Aptamil 3 Pronutra Advance nadaljevalno mleko, 800 g

<p>Aptamil 3 Pronutra+ za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti.</p>

Aptamil 3 Pronutra+ za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti.

212792 844

Ocene in mnenja

Opis

Živila za posebne prehranske namene

Aptamil 3 Pronutra Advance je mleko primerno za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti

MILUPINA EDINSTVENA MEŠANICA PREBIOTIKOV
NARAVNO POMAGA KREPITI IMUNSKI SISTEM

* Prilagojene beljakovine
* Prebiotični oligosaharidi
* Obogaten z železom
* Brez glutena
* Ne vsebuje saharoze

Definicija in lastnosti mleka Aptamil 3 Pronutra Advance

Vsaka mati želi zaščititi svojega dojenčka in mu dati najboljši začetek v življenje. Žensko mleko vsebuje naravne, lahko topne vlaknine s prebiotičnimi lastnostmi, ki vzpodbujajo zdravo prebavo in otrokovo naravno odpornost in nukleotide – semi esencialna hranila, ki so verjetno potrebna za hitro rast in obnovo celic, pomembna pri razvijajočem se imunskem sistemu.

Beljakovine 1,9 g/100 ml obroka
Maščobe 3,4 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati 9,7 g/100 ml obroka
  (od tega: laktoza 6,6 g, glukoza 0,3 g, polisaharidi 2,6 g)

 

 

 

 

 

 

Sestavine Aptamil 3 Pronutra Advance mleka

posneto mleko v prahu, rastlinska olja, laktoza, maltodekstrin, škrob, vlaknine (galaktooligosaharidi, polifruktoza), trimagnezijev dicitrat, sojin lecitin, kalcijev karbonat, holin klorid, vitamin C, natrijev L-askorbat, nikotinamid, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, železov sulfat, manganov sulfat, cinkov sulfat, DL-alfa tokoferil acetat, folna kislina, bakrov sulfat, D-biotin, kalcijev D-pantotenat, beta karoten, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Pomebno obvestilo ob uporabi Aptamil 3 Pronutra Advance

* Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.

* Aptamil 3 Pronutra Advance je lahko le del raznolike prehrane dojenčkov, starih več kot 12 mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo - kot tudi Aptamil 3 Immunofortis - ne smemo uporabljati kot nadomestek za materino mleko.

* Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Aptamil 3 Pronutra Advance namreč vsebuje ogljikove hidrate (mlečni sladkor in maltodekstrin), kateri ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi lahko povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadite piti iz skodelice.

Uporaba Aptamil 3 Pronutra Advance

Aptamil 3 Pronutra Advance je primeren: * kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča; * v okviru mešane prehrane; * kot nadaljevalna hrana po uporabi Aptamila 2 IMMUNOFORTIS ali katerekoli druge začetne formule. Svetujemo, da je dojenček vsaj do 18. meseca starosti hranjen z začetnim oz. nadaljevalnim mlekom za dojenčke.

Priprava in doziranje mleka Aptamil 3 Pronutra Advance


Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Po šestem mesecu starosti otrok spije 150–250 ml tekočine na obrok. Standardna raztopina: 16,8 g Aptamila 3 Pronutra Advance in 90 ml vode je 100 ml pripravljenega obroka. Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 5,6 g Aptamil 3 Pronutra Advance. * V tabeli so natančna navodila za pripravo obroka:

Za en obrok potrebujemo Količina obroka v ml
Aptamil 3 Pronutra Advance
Količina vode v ml Število meric
150 5 165
180 6 200
210 7 235

 

 

 

 

Pakiranje

neto 800 g (2 x 400 g)

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Medicinski posegi

Vse preprosteje? Tveganje carskega reza
Carski rez je operacija, ki je ustrezna le v nujnih medicinskih primerih. Obstajati morajo tehtni razlogi, da se izvede. Mogoči so neprijetnosti, tveganja in zapleti, kot na primer:

-rana lahko do nekaj tednov povzroča močne bolečine; potrebnih je več sredstev proti bolečinam, kot v primeru poroda po naravni poti;
-bistveno se podaljša čas hospitalizacije (bivanje v bolnišnici);
-izguba krvi je lahko zelo velika (včasih so potrebne transfuzije); nekatere porodnice imajo posledično težke težave s strani krvnega obtoka, ki lahko trajajo več dni;
-infekcije so bistveno pogostejše kot pri porodih po naravni poti: skoraj 10 odstotkov jih zboli za posledicami infekcij maternične sluzi ali materničnega mišičja, 9 odstotkov za posledicami infekcij sečil in 3 odstotki za posledicami infekcije rane;
-mogoče so poškodbe zaradi velikih raztrganin maternice, materničnega vratu, nožnice in sečnega mehurja;
-rahlo se poveča verjetnost neplodnosti;
-pri nadaljnjih nosečnostih so pogostejše motnje lege posteljice (posteljice). -pri tem pa je mogoča povečana izguba krvi;
-pri naslednjem porodu se lahko stara brazgotina (po carskem rezu) raztrga.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede