Anti-age ni samo boj z gubami!

S staranjem začne upadati količina snovi, ki kožo ohranjajo gladko. Te snovi vključujejo kolagen, elastin in hialuronsko kislino. Pri mladi koži je struktura kožnega tkiva urejena in ima obilo kolagena in elastina, ki delujeta kot »gradnika« strukture, zato je koža videti enakomerna in čvrsta na otip. Sčasoma začne notranji proces staranja, ki ga določajo naši geni, skupaj z oksidativnim stresom, ki ga povzročajo zunanji dejavniki, vplivati na videz kože.
KJE IN ZAKAJ SE POJAVIJO GUBE?
Zmanjšanje ravni kolagena za 1 % letno po 25. letu starosti in vedno bolj neurejena struktura kožnega tkiva povzročita, da koža izgubi svojo moč in da nastanejo gube.

Drug ključni dejavnik pri pojavu gub je tudi zmanjšana tvorba hialuronske kisline. Ta vezivna snov, ki obdaja celice, daje koži njen mladosten, gladek videz. Upad količine te koži lastne snovi povzroči, da struktura kože izgubi svojo polnost in čvrstost ter postane bolj dovzetna za gubanje.

Hialuronska kislina je snov, ki naravno nastaja v koži, kjer pomaga vezati vlago: veže lahko tisočkrat toliko vode, kot je njena masa. Je tudi sestavina zunajceličnega matriksa povrhnjice (najbolj zunanja plast kože) in usnjice (srednja plast kože) ter zapolni volumen kože od znotraj.

Običajno so gube najprej opazne na določenih območjih: na čelu (izrazne gube), v zunanjih kotičkih oči (smejalne gubice) in v predelu od nosu proti ustnicam(nazolabialne gube).
KAJ ŠE VPLIVA NA GUBE?
• Izpostavljenost soncu
Če je koža med izpostavljenostjo soncu nezaščitena, lahko UV-žarki pospešijo nastanek gub. Daljša in ponavljajoča izpostavljenost poškoduje kolagen in vodi do manj prožne, šibkejše strukture kože, v kateri se hitreje pojavijo gube.

• Kajenje
Kajenje sproži oksidativni stres, kar prostim radikalom omogoči, da poškodujejo strukturo kože in pospešijo pojav znakov splošnega staranja kože, vključno z gubami. Poleg tega nikotin in kemične snovi v cigaretah poškodujejo kolagen in elastin v koži. To vpliva na moč in prožnost kože ter lahko prav tako povzroči nastanek gub.
Eucerin Hyaluron-Filler CC krema
Več kot anti-age: zapolnitev gub s takojšnjim izboljšanjem polti. Dnevna krema proti gubam s pigmenti, ki izenačijo svetle odtenke kože za sijočo polt.

Formula združuje visoko in nizkomolekularno hialuronsko kislino, ki učinkujeta pri izvoru gub, medtem ko bioaktivni glicin saponin spodbuja tvorbo koži lastne hialuronske kisline, ki zapolni gube. Poleg tega ZF 15 in UVA-zaščita dodatno učinkovito preprečujeta prezgodnje staranje kože in poglobitev obstoječih gub zaradi UV-sevanja. Koža je videti opazno bolj gladka.

Barvni pigmenti izenačijo ten kože in takoj izboljšajo njen videz. Prekrivanje je gladko, brez črt in zagotavlja odlično osnovo za podlago (če je potrebno dodatno prekrivanje) in druga ličila.

Uporaba: Eucerin Hyaluron-Filler CC krema v odtenkih light in medium ima nemastno teksturo, ki se stopi na koži, in jo lahko uporabljate kot dopolnitev običajne vlažilne kreme ali namesto nje. Uporabite jo lahko namesto običajnega negovalnega izdelka ali pa jo nanesete kot dopolnilo izdelka za nego kože. Če iščete še bolj celovito prekrivanje, je krema
tudi odlična osnova za podlago pri nadaljnjem ličenju.

Klinično in dermatološko je dokazano, da je primerna za vse tipe kože.

Razlika med Eucerin Hyaluron-Filler CC kremo in drugimi CC kremami ter podlagami je velika:
Medtem ko večina CC krem na trgu nudi le učinek izboljšanja polti, ima Eucerin Hyaluron-Filler CC krema tudi učinkovite anti-age lastnosti, saj pomaga zmanjšati tudi najgloblje gube od znotraj navzven, izboljša raven vlage v koži in obenem tudi takoj izenači polt.
Eucerin Filler CC je priporočen, če želimo
• Zmanjšati linije in gube ter doseči enakomernejšo in sijočo polt. Eucerin Hyaluron-Filler CC krema vsebuje kratkoverižno in dolgoverižno hialuronsko kislino, ki prodreta v kožo in jo zapolnita od znotraj navzven. Vsebuje tudi glicin saponin, ki spodbuja koži lastno tvorbo hialuronske kisline, in barvne pigmente, ki popravijo neenakomerno polt.

• Zaščititi kožo pred pojavom gub zaradi UVsevanja. Eucerin Hyaluron-Filler CC krema vsebuje ZF 15 in UVA-filtre, da kožo zaščiti pred prezgodnjim staranjem in poglobitvijo gub.

Komentarji