x
Vse kategorije

Aspirin - mikroaktivna tehnologija za dvakrat hitrejši učinek!

petek, 09 oktober 2015Za vsakega človeka je bolečina zelo subjektivno in neprijetno doživetje. Izkušnje začnemo nabirati zelo zgodaj. Bolečino je treba prepoznati in ustrezno ukrepati, da preprečimo posledice, predvsem razvoj kronične bolečine. Prav zato jo obravnavamo kot peti vitalni znak (krvni tlak, pulz, dihanje, temperatura in bolečina).


Temeljna načela zdravljenja bolečine je podala Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) v obliki tristopenjske lestvice. Analgetike po tej lestvici se izbira glede na jakost in vrsto bolečine ter glede na vzrok bolečine. Zdravila se uvaja stopenjsko. Najprej se uvajajo neopioidi, paracetamol in nesteroidni antirevmatiki. Če ne zadostujejo, se zamenjajo ali pa se jim doda šibke opioide. Če šibki opioidi ne zadostujejo, se jih zamenja z močnimi.

MIKROAKTIVNA TEHNOLOGIJA ZA DVAKRAT HITREJŠI UČINEK

Nova mikroaktivna tehnologija, za katero je Bayer sprožil postopek pridobitve patenta, omogoča zmanjšanje delcev Aspirina v mikrodelce, ki v povprečju predstavljajo le 10 % velikosti delca običajne tablete. Nova oblika Aspirina združuje manjše delce z natrijevim karbonatom, ki deluje kot pospeševalec raztapljanja in lokalni pufer.

Zahvaljujoč mikroaktivni tehnologiji, ki je ena najpomembnejših inovacij v zgodovini te blagovne znamke, novi Aspirin 500 dvakrat hitreje lajša bolečine kot klasični.
Zaradi te inovativne tehnologije se tableta raztopi šestkrat hitreje. Tudi absorpcija je hitrejša, in to za kar 2,5 krat.

INDIKACIJE ACETILSALICILNE KISLINE

Izbira zdravila prvega izbora za lajšanje bolečine temelji na mnogih dejavnikih, kot so: patofiziologija bolečine, sočasne bolezni (npr. diabetes, kardiovaskularne bolezni), interakcija z drugimi zdravili, farmakokinetika / farmakodinamika zdravil in možnosti neželenih učinkov zdravil. Aspirin omogoča simptomatsko zdravljenje blagih do zmernih bolečin, kot so glavoboli, zobobol in bolečine v mišicah. V primerjavi s placebom dokazano zagotavlja statistično pomembno olajšanje, ki traja do šest ur. Poleg omenjenih indikacij, ima Aspirin 500 tudi indikacijo zniževanja zvišane telesne temperature.

VARNOSTNI PROFIL ACETILSALICILNE KISLINE

Varnostni profil acetilsalicilne kisline, je bil dokazan v najbolj obsežnih študijah. Zdravilo so preskušale številne generacije. Nedavno objavljeni rezultati meta-analiz 145 kliničnih študij, v katere je bilo vključenih več kot 32.000 bolnikov in so potekale v obdobju 20 let, ponovno potrjujejo splošno gastrointestinalno varnost acetilsalicilne kisline pri kratkoročnem zdravljenju blagih do zmernih bolečin, bolečinskih težav in zvišane telesne temperature zaradi prehlada ali gripe ob upoštevanju navodil, z nizko pojavnostjo manjših neželenih učinkov v prebavilih in brez resnih neželenih dogodkov, povezanih z jemanjem zdravila.

MEHANIZEM DELOVANJA

• Ireverzibilno zaviranje ciklooksigenaze, ki sodeluje pri nastajanju prostaglandinov – analgetično, antipiretično in protivnetno delovanje.

• Zaviranje agregacije trombocitov in nastajanje tromboksana A2 v trombocitih – antiagregacijsko delovanje.

NAČIN JEMANJA

Način jemanja novega Aspirin 500 mg obložene tablete je za odrasle 1–2 tableti takoj ob pojavu bolečine. Odmerek lahko ponovimo čez 4 ure. Starejši od 65 let lahko vzamejo 1 tableto takoj ob pojavu bolečine, odmerek lahko prav tako ponovijo čez 4 ure. Maksimalni dnevni odmerek je 3 g oz. 6 tablet. Tablete se jemlje z veliko tekočine. Otroci do 12 let starosti oziroma tisti, ki tehtajo manj kot 40 kg, Aspirina ne smejo jemati.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.