Ars Pharmae Ars VitaD, 120 žvečjivih tablet

Žvečljive tablete Ars VitaD bodo vašemu telesu prinesle potrebno količino vitamina D3 in pripomogle k normalnemu delovanju vašega imunskega sistema. Žvečljive tablete Ars VitaD bodo vašemu telesu prinesle potrebno količino vitamina D3 in pripomogle k normalnemu delovanju vašega imunskega sistema.
423041 18933

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Žvečljive tablete Ars VitaD bodo vašemu telesu prinesle potrebno količino vitamina D3 in pripomogle k normalnemu delovanju vašega imunskega sistema.

Prednosti in lastnosti Ars Vita D prehranskega dopolnila

  • vsebuje naravno aktivno obliko vitamina D3
  • z eno majhno tableto odličnega okusa zaužijete potreben dnevni vnos (2000 IE)
  • vitamin D bo pripomogel k boljšemu imunskemu sistemu, zdravim kostem, delovanju mišic in zdravju zob
  • preprosto uživanje, brez vode
  • količina v plastenki zadostuje za 4 mesece
  • ne vsebujejo glutena, laktoze, kvasnega izvlečka

Delovanje Ars VitaD žvečjivih teblet

Veliko število posameznikov se sooča s pomanjkanjem vitamina D.

Po opravljenih raziskavah iz leta 2019, ki jih je opravil Inštitut za nutricionistiko NUTRIHEALHT (https://nutris.org/sporocila-za-medije/nutrihealth-vitamin-d) kar 80% Slovencev pesti pomanjkanje vitamina D. Predvsem je težavno jesensko-zimsko obdobje, ko je naravna produkcija vitamina D v telesu težja zaradi manjše izpostavljenosti sončni svetlobi. Z raziskavo so ugotovili, da tudi 40% zdravim osebam v Sloveniji, zelo primanjkuje vitamina D.

Izjemno visok je tudi odstotek oskrbovancev v DSO-jih po Sloveniji, kjer kar 84% zelo primanjkuje vitamin D. Še dodatno je zaskrbljujoče dejstvo, da če vrednosti vitamina D pri Slovencih primerjamo s strožjimi mednarodnimi priporočili, le 5% odraslih v Sloveniji, zimo preživi z zadostno količino vitamina D.

Najpogosteje začnemo razmišljati o dodajanju vitamina D v prehrano, ko zaznamo prve težave, ki so pogosto rezultat pomanjkanja vitamina D. Najpogosteje opazimo slabšo odpornost imunskega sistema, se počutimo utrujeno in zaznamo napetost v mišicah. Prehranski dodatek ArsVitaD je primeren za starejše od 18 let, kronične bolnike in nosečnice, priporočamo pa ga tudi osebam s prekomerno telesno težo.

Vitamin D je ključen pri številnih procesih v telesu

Zelo poznani so pozitivni učinki vitamina D na normalno delovanje imunskega sistema. Ustrezna količina vitamina D prispeva k vzdrževanju kosti in delovanja mišic. Če so vaše ravni vitamina D primerne, ne boste imeli težav z zobmi.

Vitamin D prispeva k dobri absorpciji fosforja in kalcija ter pripomore k doseganju normalnih ravni kalcija v krvi. Izredno pomembno vlogo ima vitamin D tudi pri delitvi celic. Številni učinki, ki jih ima vitamin D na delovanje telesa, pomembno pričajo o tem, da je potrebno telo za dobro počutje in delovanje oskrbeti z dodatnim vitaminom D.

Prehransko dopolnilo Ars VitaD je odlično za vse, ki spadate v veliko skupino Slovencev, ki se srečujejo s pomanjkanjem vitamina D. Absorpcija vitamina D iz žvečjivih tablet Ars VitaD je zelo dobro. Že z eno samo zaužito tableto boste dosegli predviden dnevni odmerek, ki ga priporoča naša stroka. 2000 IE vitamina D3 bo pripomoglo k celostnem počutju in bo hkrati vplivalo na boljše delovanje imunskega sistema, boljše delovanje mišic ter boljše zdravje kosti in zob.

Nova raziskava iz leta 2020, ki jo je opravila strokovna javnost (https://endodiab.si/2020/11/02/priporocila-za-nadomescanje-vitamina-d3/) priporoča zdravim odraslim osebam odmerek vitamina D  od 800 do 2000 IE/dan v obdobju od oktobra do aprila. Za ogrožene skupine, kot so kronični bolniki, je skozi vse leto predviden odmerek 1000 – 2000 IE/dan. Posebno pa so izpostavljene tudi nosečnice, za katere se v času nosečnosti priporoča odmerjanje 1500- 2000 IE/dan. Z eno tableto Ars VitaD boste zadovoljili zahtevane vrednosti vitamina D, če ste zdravi ali spadate v ogroženo skupino prebivalstva.

Uživanje Ars VitaD prehranskega dopolnila

Priporočen vnos je ena tableta na dan. Ker so tablete Ars VitaD žvečljive, jih lahko zaužijete tudi brez tekočine. Priporočamo jemanje takoj po obroku. Prehransko dopolnilo Ars VitaD lahko jemljete brez časovnih omejitev.

Sestavine

manitol (sladilo), koruzni škrob, magnezijeve soli jedilnih maščobnih kislin (sredstvo proti sprijemanju), holekalciferol (vitamin D), naravna aroma hruške

Vsebuje 50 µg aktivnega vitamina D3 oziroma 2000 IE.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Znanih je veliko sprožilcev migrene, vsak bolnik posebej pa mora ugotoviti, kateri so tisti, ki napad sprožijo pri njem. Bolj ko se jim bo uspel izogibati, redkejši in manj hudi bodo migrenski napadi. Pomagate si lahko tako, da:

• nekaj tednov pišete dnevnik, ki vam bo pomagal identificirati dogodke tik pred napadom,

• se izogibate rdečemu vinu, siru in čokoladi, ki so znani sprožilci migrene,

• skrbite za redno prehrano. Izpuščanje obrokov namreč pogosto sproži migrenski napad,

• čim bolj redno spite,

• če ste ugotovili, da dobite migreno zaradi stresa, poskusite z vajami za sproščanje.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ars pharmae Ars pharmae
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja