x
Vse kategorije
Api-Inhal inhalacijska mešanica Alergija, 6 mL
Api-Inhal inhalacijska mešanica Alergija, 6 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Api-Inhal inhalacijska mešanica Alergija, 6 mL

Proizvajalec: Medikoel
Api-Inhal inhalacijska mešanica Alergija je namenjena tretmaju in dodajanju v tekočine namenjene inhalacijam.
Cena: 10,46 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Vsebuje ameriški slamnik, echinacea

Ocene in mnenja

Opis

Api-Inhal inhalacijska mešanica proti alergiji je namenjena tretmaju in dodajanju v tekočine namenjene inhalacijam. Dodatek je namenjen dodajanju inhalacijski vodi raztopine, ki jo inhaliramo - izdelek naj uporabljajo predvsem tisti, ki so nagnjeni h alergijski reakciji oziroma pogostoma obolevajo za senenim nahodom.

Api-Inhal inhalacijsko mešanico uporabljajte skladno z uporabo inhalatorjev.

Api-Inhal inhalacijska mešanica - sestavine

propolis
izvleček ameriškega slamnika ali po latinsko Echinacea - dober imunostimulativni učinek
izvleček smrekovih vršičkov - deluje blagodejno na dihalne poti
evkaliptusovo eterično olje - odpira
med
cvetni prah

Paket vsebuje:
12 ml + 5 ampul fiziološke raztopine.

Navodila za uporabo Api-Inhal inhalacijske mešanice

Pomešajte 10 g raztopine Api-Inhal ter 30 ddo 50 g fiziološke raztopine.
5-10 ml dobljene zmesi nalijte v ampulo inhalatorja ter pričnite s terapijo. V kolikor inhalacijska raztopina ostane, lahko le to tudi shranite v hladilniku do največ 10 dni, sicer raztopino zavrzite.

Priporočamo uporabo inhalatorja Medikoel Me100 ali Medikoel Me120.

Inhalacijsko mešanico za pomoč pri alergiji oziroma senenem nahodu uporabljamo najpogosteje nekaj tednov ali mesecev, v času cvetenja, ko je koncentracija cvetnega prahu v zraku visoka.

To je značilno za sezonski alergijski rinitis ali sezonski seneni nahod. Glavni alergeni, ki pridejo v telo skozi dihala so predvsem pelodi trajnic, trav, žit, dreves, grmovnic, zelišč, alergijske reakcije pa povzročajo tudi delci rastlin ali sokovi pokošenih trav. Večina pelodnih zrn se ustavi v nosu ali na očesni veznici.

Glavni znaki alergijskega rinitisa so kihanje, smrkanje, voden izcedek iz nosu, zamašen nos, izguba voha, včasih pa tudi kašelj.

Pelod poleg alergijskega vnetja nosu, povzroča tudi vnetje očesne veznice. Snovi, ki dražijo nosno sluznico, se v nosu prekrijejo s sluzjo. Le te poskušamo odstraniti z močnim kihanjem.
Celoletni alergijski rinitis oziroma celoletni alergijski nahod pa se pojavlja neodvisno od letnega časa. Pri nekaterih lahko traja celo leto; zlasti pri tistih, kjer je vzrok alergije delovno okolje (moka, živalska dlaka, šamponi, dišave,…). Glavni alergeni so pršice hišnega prahu, plesni in alergeni domačih živali.

V tem primeru so kihanje, smrkanje in znaki prehlada dolgotrajnejši. Če jih ne prepoznamo in zdravimo pravočasno, lahko alergijski nahod preide v alergijsko astmo. Poleg vseh ukrepov, ki jih je pri alergijskem rinitisu potrebno upoštevat, pa si pomagamo tudi z inhaliranjem z inhalacijsko mešanico za pomoč pri alergiji. Terapijo z inhalacijo in inhalacijsko mešanico za pomoč pri alergiji oziroma senenem nahodu priporočamo pri zdravljenju in lajšanju posledic in znakov alergij. Priporočamo jo vsem alergikom, saj s tovrstno nego hitreje očistimo dihalne poti, navlažimo sluznico, spodbudimo njeno čiščenje in s tem lažje dihanje in boljšo kvaliteto življenja.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Zdravljenje rinosinuzitisa - je rehidracija nosne sluznice pomembna?

Kot akutni rinosinuzitis (RS) opredeljujemo skupino različnih simptomov, ki jih povzroča sočasno vnetje nosne g sluznice in sluznice paranazalnih sinusov. Med značilnimi simptomi so rinoreja, nosna obstrukcija, obrazna bolečina, glavobol in... preberi več...

Alergije pri otrocih

Najpogostejše alergije otrok so: alergije na žitarice, arašide ter ostale oreščke, alergije na jajca oz. jajčni beljak, alergije na beljakovine v kravjem mleku, alergije na pšenično moko. Alergije otrok so lahko dedno pogojene ter prehajajo... preberi več...

ALERGIJSKI NAHOD, SENENI NAHOD

Vsako tujo snov, ki pride v telo, obrambni sistem preveri in jo - če je potrebno - uniči s pomočjo specializiranih protiteles. Če je sovražnik uspešno uničen, se te informacije shranjujejo. Pri ponovnem stiku s škodljivo snovjo se obrambni... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Vsebuje ameriški slamnik, echinacea

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.