Baby check plus tester

Hitro merjenje koncentracije hormona hCG, ki je osnova pri ugotavljanju nosečnosti. Hitro merjenje koncentracije hormona hCG, ki je osnova pri ugotavljanju nosečnosti.
542237 1348

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Test Baby CHECK PLUS omogoča hitro merjenje koncentracije hormona hCG, ki je osnova pri ugotavljanju nosečnosti.

NAČIN DELOVANJA

Baby CHECK PLUS deluje na osnovi kvalitativne analize, kjer se ugotavlja prisotnost humanega horionskega gonadotropnega hormona (hCG) v urinu. V zgolj petih minutah je možno zaznati koncentracijo hormona hCG v višini 25mIU/ml.

POSTOPEK

 ( pred uporabo si obvezno preberite navodila za uporabo v originalni embalaži)
 
   1. Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS vzemite iz ovojnine. Majhno vrečko s sušilnim sredstvom, ki jo poleg testa najdete v ovojnini, odvrzite v koš za smeti.
   2. Modri drsnik premaknite navzdol, tako da je testna konica v celoti vidna.
   3. Testno konico namestite točno pod curek urina in jo na tem mestu držite najmanj pet sekund.
   4. Sedaj premaknite modri drsnik nazaj, tako, da se testna konica z vzorcem urina skrije v ohišje – s tem se testiranje prične. Vzorec urina namreč pride v stik s posebnimi reagenti, ki omogočajo testiranje za prisotnost hormona.
   5. Baby CHECK PLUS postavite na suho in trdno ploskev. Počakajte pet minut in preverite rezultat

PREVERJANJE REZULTATA

Rezultat je negativen, ko se prikaže samo rožnata kontrolna črta (C). Testna črta se ne prikaže. Rezultat kaže, da hormon (hCG) v vašem urinu ni prisoten in da verjetno niste noseči. Če v naslednjem tednu menstruacija še vedno izostaja, ponovno opravite testiranje z novim kompletom Baby CHECK PLUS.
V kolikor je pri ponovnem testiranju rezultat še vedno negativen, menstruacija pa še vedno izostaja, se posvetujte s svojim zdravnikom. Vzroke za izostanek menstruacije je morda potrebno poiskati drugje
 
Rezultat je pozitiven, ko se v okencu prikažeta dve rožnati črti – testna (T) in kontrolna (C). Testiranje potrdi prisotnost humanega horionskega gonadotropnega hormona (hCG), kar pomeni, da ste noseči. Obiščite svojega zdravnika in se z njim posvetujte o nadaljnjem poteku nosečnosti.
 
Neveljaven rezultat:
Rezultat testiranja je neveljaven, če se kontrolna črta (C) sploh ne prikaže. Ker rezultata v tem primeru ni možno preveriti, se šteje, da je test neuspešen.
Najpogostejša razloga za neuspešnost testa sta nepravilna uporaba in uporaba po pretečenem roku uporabnosti.
Če je bilo vaše testiranje neuspešno, ga ponovite z novim kompletom Baby CHECK PLUS in svežim vzorcem urina.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako deluje test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS?
Ko je ženska noseča, začne njeno telo proizvajati hormon, ki se imenuje hCG (humani horionski gonadotropin). Koncentracija hormona v urinu s trajanjem nosečnosti narašča. Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS temelji na zaznavanju prisotnosti tega hormona.
 
Kdaj lahko uporabimo test?
 
Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS zazna nosečnostni hormon od prvega dne izostale menstruacije dalje. Baby CHECK PLUS lahko zazna nosečnostni hormon že nekaj dni pred izostankom menstruacije, če uporabimo prvi jutranji urin.
 
Kdaj je najboljši čas za opravljanje testa?
 
Test lahko opravite ob kateri koli uri. V zgodnji nosečnosti priporočamo uporabo prvega jutranjega urina, ker je koncentracija nosečnostnega hormona takrat najvišja.
 
Ali zaužitje tekočin vpliva na rezultat?
 
Prekomerno uživanje tekočin lahko razredči urin, zaradi česar je lahko zaznavanje hormona hCG oteženo. Priporočamo vam, da pijete normalno.
 
Ali so lahko dobljeni rezultati lažni?
 
Rezultati so točni, dokler natančno sledite priloženim navodilom za uporabo. Rezultati so lahko lažni, če Baby CHECK PLUS pred testiranjem pride v stik z vlago. Baby CHECK PLUS je visoko občutljiv test, ki je uspešno prestal strogo preverjanje kakovosti. Kljub temu se v redkih primerih lahko pojavijo lažni rezultati (negativen rezultat pri noseči ženski in obratno). Če so dobljeni rezultati nepričakovani ali si nasprotujejo, se posvetujte s svojim zdravnikom, saj lahko napačna diagnoza povzroči določene zdravstvene težave.
 
Testna konica je bila v stiku z urinom več kot pet sekund. Ali bo dobljen rezultat kljub temu točen?
 
Da. Podaljšanje za nekaj sekund ne vpliva na rezultate.
 
Testna konica je bila v stiku z urinom manj kot pet sekund. Ali bo dobljen rezultat kljub temu točen?
 
Ne, ker je lahko količina vzorca premajhna.
 
Kdaj je testiranje uspešno?
 
V okencu se pojavi rožnata kontrolna črta (C), kar pomeni, da je test uspešno opravljen. Če se kontrolna črta ne pojavi, morate z novim kompletom Baby CHECK PLUS testiranje ponoviti.
 
Kako naj preverim rezultat testa?
 
Če ste noseči, se v roku petih minut v okencu pojavita dve rožnati črti. Če je koncentracija hormonov zelo nizka, se rožnata testna črta (T) obarva zelo počasi. Zato vam priporočamo, da pred dejanskim preverjanjem rezultata počakate, saj se le na ta način lahko prepričate, da hormon v urinu ne obstaja in da niste noseči.
NE UPOŠTEVAJTE REZULTATA, ki se pojavi več kot deset minut po vzpostavitvi stika med testno konico in urinom.
 
Kaj pomeni, ali če je ena črta temnejša od druge?
 
Odtenek in intenzivnost črt nista pomembna. Če je rezultat testa pozitiven, se v okencu pojavi rožnata testna črta (T), katere barva ni nujno enaka barvi kontrolne črte (C). Razlog leži v tem, da se koncentracija hCG v urinu med nosečnostjo postopoma zvišuje, zaradi česar se črta drugače obarva.
 
Ali lahko druga zdravila vplivajo na končen rezultat?
 
Zdravila za zdravljenje neplodnosti, ki vsebujejo hCG ali hMG (humani menopavzni gonadotropin), lahko vplivajo na rezultat. Opravljanje testa neposredno po vbrizganju tovrstnih zdravil lahko vodi do lažnega pozitivnega rezultata. Ostala zdravila za neplodnost, analgetiki in kontracepcijske tablete ne vplivajo na rezultat. Če pa ste ravnokar prenehali z jemanjem kontracepcijskih tablet ali če ste pred kratkim jemali zdravila za neplodnost, lahko pride do nepravilnega menstruacijskega cikla in ste zato test za ugotavljanje nosečnosti opravili preuranjeno.
 
Kako zanesljiv je Baby CHECK PLUS?
 
Klinične raziskave in testiranja in vitro kažejo, da je stopnja zanesljivosti višja od 99 odstotkov.
 
Kako dolgo ostane rezultat prikazan na okencu?
 
Če je rezultat negativen, se lahko po desetih minutah prikaže nerazločna testna črta (T). Ta nerazločna črta NE POMENI, da je rezultat pozitiven.
 
Kaj naj storim, če je rezultat negativen?
 
Če je rezultat negativen, test ni zaznal nosečnostnega hormona hCG, torej niste noseči. Če en teden po opravljanju testa še vedno niste dobili menstruacije, test ponovite z novim kompletom Baby CHECK PLUS. Če je rezultat še vedno negativen in menstruacija še vedno izostaja, obiščite svojega zdravnika. Vzroke za izostanek menstruacije je morda potrebno poiskati drugje.
 
Kaj naj storim, če je rezultat pozitiven?
 
Če je rezultat pozitiven, obiščite svojega zdravnika. Zgodnja potrditev nosečnosti je izrednega pomena za zdravje nosečnice in njenega otroka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Preganjavica

Odločitve s pomočjo zdravnika
Ob težki motnji je najbolje, če se bolnik zdravi z zdravili. Vendar je v praksi to dokaj težavno, saj veliko bolnikov, predvsem v akutnem obdobju, ne želi jemati zdravil.

V takšnem primeru lahko poskušate dostopiti do bolnika s pomočjo psihoterapevtskega zdravljenja ter ga poskušate motivirati za zdravljenje z zdravili, ki naj ga vodi izkušen in posebej za te namene usposobljen terapevt, saj bi se v nasprotnem primeru bolnikovo stanje lahko poslabšalo.

Kadar prizadeti ogroža sebe ali druge ljudi, ga morate proti njegovi volji, saj se po navadi svoje bolezni ne zaveda, nastaniti v za to primerni ustanovi.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vedalab Vedalab
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja