak vitamin z oznako "popoln" resnično "popoln". Na seznamu najhujših kršiteljev zaradi napačnega označevanja v Centru za znanost v javnem interesu 2016 je VitaFusionovim MultiVitesom manjkalo devet bistvenih vitaminov in mineralov, med njimi vitamini B-1, B-2 in K ter magnezij, cink, baker in selen.

Poleg tega vam bodo nalepke predstavljale, koliko hranila vsebuje en sam odmerek, ki ga boste želeli primerjati s sprejemljivo zgornjo mejo vnosa ali UL za vsako, preden ga zaužijete. Če že zaužijete tono pridelka, dodatka morda ne boste potrebovali, da ne bi stopili na ozemlje "preveč dobre stvari". Izogibajte se prevelikemu odmerjanju vitaminov s temeljitim branjem etiket.

Dodatke naj bi uredili, vendar FDA v resnici preveri samo, če obstajajo poročila o boleznih ali poškodbah zaradi uporabe. Če želite zagotoviti, da resnično dobite tisto, kar naj bi bilo v vsaki tableti, in da so bili vaši dodatki varnostno pregledani, preverite, ali je vašo blagovno znamko preizkusila tretja oseba, na primer USP ali NSF.

V vaših vitaminih je morda več smeti kot hranil

Številne priljubljene blagovne znamke vitaminov, tudi na videz neškodljive, kot je Centrum, vsebujejo veziva, polnila in barvo, ki so lahko za telo bolj težavne kot vitamini, ki jih prenašajo. Sem spadajo polietilen glikol, polivinil alkohol, BHT, modificirani koruzni škrob in barvila, kot sta Yellow 6 Lake in titanov dioksid. Številne od teh blagovnih znamk imajo tudi ravni precej nižje od priporočenega dnevnega dodatka; tako nizke, pravzaprav so zanemarljive in prava izguba denarja. Upoštevajte, da so številni vitamini, vključeni v te dodatke, topni v vodi, kar pomeni, da zapustijo telo precej hitro, če jih ne uporabimo takoj, zato dodatek "en dan" resnično ne bo dal telesu, kar trdi.

Torej, ali je vse našteto lahko namerno uživanje hrane bolj koristno kot jemanje dodatkov?

Tisti idealni svet, ki smo ga omenili že prej, kjer vsi jedo zdrave, uravnotežene obroke z ustreznim razmerjem hranil, bi tudi pomenil, da metode kmetovanja ne bi puščale živil, ki bi bile gensko brez hranil, niti zemlje, ki bi bila povsem osiromašena zaradi naravnih mineralnih sestav.

Čeprav kmetijstvo v naši sedanji pokrajini naredi hrano manj hranljivo, kot je bila nekoč, lahko uravnoteženo prehrano - in skoraj »uravnotežen« vnos hranil - dosežemo z namernim prehranjevanjem iz več različnih skupin živil in različnih barv (naravnih barv!) Vsak dan . Poiščite različne odtenke zelenice, vijolične, rdeče, rumene in pomaranče, poleg bolj nevtralnih izdelkov, kot so gobe, čebula in česen, da dobite večino tega, kar vaše telo potrebuje vsak dan.

Produkti

3 Chenes Propolis sprej za grlo, 25 mL

Izdelek s propolisom v spreju je primerno za uporabo v prehladnih obdobjih.
8,36 €

A. Vogel Salvisan oralno pršilo , 30 mL raztopine

Zdravilo je namenjeno lokalnemu lajšanju znakov vnetij ustne votline in žrela, kot so bolečine pri požiranju, oteklina in rdečina žrela ter otekli mandlji.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

9,94 €

A. Vogel vitamin E olje, 100 mL

Pridobljen iz žitnih kalčkov.
9,76 €

A.Vogel Artroforce filmske tablete, 60 tablet

Artroforce filmske tablete so novo zdravilo A.Vogel, ki vsebujejo izvlečke rastline vražji krempelj.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

19,16 €

A.Vogel Atrogel proti bolečinam, 100 mL

Zmanjšuje bolečine in okorelost sklepov ter izboljšuje njihovo gibljivost.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

12,85 €

A.Vogel Balance bazični napitek, 14x5.5 g

Instant napitek za uravnavanje kislo-bazičnega ravnovesja v telesu.
9,86 €

A.Vogel Bio C tablete, 40 tablet

Vsebujejo naravni vitamin C iz karibskih češenj.
9,45 €

A.Vogel Dormeasan peroralne kapljice, 50 mL

Dormeasan raztopina je nov izdelek podjetja A.Vogel namenjen izboljšanju spanja in umiritve ponoči.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

10,95 €

A.Vogel Echinaforce kapljice, 100 mL

Namenjeno spodbujanju delovanja imunskega sistema in izboljšanju odpornosti organizma.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

12,05 €

A.Vogel Extra intense kapljice za oči, 10 mL

A.Vogel Extra intense kapljice za oči je inovativen medicinski pripomoček, ki je primeren za tretma pordelih, pekočih oči, njihovega neprijetnega ščemenja in utrujenega izgleda.
10,03 €

A.Vogel Prostasan 320 mg, 30 kapsul

Za lajšanje težav zaradi blago do zmerno povečane prostate.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

18,88 €

A.Vogel Prostasan mehke kapsule, 90 kapsul

Zdravilo v kapsulah rastlinskega izvora za lajšanje težav s prostato na naraven način.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

47,62 €

A.Vogel sterilne kapljice za oči (vlaženje), 10 mL

Pomagajo ohranjati vlažnost očesa. Primerne so tudi za uporabnike kontaktnih leč.
10,31 €

A.Vogel Venaforce za vene, 60 tablet

Zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje kronične venske insuficience.

NE SPREGLEJ: za to zdravilo VRAČILO NI DOVOLJENO! V primeru, da paketa NE prevzamete, bomo obračunali CELOTNO VREDNOST naročenih zdravil!

17,13 €

Abugnost COC urinski test na kokain, 1 test

Abugnost COC urinski test na kokain je precizen test namenjen hitremu preverjanju metabolitov kokaina v samem urinu.
4,80 €

Abugnost MOP urinski test za opiate, 1 test

Acon MOP urinski test na kokain je precizen test namenjen hitremu preverjanju metabolitov nekaterih opiatov v samem urinu.
21,35 €

Abugnost multi drug 5 urinski test, 1 test

Testna ploščica za hitro odkrivanje petih različnih drog v urinu.
25,32 €

Abugnost THC urinski test za odkrivanje kanabinolov, 1 test

Abugnost THC urinski test je precizen test namenjen hitremu preverjanju metabolitov tetrahidrok kanabinola v samem urinu.
4,70 €

Acai optima sok, 500 mL

Acai sok obogaten z antioksidanti

14,24 €

Acai sok, 946 mL

Acai sok je pripravljen iz 100 % sadeža acai, brez dodanega sladkorja.

43,12 €

Acerola 500, 24 žvečljivih tablet

Acerola 500 je prehransko dopolnilo francoskega podjetja 3Chenes ter vsebujejo vitamin C.
6,67 €

Acerola pastile, 240 pastil

Acerola vitaminske pastile predstavljajo koncentriran prah acerole, ki je obogaten z vitaminom C, ki velja kot eden najmočnejših antioksidantov.
23,61 €

Acerola vitaminski napitek - prah, 200 g

Acerola vitaminski napitek predstavlja koncentriran prah acerole, ki je obogaten z vitaminom C, ki velja kot eden najmočnejših antioksidantov.
39,15 €

A-Cerumen raztopina za higieno ušes v spreju, 40 mL

Raztopina odstranjevanje zamaškov iz ušesnega masla in za preprečevanje njihovega nastanka ter redno higieno ušes.
10,12 €

Acidosalus Baby mikrooranizmi za dojenčke in otroke, 300 mL

Acidosalus Baby mikroorganizmi so novi, enkratni mikroorganizmmi na osnovi kravjega mleka.

8,33 €

Acidosalus Forte mikroorganizmi, 1000 mL

Acidosalus forte je pripravek iz kravjega mleka z dodatkom svežega česna in beta glukana.

17,89 €

Acidosalus Plus mikroorganizmi, 1000 mL

Acidosalus plus je pripravek iz mikroorganizmov na osnovi kravjega mleka.

14,98 €

Acidosalus soja mikroorganizmi, 1000 mL

Acidosalus soja pripravek iz mikroorganizmov in sojinega mleka deluje kot podporna terapija.

17,89 €

Acidosalus Virosalus mikroorganizmi, 1000 mL

Acidosalus virosalus je pripravek iz mikroorganizmov in kozjega mleka z dodatkom svežega česna.

17,53 €

Active Brain za aktivne možgane, 90 kapsul

Active Brain je prehransko dopolnilo, ki vsebuje zelo koncentrirano omega-3 olje in boragovo olje, obogateno z izbranimi vitamini in minerali.

20,83 €
Filtriraj po atributih
 • Farmacevtska oblika
 • tablete
 • Tip izdelka
 • antacid
 • antioksidant
 • aspirator za sesalec
 • bachove kapljice
 • balzam
 • bandaža za gleženj
 • blazinica
 • bonboni
 • cbd raztopina
 • cbd smola
 • covid
 • čajne vrečke
 • čistilo za ušesa
 • darilni set
 • egipčansko olje
 • ekolife c vitamin
 • ekstrakt kurkume
 • elektronski aspirator
 • energijsko prevodna krema
 • equa
 • folija
 • granulat
 • granule
 • grelna blazina
 • gumiji
 • hidrolat
 • hitri test
 • hlačke
 • homeopatske kapljice
 • homeopatsko zdravilo
 • injekcijska brizga
 • izvleček
 • jedilno olje
 • kapljice
 • kapljice za oči
 • kapljice za ušesa
 • kartonski nastavek
 • kašica
 • keksi
 • komolčnik
 • kompleks
 • koncentrat
 • konopljin čaj
 • konopljin izdelek
 • konopljina semena
 • konopljini proteini
 • konopljino olje
 • krema
 • krema za okrog oči
 • krema za pomirjanje
 • krema za stopala
 • lak za nohte
 • laneno olje
 • lizika
 • losjon
 • magnezijeva krema
 • magnezijeva sol
 • magnezijevo olje
 • manuka med
 • maskara
 • medex akcija
 • medicinska goba
 • mikroklizma
 • mikroorganizmi
 • multivitamini za moške
 • multivitamini za ženske
 • mumia
 • nadomestilo obroka
 • napitek
 • neluščena semena
 • Neskladen proizvod
 • nosečniški test
 • obkladek
 • obloga
 • obložene tablete
 • olje
 • opornica
 • pas
 • pastile
 • pena
 • pipete
 • ploščica
 • povoj
 • prašek
 • prebavni encimi
 • Prehrana
 • prehrana otroka
 • Prehransko dopolnilo
 • presna čokoladica
 • priboljšek
 • pripomoček
 • probiotiki za otroke
 • pršilka
 • pršilo za nos
 • pršilo za uho
 • razkužilo
 • razpršilo
 • raztopina
 • riževo olje
 • roll on
 • silikonski obliž
 • sirup
 • sok
 • spirulina v lističih
 • spominska pena
 • spray
 • sprej
 • steklenička
 • stick za ustnice
 • suspenzija
 • šampon
 • športni izdelek
 • športni napitek
 • šumenke
 • tekočina za leče
 • test nosečnosti
 • tonik
 • trak proti slabosti
 • vaginalna krema
 • vaginalni gel
 • veganski izdelek
 • vegetarianske kapsule
 • vijale
 • vrečice (direkt)
 • vrečke
 • vzglavnik
 • zaščitno olje
 • zdrava hrana
 • zdravilo rastlinskega izvora
 • zelišče
 • zobna ščetka
 • zrnca
 • žvečjive tablete
 • žvečljive tablete
 • Zdravilo
 • Medicinski pripomoček
 • Hladna veriga
 • Oblika
 • citratna oblika
 • direkt (direktna aplikacija)
 • kroglice
 • pikolinat
 • žvečilni gumiji
 • Mesto uporabe
 • čelo
 • grlo
 • koža
 • lasje + koža + nohti
 • mišice
 • noge
 • nos
 • pogačica
 • sečila
 • srce
 • Stopala
 • trepalnice
 • urinarni sistem
 • ustna sluznica
 • ustna votlina
 • vagina
 • vrat
 • Vsebuje
 • abigenol
 • acai
 • acerola
 • aktivirano oglje
 • aktivno oglje
 • ala
 • alfa lipoična kislina
 • alge
 • aloe vera
 • aloe vero
 • ameriški slamnik
 • aminokisline
 • arašidovo maslo
 • arganovo olje
 • aroma limone
 • artičoka
 • artičoko
 • astaksantin
 • b kompeks
 • b vitamin
 • b vitamine
 • b12 vitamin
 • b2
 • b2 vitamin
 • b3
 • b5
 • b6
 • b6 vitamin
 • b7 vitamin
 • bakterija
 • bakterijske kulture
 • bela omela
 • beli glog
 • beljakovine
 • beta glukan
 • bezeg
 • biotin
 • boldovec
 • bosvelia
 • bosvelijo
 • boswellia serrata
 • bromelain
 • bršljan
 • brusnica
 • c vitamin
 • cbg
 • celulozo
 • ceramide
 • cimet
 • cink
 • citronko
 • cordyceps
 • čajevec
 • črna kumina
 • črni bezeg
 • d vitamin
 • d3 vitamin
 • dhk
 • dihidrokvercetin
 • diklofenak
 • diosmin
 • divji origano
 • e vitamin
 • echinacea
 • ekstrakt acerole
 • ekstrakt aronije
 • ekstrakt gabeza
 • ekstrakt grenivke
 • ekstrakt lipe
 • ekstrakt lista rdeče trte
 • ekstrakt oliv
 • ekstrakt pasijonke
 • ekstrakt pomarančnih cvetov
 • ekstrakt propolisa
 • ekstrakt smilja
 • Ekstrakt smreke
 • epa
 • evkaliptus
 • fulvinska kislina
 • gabez
 • ganoderma lucidum
 • garcinia cambogia
 • ginko biloba
 • ginko ekstrakt
 • gla
 • gliva glavatec
 • glukomanan
 • glukozamin
 • glutation
 • gluten
 • granatno jabolko (ekstrakt)
 • grenčina
 • guduchi
 • hesperidin
 • hmelj
 • huminska kislina
 • indijski trpotec
 • ingver
 • inozitol
 • jagode
 • janež
 • Jod
 • k1 vitamin
 • kafro
 • kalcij
 • kalcijev citrat
 • kamilico
 • karvakrol
 • kavo
 • kininovec
 • klorela
 • klorelo
 • koencim q10
 • kofein
 • kokosovo olje
 • kolagen
 • kolostrum
 • koprivin ekstrakt
 • korenček
 • koriander
 • krilovo olje
 • krom
 • ksilitol
 • l karnitin
 • lešnike
 • likopen
 • limono
 • lipovec
 • Lizin
 • lizocim
 • lucerna
 • lutein
 • maca
 • macrogol
 • magnezijev citrat
 • mangan
 • manozo
 • masleno kislino
 • melatonin
 • melisa
 • mentol
 • mikrobiota
 • mikroorganizem
 • minerale
 • minerali
 • mioinozitol
 • morsko algo
 • multi vitamini
 • mumie
 • n-acetil l-cistein
 • n-acetil l-cistein
 • nadh
 • naravne sestavine
 • njivska preslica
 • njivsko preslico
 • olje
 • olje makadamije
 • olje muškatne kadulje
 • olje pšeničnih kalčkov
 • olje vetiver
 • omega
 • omega 3 6 9
 • omega 3 za otroke
 • omega 9
 • omega maščobe
 • omega-3
 • ornitin
 • palmarosa
 • palmeto
 • pantotenska kislina
 • papajo
 • pegasti badelj
 • peptide
 • pistacijo
 • polifenole
 • pomarančo
 • pozitivne bakterije
 • preslica
 • probiotiki
 • protitelesa
 • psyllium
 • q10
 • rakitovec
 • rdeča morska alga
 • regrat
 • reishi
 • reishi goba
 • resveratrol
 • rhodiola rosea
 • ribje olje
 • rutin
 • sabljasti triplat
 • sečna kislina
 • shisandra
 • silicij
 • silicijev gel
 • sivko
 • sladki koren
 • slez
 • slezenovec
 • slive
 • smolo
 • smrekova smola
 • spirulina
 • srebrno lipo
 • Stevia
 • svetlinovo olje
 • šipek
 • šungit
 • taurin
 • timijan
 • Tirozin
 • topne vlaknine
 • trpotec
 • ubiquinol
 • uva-ursi
 • vitamin a
 • vitamin b12
 • vitamin b6
 • vitamin c
 • vitamin d3
 • vitamin e
 • vitamin k2
 • vitamine
 • vitamini
 • vitamini in minerali
 • vlaknine
 • vražji krempelj
 • zeleni čaj
 • Zelenjava
 • zeolit
 • zink
 • žajbelj
 • železo
 • železo (2+)
 • Karakteristika
 • baterijsko delovanje
 • dober učinek
 • visoka vpojnost
 • Namen
 • aktivna podpora
 • akutno zdravljenje
 • anti age učinek
 • boljša kakovost
 • boljše razpoloženje
 • brez bolečin
 • brez smrčanja
 • celjenje rane
 • čistilna funkcija
 • čiščenje
 • čiščenje leč
 • čiščenje noska
 • čiščenje organizma
 • čiščenje sinusov
 • čiščenje ušes
 • čvrsta koža
 • dekongestiv
 • delovanje možganov
 • detox
 • dihala
 • dihanje
 • dišeča stopala
 • dober vid
 • dobro počutje
 • dodajanje probiotikov
 • eleganca
 • energičnost kože
 • energija
 • gretje
 • harmonizacija
 • higiena rane
 • higiena ušes
 • hlajenje
 • hrana mišicam
 • hranjenje otroka
 • imunski sistem (solgar)
 • inhalacija
 • intimna nega
 • izboljšanje apetita
 • izboljšanje koncentracije
 • izboljšanje odpornosti
 • izboljšanje odvajanja
 • izboljšanje spomina
 • izboljšava apetita
 • izboljšava glasu
 • izdelki za reševanje prebavnih motenj
 • izpiranje nosa
 • kognitivna funkcija
 • kontrola
 • korekcija teže
 • kozmetična nega
 • krepitev imunskega sistema
 • lajšanje bolečine
 • lajšanje krčev
 • lajšanje obremenitve
 • lajšanje pritiska
 • lajšanje težav z mehurjem
 • laktacija
 • lasje
 • lažje dihanje
 • lažje spanje
 • lepi zobje
 • lepota
 • lepota kože
 • lepota obraza
 • menopavzalne težave
 • menstruacija
 • mentalna sposobnost
 • meritev oksigenacije
 • močne kosti
 • moškost
 • nadledvična žleza
 • nadomestitev mineralov
 • naravna odpornost
 • nega las
 • nega nohtov
 • nega otroka
 • nega rane
 • nega stopal
 • nega telesa
 • nega trepalnic
 • nega vek
 • nega zob
 • negovanje ustnic
 • nižanje holesterola
 • nosna higiena
 • odpornost
 • odpornost las
 • odpornost živali
 • odvajanje od kajenja
 • odžejanje
 • okrepitev imunskega sistema
 • olajšanje v želodcu
 • opora mišic
 • otroci odpornost
 • otroška zaščita
 • ožilje
 • pitje čaja
 • plodnost
 • po 30. letu
 • pomiritev
 • pomirjanje
 • pomlajevanje
 • pospeševanje prebave
 • prehranski namen
 • prehranski namen
 • prehranski obrok
 • presnova železa
 • produkcija mleka
 • proti bakterijam
 • proti pikom
 • proti prostim radikalom
 • proti rdečici
 • proti smrčanju
 • proti staranju
 • proti utrujenosti
 • ravnotežje elektrolitov
 • razkuževanje
 • razstrupljanje
 • redčenje krvi
 • regeneracija črevesja
 • regeneracija hrustanca
 • regeneracija jeter
 • regeneracija kože
 • regeneracija mišic
 • regeneracija možganov
 • regeneracija oči
 • regeneracija sklepov
 • regeneracija sluznice
 • regeneracija telesa
 • rehidracija
 • relaksacija
 • samopomoč
 • sladkanje
 • splošna odpornost
 • spolni odnos
 • sprostitev na delovnem mestu
 • sproščanje
 • stoma
 • šport
 • športna aktivnost
 • terapija z zdravilom
 • tretiranje herpesa
 • učvrstitev pogačice
 • udobje
 • uravnana mikroflora
 • uravnavanje glukoze
 • uravnavanje holesterola
 • uravnovešenje
 • ustavitev krvavitve
 • ustna higiena
 • ušesna higiena
 • vaginalna uporaba
 • vitalnost
 • vitkost
 • vlaženje
 • vlaženje kože
 • vlažilna nega
 • za dojenčke
 • za energijo
 • za odrasle
 • za otroke
 • za sklepe
 • za srce
 • zadrževanje vode
 • zanositev
 • zapeljivost
 • zaščita nosa
 • zaščita obraza
 • zaščita oči
 • zaščita pred insekti
 • zaščita pred klopi
 • zaščita pred soncem
 • zaščita pred vremenskimi vplivi
 • zaščita ustne votline
 • zdravi zobje
 • zdravje
 • zdravljenje
 • znižuje holesterola
 • žensko zdravje
 • Težava
 • afta
 • afte
 • alergična reakcija
 • alergija
 • alergijski rinitis
 • anemija
 • artritis
 • astma
 • ateroskleroza
 • atrofija prostate
 • boleč gleženj
 • boleč hrbet
 • boleča meča
 • boleče mišice
 • boleče noge
 • boleče noge
 • boleče oko
 • boleči sklepi
 • bolečina
 • bolečine v nogah
 • bolečine v sklepih
 • bradavice
 • brazgotina
 • covid
 • dim
 • dražeč kašelj
 • driska
 • erektilna funkcija
 • glivice
 • gripa
 • gube
 • gubice
 • hemeroidi
 • hemoroidi
 • herpes virus
 • hripav glas
 • hripavost
 • insekti
 • izčrpanost in energija
 • izkašljevanje
 • izpostavljenost soncu
 • kandida
 • kašelj
 • klima
 • kožne nepravilnosti
 • kronična utrujenost
 • krvavitev
 • krvni tlak
 • laktozna intoleranca
 • ledvična odpoved
 • libido
 • maščoba
 • menstruacija
 • migrena
 • mišice
 • napenjanje
 • napihnjenost
 • neplodnost
 • neprijetno smrčanje
 • neprijetnost
 • nespečnost
 • nosni problemi
 • odpornost (veterina)
 • odvajanje
 • osteoporoza
 • otečene noge
 • panika
 • pekoče oči
 • podočnjaki
 • pomanjkanje magnezija
 • pomanjkanje vitaminov
 • pomankanje d vitamina
 • poškodba komolca
 • poškodovana koža
 • poškodovani lasje
 • potovalna slabost
 • povišana temperatura
 • prebava
 • prebava/zaprtje otroci
 • prebavne motnje
 • prehlad
 • prehladno obolenje
 • previsok krvni tlak
 • prhljaj
 • produktiven kašelj
 • protin
 • rana
 • rdeče oči
 • refluks
 • sklepi
 • slab spomin
 • slaba prehrana
 • slabokrvnost
 • smrčanje
 • spomin
 • srbečica
 • staranje
 • stoma
 • stres
 • suhe oči
 • suho oko
 • tanki lasje
 • temni kolobarji
 • težave s kožo
 • težke noge
 • uhajanje urina
 • urtikarija
 • utrujenost
 • vaginalna okužba
 • vene
 • vetrovi
 • virusi
 • visok krvni tlak
 • vnetje
 • vnetje oči
 • vnetje ušes
 • vneto žrelo
 • vrtoglavica
 • zabuhlost (oči)
 • zamašen nos
 • zaprtje
 • zastajanje vode v ušesu
 • zgaga
 • zobobol
 • žile
 • Tip kože
 • aknasta koža
 • razdražena koža
 • suha koža
 • Predel uporabe
 • črevesje
 • debelo črevo
 • dekolte
 • grlo
 • Intimni predeli
 • koža
 • lasje
 • nohti
 • nos
 • obnohtna kožica
 • okoli oči
 • prostata
 • ustnice
 • vrat
 • živčevje
 • Prednost
 • brez alkohola
 • brez barvil
 • brez glutena
 • brez imperfekcij
 • brez konzervansov
 • brez laktoze
 • brez parabenov
 • brez sladkorja
 • depo oblika
 • enostavna uporaba
 • enostavnost merjenja
 • hitra izvedba
 • mehak material
 • najbolj žgečkljivo in uporabno
 • naraven izdelek
 • prijetna aroma
 • primerno za vegetariance
 • varna uporaba
 • Sestavina
 • aloe vera
 • amilaza
 • ashwagandha
 • askorbinska kislina
 • biotin
 • cink
 • ekstrakt konoplje
 • encimi
 • ginko
 • glukoza
 • glutamin
 • hondroitin
 • islandski lišaj
 • kamilica
 • kurkumin
 • maca
 • Silikon
 • Kdo uporablja?
 • mama
 • mamica
 • moški
 • otroci
 • ženske
 • Karakteristika izdelka
 • vir vlaknin
 • Problem
 • glivice
 • nosna sluz
 • Akcija
 • bausch akcija
 • Obdobje uporabe
 • menopavza
 • starost
 • Čas uporabe
 • menopavza
 • stresno obdobje
 • šport
 • zima
 • Certifikat
 • bio
 • Primernost
 • otrok
 • za moške
 • Učinek
 • grelni učinek
 • gretje telesa
 • hladilni učinek
 • hlajenje telesa
 • Oznaka
 • ana svetuje
 • antibiotik
 • barva kože
 • bepanthol
 • bilobil
 • Bimbi izdelek
 • bradavice
 • brusnica
 • cardiovasc plus
 • cardiovasc plus kapsule
 • dark circles
 • dlux
 • ekstra moč
 • ekstrakti rastlinskega izvora
 • enterosgel
 • eucerin
 • Glandline
 • hialuron
 • hormoni ščitnice
 • jamieson
 • jamieson novost
 • Kanabinoidi
 • kolon3aktiv
 • kontrola
 • krvna skupina 0
 • krvna skupina ab
 • krvna skupina b
 • najboljši probiotik
 • nočno delovanje
 • noht
 • nuxe medene sanje
 • obrambni sistem
 • odvajalo
 • prosti radikali
 • Redki stranski učinki
 • remescar izkušnje
 • silicea
 • solgar (november)
 • sterimar
 • systane akcija
 • ščitnica
 • thermoline
 • trigliceridi
 • utrujenost
 • vegansko
 • živčni sistem
 • Mesto delovanja
 • bronhiji
 • črevesje
 • dihalne poti
 • imunski sistem
 • kosti
 • koža
 • kri
 • mehur
 • možgani
 • prebava
 • prebavila
 • prebavni trakt
 • sklep
 • srčna mišica
 • trombociti
 • želodec
 • Tip pršila
 • valens pršilo
 • Oznaka izdelka
 • persen
 • Tip las
 • suhi lasje
 • Izbor
 • elevit za nosečnice
 • Posebna ponudba
 • covid oprema
 • Dišava
 • meta
 • Pogostost uporabe
 • vsakodnevna uporaba
 • Starostna skupina
 • starejše osebe
 • Zaznamek
 • imunoglukan
 • Izdelki
 • immundoc
 • Okus
 • borovnica
 • breskve
 • gozdni sadeži
 • ingver
 • jagoda
 • limona
 • meta
 • propolis
 • Tema
 • solgar
 • Delovanje
 • antioksidanti/anti-age
 • proti glivicam
 • Namen uporabe
 • dobro počutje
 • higiena nosu
 • koža
 • oči
 • privlačne ustnice
 • vid
 • vir energije