Bactoflor za otroke - prašek, 60 g
Bactoflor za otroke - prašek, 60 g
Oceni izdelek in zasluži
4.9 15

Bactoflor za otroke - prašek, 60 g

Proizvajalec: InterCell Pharma

Bactoflor velja za inovativno prehransko dopolnilo s številnimi bakterijskimi kulturami, njegova prednost pa je ta, da lahko izdelek uživajo že dojenčki od 1. tedna dalje. 

Cena: 35,99 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Bactoflor velja za inovativno prehransko dopolnilo s številnimi bakterijskimi kulturami, njegova prednost pa je ta, da lahko izdelek uživajo že dojenčki od 1. tedna dalje. 

Količina bakterij je ugodna za otroški prebavni trakt, ki v začetku življenja še ni v popolnosti koloniziran z bakterijskimi kulturami.

Bactoflor za otroke tako omogoča celovito oskrbo s pozitivnimi bakterijskimi kulturami. Bakterije se med sabo dopolnjujejo, njihova raznolikost pa preprečuje, da bi se kakšna izmed njih prekomerno namnožila.

Bactoflor Junior prašek je namenjen individualnemu doziranju, izbor amih bakterij v prehranskem dodatku pa je prilagojen otroškemu prebavnemu traktu.

Sestavine Bactoflor dopolnilo za otoke in dojenčke

Bactoflor za otroke vsebuje 9 različnih bakterijskih kultur in sicer:

1. Bifidobacterium bifidum
2. Bifidobacterium breve
3. Bifidobacterium infantis
4. Bifidobacterium longum
5. Lactobacillus acidophilus
6. Lactobacillus casei
7. Lactobacillus reuteri
8. Lactobacillus rhamnosus
9. Streptococcus thermophilus.

Številne bakterijske kulture v prehranskem dopolnilu resnično pripomorejo k dopolnjevanju optimalne bakterijske zasedbe v prebavnem traktu.

Pomanjkanje bakterijskih kultur v prebavnem traktu lahko pomeni dominacijo ene vrste bakterij - to pa posledično težave za mlad človeški organizem, kot njihov gostitelj.

Izdelek je primeren tako za vegetariance kot za vegansko usmerjene posameznike.

Odmerjanje prehranskega dodatka Bactoflor za otroke

Odmerite po 1 gram praška maksimalno dva krat dnevno oziroma po potrebi. Optimalno obdobje dodajanja praška je v času med 2. in 3. mesecem življenja, sicer pa lahko z jemanjem prehranskega dodatka tudi nadaljujete.

Agencija ni oziroma ne želi odobriti prav nobene zdravstvene trditve v sklopu mikroorganizmov - kljub temu pa uporabo mikroorganizmov zagovarjajo tako terapevtske ordinacije, njihov pozitiven učinek na številne dele organizma pa lahko preveri tudi vsak posameznik.

Količina bakterij v prebavnem traktu se zmanjša pri nepredvidenih patoloških pojavih, še posebej pa upade število bakterij po antibiotični terapiji, zato je nadomeščanje le-teh izrednega pomena. Vsekakor je izdelek v izredno pomoč ob ali po jemanju antibiotikov, pogosto pa nikakor ni narobe, če otroku odate prhransko dopolnilo v času, ko njegova prebava ni optimalna.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Simona; | 8. 06. 2017 09:29
Nezamenljivo
Tale probiotik je za našega nadobudneža prva izbira. Predlagam in priporočam vsem mamicam, da tole kupijo ... res pa je da ni poceni...
Simona; | 23. 06. 2017 18:32
Otrok obožuje
Tale probiotik je pa 1A, predlagam tudi drugim...
Prebavnih težav je pri otroku v trenutku konec.
Doris; | 7. 08. 2017 09:45
Konec krčev
Edini probiotik ki je pomagal moji hčeri. Celih 8 mesecev je imela močne krče in ji niso ne gaia kapljice, ne normia baby in ne avstrijski omnibiotic pomagali. Z bactoflorjem so pakrci koncno ponehali. Dajemo ga se zdaj pri njenih 10ih mesecih starosti in tudi v prihodnje bomo saj je na bioresonanci pokazalo kup alergij in tudi razrast dveh nekoristnih bakterij v crevesju z bactoflorjem smo tudi to odpravili tako da res priporocam...
Nina; | 17. 10. 2017 20:20
Odličen probiotik!
Po naših izkušnjah daleč najučinkovitejši probiotik, ki hitro pomaga tako pri trebušnih virozah kot tudi pri zaprtosti ali po kuri z antibiotiki. Hčerkici ga dajem že od uvajanja trde hrane naprej, danes je stara skoraj 4 leta. Je brez okusa in se ga brez težav zmeša z mlekom, jogurtom in drugimi hladnimi tekočinami. Nepogrešljiv je tudi na morju in za nekoliko večje otroke. Res je med najdražjimi, vendar mu po naših izkušnjah noben drug probiotik ne seže do kolen. Verzijo v kapsulah za odrasle jem tudi sama.

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.