Askina ThinSite sterilna večplastna polprepustna obloga 10x10 cm, 10 oblog

<strong>Oblogo Askina ThinSite&nbsp; lahko uporabite za oskrbovanje različno globokih ran, razjed zaradi pritiska stopnje I-IV, arterijskih in venskih razjed na nogah in kot pomoč pri preventivi poškodb kože. </strong> Oblogo Askina ThinSite  lahko uporabite za oskrbovanje različno globokih ran, razjed zaradi pritiska stopnje I-IV, arterijskih in venskih razjed na nogah in kot pomoč pri preventivi poškodb kože.
3603 3603

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Askina ThinSite je sterilna, večplastna polprepustna obloga, ki sestoji iz naslednjih plasti:

•    lepilne plasti, ki se pritrdi le na nepoškodovano kožo in ne na rano, saj stik eksudata iz rane uniči lepilo
•    plasti iz hidrogela z visoko vpojno sposobnostjo
•    zunanje plasti, ki je prepustna za paro, ne prepušča pa vode in bakterij
Askina ThinSite pomaga vzdrževati vlažno okolje rane, kar prispeva k naravnemu celjenju.

INDIKACIJE
Oblogo Askina ThinSite  lahko uporabite za oskrbovanje različno globokih ran, razjed zaradi pritiska stopnje I-IV, arterijskih in venskih razjed na nogah in kot pomoč pri preventivi poškodb kože.

PREVIDNOSTNI UKREPI
•    Obloge Askina ThinSite ne uporabljajte v primeru razjed, ki so posledica infekcij kot so tuberkuloza, sifilis ali huda glivična okužba ali opekline tretje stopnje.
•    V primeru infekcije z vnetnimi spremembami (povišana telesna temperatura, oteklina, rdečina) se posvetujte z medicinskim osebjem. Oblogo Askina ThinSite  lahko uporabite ponovno, ko se vzpostavijo normalni pogoji celjenja.   

Obloge ne uporabite, če je pakiranje poškodovano ali odprto.

NAVODILA ZA UPORABO
Obloga Askina ThinSite  je zelo enostavna za nanašanje in ne zahteva posebnih spretnosti ali opreme. Pogostnost menjave obloge je v celoti odvisna od stanja rane. Pri ranah z velikim izločanjem bodo na začetku zdravljenja potrebne dnevne menjave, kasneje, ko zdravljenje napreduje lahko menjavo obloge zmanjšate na vsake 2 do 3 dni, pri ranah z majhnim izločanjem ali epitelizirajočih ranah pa na vsakih 7 dni.  

4.1    Priprava kože
a)    Rano temeljito očistite s fiziološko raztopino ali z drugo primerno raztopino za čiščenje ran.
b)    Poskrbite, da je področje kože, ki obdaja rano, čisto in suho. Obloga, ki jo boste namestili, mora segati 2 do 3 cm čez robove rane.

4.2 Namestitev obloge
1.    Primite zaščitna papirja obloge z obema rokama. Namestite oblogo prek področja rane tako, da sta zaščitna papirja obrnjena navzdol. Počasi odlepite zaščitni papir iz ene strani obloge.
2.    Oblogo nežno namestite na rano.
3.    Odstranite še drugi zaščitni papir. Nežno pritiskajte na oblogo, ko jo pritrjujete na rano.
4.    Če oblogo nameščate na bolj zaokrožena področja (npr. na peto ali komolec), jo odrežite za približno eno tretjino iz vsake strani, da olajšate njeno namestitev.
5.    Ko nameščate oblogo na križnično razjedo, jo rahlo upognite in pritrdite v glutealno gubo. Za zagotovitev adhezije oblogo dobro pogladite. Če ima bolnik urinsko ali fekalno inkontinenco, oblogo dodatno fiksirajte s hipoalergenim lepilnim trakom. Stanje obloge preverite vsak dan zaradi možnega prepuščanja ali drugih težav. V primeru, da ni nobenih težav, lahko oblogo pustite na rani do 7 dni.

4.3 Odstranitev/ponovna namestitev obloge Askina ThinSite 
6. Nežno pritisnite kožo navzdol in previdno odlepite najprej robove obloge, nato pa še preostali del obloge.

Za nanos nove obloge sledite navodilom iz točk 4.1 a) do 4.2 c).
Oblogo Askina ThinSite morate zamenjati vsakih 24 ur do 7 dni, odvisno od količine izločka iz rane. Če obloga začne prepuščati je potrebna takojšnja zamenjava le te.

OPOMBE
Rana se v začetni fazi zdravljenja s pomočjo obloge Askina ThinSite lahko poveča. To je običajno in je posledica odstranjevanja ostankov odmrlih celic iz robov rane. Tako se rana pred začetkom celjenja očisti.

Pri zdravljenju ran z zmernim do močnim izločkom lahko obloga Askina ThinSite  le pomaga vzdrževati ugodnejše pogoje za celjenje rane.
Če po 4–6 tednih zdravljenja s pomočjo obloge Askina ThinSite  ne opazite izboljšanja, je treba skladno s standardom zdravljenja ran ponovno preveriti diagnozo in trenutno terapijo.

Oblogo Askina ThinSite  morate pustiti na mestu, kolikor dolgo je možno. Tako preprečite poškodbe nežnega novo nastalega tkiva in zmanjšate možnost ponovne kontaminacije zaradi pogoste menjave oblog.
Pred namestitvijo obloge Askina ThinSite  je priporočljivo odstraniti odmrlo tkivo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Lajmska boreloza

Kako se lajmska borelioza kaže?
Zgodnja lokalizirana faza

Prvi in najznačilnejši znak lajmske borelioze je kožna sprememba, ki se pojavi nekaj dni do nekaj tednov po vbodu klopa in je ne gre zamenjevati z lokalno reakcijo v obliki intenzivno rdeče obarvanega eritema (tj. rdečina) po piku, ki v nekaj dneh izgine. Na mestu vboda se pojavi rdečina, ki se postopoma širi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Braun Braun
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede