x
Vse kategorije
Aptamil AR 1 ali 2 (Anti Regurgitation) hrana za dojenčke proti polivanju, 400 g
Aptamil AR 1 ali 2 (Anti Regurgitation) hrana za dojenčke proti polivanju, 400 g
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Aptamil AR 1 ali 2 (Anti Regurgitation) hrana za dojenčke proti polivanju, 400 g

Proizvajalec: Milupa
Posebna hrana za dojenčke, ki so nagnjeni k povečanemu polivanju.
Cena: 11,72 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Nebojša*** | 10. 04. 2020 10:50
Aptamil a.r.
Naš štiri mesečni fantek ga ima rad. Mešati ga je potrebno malo počasneje (in nežneje), ker se v nasprotnem mleko zelo speni. Z ostalimi adaptiranimi mleki smo imeli nekaj problemov s polivanjem, s tem mlekom je pa to rešeno. Pri privajanju otroka na to mleko smo opazili tudi da je blato malenkost gostejše tako da smo v začetku, če je bil otrok zaprt smo kombinirali še comfort izvedbo od aptamila in je bilo vse rešeno. Odkar uporabljamo a.r. otrok tudi cele noči prespi, tako da ga bomo uporabljali še nekaj časa.

Opis

Definicija in lastnosti

Aptamil AR je posebna hrana za dojenčke, ki so nagnjeni k povečanemu polivanju.Vsebuje gumi iz zrn rožičevca, ki hrano v želodčku primerno zgosti in poskrbi, da le-ta lažje ostane v njem. Povratni tok skozi požiralnik (in s tem polivanje) se tako zmanjša.

Beljakovine 1,6 g/100 ml obroka
Maščobe 3,5 g/100 ml obroka
 • nasičene: 1,5 g/100 ml obroka
  • enkrat nenasičene: 1,4 g/100 ml obroka
  • večkrat nenasičene: 0,6 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati 7,1 g/100 ml obroka
  • laktoza: 6,1 g/100 ml obroka
  • maltoza: 0,1 g/100 ml obroka
  • polisaharidi: 0,8 g/100 ml obroka

Sestavine

mlečne beljakovine (posneto mleko v prahu), laktoza (iz mleka), rastlinska olja in maščobe, ribje olje, gumi iz zrn rožičevca (3,5 g), kalcijev karbonat, manganov sulfat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, tavrin, holin klorid, kalijev jodid, folna kislina, L-cistein hidroklorid, sojin lecitin, natrijev L-askorbat, inozitol, nukleotidi, DL-?-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, retinil palmitat, DL-?-tokoferol, cianokobalamin, D-biotin, tiamin hidroklorid, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, L-karnitin, fitomenadion, natrijev selenit.

Pomebno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.
Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Aptamil AR namreč vsebuje ogljikove hidrate (mlečni sladkor, maltodekstrin) kateri ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi lahko povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadimo piti iz skodelice.

Uporaba
Aptamil AR je namenjen za dietetsko uravnavanje povečanega polivanja pri dojenčkih.
Aptamil AR lahko uporabljate kot edini vir prehrane dojenčkov. O uporabi Aptamila AR se posvetujte z zdravnikom pediatrom. To velja predvsem tedaj, če polivanje ne preneha tudi pri hranjenju z Aptamilom AR.

Pripravljenega obroka ne pustimo nabrekati!

Sestava Aptamil AR ustreza evropski smernici o otroški mlečni hrani.

Priprava in Doziranje

Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Dojenček praviloma potrebuje dnevno 150–170 ml hrane na kilogram telesne teže. Odvisno od starosti otroka in od tega, kako hrano prenaša, se dnevna količina porazdeli na 6 do 12 obrokov.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Nezaželena nosečnost

Stoletja dolgo - kakor tudi danes - pomeni predčasna prekinitev nosečnosti za mati veliko nevarnost. Dostikrat izvedena v nehigieničnih okoljih, s pletilnimi iglami ali strupi se konča nezaželena nosečnost z močnimi krvavitvami, neplodnost jo ali celo s smrtjo. V okviru zakonitih pogojev, pa je izveden poseg (splav) danes popolnoma varen in kratkotrajen poseg.

V Nemčiji in Avstriji je mogoče izvesti prostovoljni splav do štirinajstega tedna nosečnosti, v Švici in Sloveniji pa do dvanajstega. Predčasna prekinitev nosečnosti pomeni za žensko pomembno odločitev, ki je ni lahko sprejeti, čeprav kritiki to vedno znova premlevajo. Čeprav je poseg v določenem trenutku edina prava odločitev, pa istočasno pomeni - tega se zaveda vsaka ženska - izgubo in slovo.

Ženske, ki čutijo potrebo po splavu, naj se zato v vsakem primeru prej odločijo za razgovor z zaupanja vredno osebo in naj se odločijo za svetovanje strokovnjakov. Dober svetovalec prinaša koristne informacije brez nepotrebnega vsiljevanja ali sproščanja občutka krivde (v Nemčiji je posvetovanje v primeru splava, pred posegom, celo zakonsko predpisano).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.