Aptamil ProExpert AR 1 ali 2 (Anti Regurgitation) hrana za dojenčke proti polivanju, 400 g

Posebna hrana za dojenčke, ki so nagnjeni k povečanemu polivanju.
271977 5621

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Nebojša **** 10. 04. 2020 10:50
Naš štiri mesečni fantek ga ima rad. Mešati ga je potrebno malo počasneje (in nežneje), ker se v nas... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Definicija in lastnosti

Aptamil AR je posebna hrana za dojenčke, ki so nagnjeni k povečanemu polivanju.Vsebuje gumi iz zrn rožičevca, ki hrano v želodčku primerno zgosti in poskrbi, da le-ta lažje ostane v njem. Povratni tok skozi požiralnik (in s tem polivanje) se tako zmanjša.

Beljakovine 1,6 g/100 ml obroka
Maščobe 3,5 g/100 ml obroka
 • nasičene: 1,5 g/100 ml obroka
  • enkrat nenasičene: 1,4 g/100 ml obroka
  • večkrat nenasičene: 0,6 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati 7,1 g/100 ml obroka
  • laktoza: 6,1 g/100 ml obroka
  • maltoza: 0,1 g/100 ml obroka
  • polisaharidi: 0,8 g/100 ml obroka

Sestavine

mlečne beljakovine (posneto mleko v prahu), laktoza (iz mleka), rastlinska olja in maščobe, ribje olje, gumi iz zrn rožičevca (3,5 g), kalcijev karbonat, manganov sulfat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, tavrin, holin klorid, kalijev jodid, folna kislina, L-cistein hidroklorid, sojin lecitin, natrijev L-askorbat, inozitol, nukleotidi, DL-?-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, retinil palmitat, DL-?-tokoferol, cianokobalamin, D-biotin, tiamin hidroklorid, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, L-karnitin, fitomenadion, natrijev selenit.

Pomebno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.
Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Aptamil AR namreč vsebuje ogljikove hidrate (mlečni sladkor, maltodekstrin) kateri ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi lahko povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadimo piti iz skodelice.

Uporaba
Aptamil AR je namenjen za dietetsko uravnavanje povečanega polivanja pri dojenčkih.
Aptamil AR lahko uporabljate kot edini vir prehrane dojenčkov. O uporabi Aptamila AR se posvetujte z zdravnikom pediatrom. To velja predvsem tedaj, če polivanje ne preneha tudi pri hranjenju z Aptamilom AR.

Pripravljenega obroka ne pustimo nabrekati!

Sestava Aptamil AR ustreza evropski smernici o otroški mlečni hrani.

Priprava in Doziranje

Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Dojenček praviloma potrebuje dnevno 150–170 ml hrane na kilogram telesne teže. Odvisno od starosti otroka in od tega, kako hrano prenaša, se dnevna količina porazdeli na 6 do 12 obrokov.

Priloge

Sestavine

Sestavine: laktoza (iz mleka), posneto mleko, rastlinska olja (sončnično, kokosovo,sojino in olje enoceličnih organizmov), maltodekstrin, gumi iz zrn rožičevca, kalcijev karbonat, ribje olje, L-cistein hidroklorid, L-askorbinska kislina, emulgator (sojin lecitin), tavrin, holin klorid, natrijev L-askorbat, železov sulfat, inozitol, cinkov sulfat, nukleotidi (uridin-, citidin-, adenozin-, inozin-, gvanozin-5-monofosfat), DL-alfa tokoferil acetat, nikotinamid, L-karnitin, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kislina, kalcijev D-pantotenat, manganov sulfat, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, D-biotin, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Nezaželena nosečnost

Stoletja dolgo - kakor tudi danes - pomeni predčasna prekinitev nosečnosti za mati veliko nevarnost. Dostikrat izvedena v nehigieničnih okoljih, s pletilnimi iglami ali strupi se konča nezaželena nosečnost z močnimi krvavitvami, neplodnost jo ali celo s smrtjo. V okviru zakonitih pogojev, pa je izveden poseg (splav) danes popolnoma varen in kratkotrajen poseg.

V Nemčiji in Avstriji je mogoče izvesti prostovoljni splav do štirinajstega tedna nosečnosti, v Švici in Sloveniji pa do dvanajstega. Predčasna prekinitev nosečnosti pomeni za žensko pomembno odločitev, ki je ni lahko sprejeti, čeprav kritiki to vedno znova premlevajo. Čeprav je poseg v določenem trenutku edina prava odločitev, pa istočasno pomeni - tega se zaveda vsaka ženska - izgubo in slovo.

Ženske, ki čutijo potrebo po splavu, naj se zato v vsakem primeru prej odločijo za razgovor z zaupanja vredno osebo in naj se odločijo za svetovanje strokovnjakov. Dober svetovalec prinaša koristne informacije brez nepotrebnega vsiljevanja ali sproščanja občutka krivde (v Nemčiji je posvetovanje v primeru splava, pred posegom, celo zakonsko predpisano).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja