Atopični dermatitis in najprimernejši kozmetični preparati!

Vprašanje:
Spoštovani, stara sem 40 let in imam občutljivo, suho kožo, nagnjeno k atopičnem dermatitisu. V zadnjem času mi kožo še bolj zateguje in reagira tudi na npr. drugo čistilno mleko. V predelu nosu imam tudi razširjene kapilare. Običajno mi samo hidratantne kreme ne zadoščajo, ampak potrebujem hranilne. Zanima me, katera kozmetika za obraz bi bila zame lahko primerna, Trilogy ali Heliabrine oz. katera druga. Hvala in lep pozdrav!
Odgovor:
Spoštovani!

Ponavadi strankam svetujemo sledečo kombinacijo - stranke so zadovoljne!

Pred katerim koli tretmajem predlagamo čiščenje kože in sicer predlagamo dermatološko linijo kozmetike Bioderma! V tej liniji se nahaja povsem nežna vodica za čiščenje izjemno netolerante kože kot je vaša pod imenom Bioderma Sensibio H2O micelarni losjon za čiščenje kože!

Ko je koža očiščena in s tem dovzetna za sprejem kozmetičnega preparata lahko nadaljujete s kremo Euten (povezava in več informacij spodaj na povezavi)!

Kot dobra izbira pa se je izkazala tudi linija Dermalex, pri čemer bi bil primeren za vašo kožo produkt z imenom Dermalex krema za atopični dermatitis, 30 g. Kozmetični preparat je prišel k nam v Slovenijo šele pred krajšim časom, pa vseeno je krema v tujini dobro poznana in uporabljana! Pomemba prednost kreme pa je, da ne vsebuje kortikosteroidov, ki bi kožo tanjšali in povzročali nadaljnje poškodbe le-te.

Komentarji