x
Vse kategorije
Arthrostop gel, 100 mL
Arthrostop gel, 100 mL
Oceni izdelek in zasluži

Arthrostop gel, 100 mL

Proizvajalec: Wallmark

Za nego kože v predelih sklepov.

Cena: 12,90 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Vsebujemsm
Sestavinamsm

Ocene in mnenja

Opis

Za nego kože v predelih sklepov

ArthroStop gel je namenjena  za nego kože v predelih sklepov – rok, nog in hrbtenice. Odlična kombinacija sestavin: glukozamin sulfata, metilsulfonilmetana (MSM) in izvlečka bosvelije (Boswellia Serrata). Izdelek je mikrobiološko in kemijsko testiran.

Namen uporabe

Za želene optimalne učinke priporočamo uporabo večkrat dnevno. Gel nanesemo na želene dele telesa v predelih sklepov – rok, nog in hrbtenice ter rahlo masiramo s krožnimi gibi, da se popolnoma vpije v kožo.

Vsebina

100 ml

Delovanje

- pomaga preprečevati
 
- izboljšuje pregibnost
 
- bosvelija blaži

 

Dodatni opis

Splošno o hrustancu

Izguba hrustanca je ena izmed zdravstvenih tegob, ki je lahko vzrok za bolečine v sklepih. Hrustanec je v našem telesu sestavljen iz štirih pomembnih sestavin: kolagena, proteoglikanov, hondrocitov in vode. Kolagen je glavna sestavina v hrustancu, ki mu daje čvrstost in ogrodje za ostale komponente. Hondrociti so celice, ki pomagajo ustvariti nova kolagenska vlakna in proteoglikane. Proteoglikani so sestavine hrustanca; molekule v kombinaciji proteina in sladkorja, ki zadržujejo tekočino za boljšo gibljivost sklepov. Če te tekočine ni dovolj, hrustanec izgubi sposobnost absorbiranja udarcev, pojavijo se razpoke in okrnjenost v gibanju sklepa. Glavna komponenta proteoglikanov je glukozamin, ki zagotavlja osnovne mehanično–elastične funkcije sklepov, kot na primer: izboljšuje gibljivost, omogoča naraščanje količine hrustanca in zagotavlja hidracijo.
 
Obrabljene kosti pod hrustancem ali vnetje sklepa so tipične indikacije artroze.
 

Priloge

Ali ste vedeli

Bolečine v rami

Ramenski sklep je najbolj gibljiv in najbolj uporabljan sklep človeškega telesa. Bolečina v rami je po pogostnosti na tretjem mestu med mišično-kostnimi bolečinami, takoj za križem in vratom.

Ramenski sklep je kroglast sklep z zelo obsežno gibljivost jo. V njem je možno predročenje, zaročenje, odročenje, priročenje, vzročenje in kroženje. Med sklepe ramenskega področja sodijo sklepi med lopatico in nadlahtnico, med ključnico in kolčico (akromionom) lopatice, med prsnico in ključnico, med prsnico in narastišči reber ter med rebri in hrbteničnimi vretenci. Ob ramenskem sklepu se nahajajo burze ali sluzniki, ki zmanjšujejo trenje kite ob kost. Veliko bolečinskih receptorjev je predvsem v burzah, v vezeh med lopatico in nadlahtnico ter v sprednjem delu sklepne ovojnice.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Ensure plus jagoda, 220 mL

2,56 €

Ensure plus banana, 220 mL

3,93 €

Ensure plus vanilija, 220 mL

2,56 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Vsebujemsm
Sestavinamsm

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.