x
Vse kategorije
Atrauman Ag obloga s srebrom 7.5x10 cm, 10 oblog
Atrauman Ag obloga s srebrom 7.5x10 cm, 10 oblog
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Atrauman Ag obloga s srebrom 7.5x10 cm, 10 oblog

Proizvajalec: Hartmann
Atrauman Ag obloga s srebrom je nelepljiva kontaktna mrežica, ki je narejena iz hidrofobne oziroma vodo odbijajoče poliestrske gosto tkane mrežice.
Cena: 21,01 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Atrauman Ag obloga s srebrom je nelepljiva kontaktna mrežica, ki je narejena iz hidrofobne oziroma vodo odbijajoče poliestrske gosto tkane mrežice.

Atrauman Ag obloga s srebrom je gladka mrežica, ki rane ne iritira ob enem pa sprošča iz svoje sredice srebrove ione, ki pripomorejo k izboljšanemu celjenju rane. Srebrvi ioni, ki jih mrežica sprošča v samo rano delujejo proti bakterijam vseh vrst - Gram-negativnim in Gram-pozitivnim bakterijam.

Atrauman Ag obloga s srebrom vsebuje tudi nevtralno mazilo, ki ne vsebuje dodanega vazelina ali drugih morebitnih parafinskih mazil. Mazilo kontaktne mrežice preprečuje maceracijo rane in s tem posledično še več zapletov pri celjenju le-te.

Atrauman Ag obloga s srebrom vsebuje zmes estrov naravnih rastlinskih maščobnih kislin z glicerinom in diglicerinom in Macrogol 2000. Daljši nanos kontaktne mrežice Atrauman ne povzroča preobčutljivosti ali alergijske reakcije.

Delovanje Atrauman Ag obloge

Atrauman Ag obloga s srebrom je kontaktna mrežica, ki se aktivira z izločkom rane. Takoj ko izloček rane pride v kontakt z mrežico iz nje pričnejo izhajati srebrovi ioni.

Bakterije, ki se nahajajo v rani in pridejo v stik s kontaktno mrežico propadejo in se izločijo v depo kontaktne mrežice. Srebrovi ioni se izločajo v rano počasi, njihovo izločanje pa je omejeno le lokalno in zgolj določen čas. Izločki ter bakterije, ki so propadle, se izločajo v Tenderwet 24 active odlagalni depo oz. sekundarno oblogo, ki je namenjena absorbciji toksinov in ostalih nečistoč ter izločkov rane.

Uporaba Atrauman Ag oblog

Atrauman Ag obloga s srebrom je namenjena zdravljenju okuženih ran ali ran, ki so visoko bakterijsko kontaminirane ter nagnjene k možnosti bakterijske okužbe.

Atrauman Ag obloga s srebrom je primerna za zdravljenje:

- ran, kjer je rizik za infekcijo velik (kritična kolonizacija);
- inficirane rane (kronične rane, akutne rane, opekline največ 2 stopnje);
- preprečevanje infekcije.

Atrauman Ag ščiti okolico rane proti maceraciji in deluje proti kontaminaciji rane z bakterijami, ki so prisotne na koži ali obleki. Zaradi te dodatne zaščite se Atrauman Ag priporoča bolnikom, ki imajo oslabljen imunski sistem.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.