Anxemil pasijonka, 42 tablet

Anxemil pasijonka je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje blagih simptomov psihičnega stresa, kot so živčnost, zaskrbljenost ali razdražljivost in za pomoč pri spanju. Anxemil pasijonka je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje blagih simptomov psihičnega stresa, kot so živčnost, zaskrbljenost ali razdražljivost in za pomoč pri spanju.
444227 664

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Anxemil pasijonka je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje blagih simptomov psihičnega stresa, kot so živčnost, zaskrbljenost ali razdražljivost in za pomoč pri spanju.

Zdravilo Anxemil je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Sestavine

Ena obložena tableta zdravila Anxemil vsebuje 200 mg suhega ekstrakta zeli zdravilne pasijonke (Passiflora incarnata L., herba).1
Kontraindikacija je preobčutljivost na učinkovino ali katero koli pomožno snov. Neželeni učinki niso znani.1

Zdravilo Anxemil je namenjeno

  • bolnikom, ki trpijo za blagim psihičnim stresom,1
  • aktivnim bolnikom z blagimi simptomi psihičnega stresa, ki želijo še naprej izvajati svoje dnevne dejavnosti – na primer študentom ali zaposlenim,2,3
  • bolnikom, ki želijo hitro lajšanje psihičnega stresa,3
  • morda tudi bolnikom, pri katerih zdravljenje z benzodiazepini ni bilo sprejeto.

1. SmPC zdravila Anxemil, november 2019.
2. Ansseau M. Evaluation of activity parameters of passionflower dry extract capsules according to a « star » model.
J. Pharm. Belg., 2004, 59, 97-98.
3. A. Movafegh, R. Alizadeh, F. Hajimohamadi, F. Esfehani, M. Nejatfar, et al. Preoperative oral Passiflora incarnata
reduces anxiety in ambulatory surgery patients: a double-blind, placebo-controlled study Anesth Analg, 106 (2008), pp. 1728-1732.

Ena obložena tableta vsebuje 200 mg suhega ekstrakta zeli zdravilne pasijonke (Passiflora incarnata L., herba) (kar ustreza 700 mg - 1000 mg zdravilne pasijonke).

Ekstrakcijsko topilo: 60- odstotni (V/V) etanol.

TERAPEVTSKE INDIKACIJE

Lajšanje blagih simptomov psihičnega stresa, kot so živčnost, zaskrbljenost ali razdražljivost in za pomoč pri spanju.

Zdravilo Anxemil lahko uporabljajo odrasli in otroci starejši od 12 let.

ODMERJANJE IN NAČIN UPORABE

Odrasli in mladostniki starejši od 12 let:

Za lajšanje začasnega psihičnega stresa: 1 do 2 tableti zjutraj in zvečer. Odmerek se lahko poveča v skladu z navodili zdravnika ali farmacevta (največ 8 tablet na dan).

Za pomoč pri spanju: 1 do 2 tableti zvečer, pol ure pred spanjem.

Pediatrična populacija:

Ker ni zadostnih podatkov, uporaba pri otrocih mlajših od 12 let ni priporočljiva.

Trajanje uporabe

Če simptomi med uporabo zdravila trajajo dlje kot 2 tedna, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Način uporabe: peroralna uporaba. Tablete pogoltnite z veliko količino vode.

KONTRAINDIKACIJE:

preobčutljivost na učinkovino ali katero koli pomožno snov.

INTERAKCIJE Z DRUGIMI ZDRAVILI:

Sočasna uporaba s sintetičnimi pomirjevali (kot so benzodiazepini) ni priporočljiva, razen če tako svetuje zdravnik ali farmacevt. Da bi se izognili interakciji med zdravili, morajo bolniki obvestiti svojega zdravnika ali farmacevta o drugih zdravilih, ki jih prejemajo istočasno z zdravilom Anxemil.

PLODNOST, NOSEČNOST IN DOJENJE: Ker ni zadostnih podatkov, uporaba med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Podatki o vplivu na plodnost niso na voljo.

VPLIV NA SPOSOBNOST VOŽNJE IN UPRAVLJANJA S STROJI: Zdravilo Anxemil lahko zmanjša sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. Prizadeti bolniki ne smejo voziti ali upravljati s stroji.

NEŽELENI UČINKI: Niso znani.

PREVELIKO ODMERJANJE: ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja.  

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Mama: »Ja, v Munchen bi šla rada, sama v veliko mesto, mi prihajamo z dežele. (Hčerka: podnevi) In rada bi sama kam s prijateljico, tega ji zaenkrat še ne dovolim. To so te reči, pri katerih gre za samostojnost. Naslednja stvar, s katero se težko spoprijemam, je to bombardiranje, dolg jezik, ki vpliva na vse družinske člane, tudi na mlajša otroka, in jakost njenega glasu. Torej, na splošno se mi zdi, da je stanje v naši družini res alarmantno. Ker zaradi vsega, kar prihaja z njene strani, se potem velikokrat izgubi vse tisto lepo z majhnimi otroki, in tega mi je včasih res žal.
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tilman S.A. Tilman S.A.
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja