Basica vital prašek v dozi, 200 g

Bazični prah za dodajanje jedem in pijačam. Bazični prah za dodajanje jedem in pijačam.
242810 2609

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Bazični prah za dodajanje jedem in pijačam


Basica Vital bazični prah vsebuje mešanico bazičnih vitalnih snovi na osnovi mlečnega sladkorja za izravnavo kislinsko - bazičnega ravnotežja.

Visok delež mlečnega sladkorja še posebej stimulira prebavo in zboljšuje razpoložljivost makro- in mikroelementov. Basica Vital bazični prah lahko dodajamo hladnim ali toplim pijačam.

Basica oskrbuje telo z bazičnimi minerali in mikroelementi: cink ima vlogo pri presnovi kislin in baz, magnezij in kalcij prispevata k sproščanju energije pri presnovi, magnezij prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Basica Vital vsebuje

makro in mikroelementi     na 4 čajne žličke (cca. 32 g):
Kalcij (kot kalcijev citrat)     400 mg
Natrij (kot natrijev citrat)     250 mg
Kalij (kot kalijev citrat)     250 mg
Magnezij (kot magnezijev citrat)     100 mg
Železo (kot železov citrat)     5 mg
Cink (kot cinkov glukonat)     5 mg
Baker (kot bakerov citrat)     1 mg
Jod (kot kalijev jodid)     100 µg
Molibden (kot natrijev molibdat)     80 µg
Krom (kot kromov klorid)     60 µg
Selen (kot natrijev selenit)     30 µg
Ostali dodatki: laktoza

1 g = 1000 mg; 1 mg = 1000 µg

Navodilo za uporabo

zjutraj in zvečer dodajte toplim ali hladnim jedem 2 čajni žlički Basica Vital® . Basica Vital je primerna kot dodatek mislijem ali jogurtu. Basica Vital® lahko dodamo soku, čaju ali drugim vrstam pijače.

V primeru alergije ali netolerance na mlečni sladkor piporočamo Basica® Compact oz. Basica Instant z znižano vsebnostjo mlečnega sladkorja < 0,8 g na priporočeno dnevno zaužito količino.

Opozorilo diabetikom

4 polne čajne žličke (ca. 32 g) Basica Vital odgovarjajo 2,3 BE oz. 509 kJ (120 kcal)

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Starši lahko naredijo marsikaj za to, da se njihovi otroci ne bi težavno vedli. V tem poglavju želim staršem pojasniti, kaj se dogaja v otrokovi glavi, kadar je poreden, in kaj lahko naredijo, da se ne bi vedel težavno. Razložila bom, da moramo, kadar se spoprijemamo s kljubovalnim vedenjem, upoštevati tudi otrokova občutja in odnose, ne pa samo vedenje. Kadar koli se vaš otrok vede grdo, je to posledica vsaj enega od šestih razlogov. Če jih boste poznali, vam bo to pomagalo ustrezno ukrepati. 
Prvi razlog: utrujenost in lakota 
Otroci se pogosto vedejo težavno, kadar ne morejo zadovoljiti telesne potrebe po spanju ali hrani. Tudi nekatere vrste hrane in pijače lahko v njihovih možganih in telesu povzročijo pravo opustošenje. Raziskave kažejo, da je pomanjkanje spanja povezano z neravnovesjem v avtonomnem živčevju (glejte str. 44), ki uravnava telesno vzburjenje. Kadar je avtonomno živčevje v ravnovesju, razpoloženje pomagajo stabilizirati naravni mehanizmi za pomirjanje. Kadar pa nam manjka spanja, ti mehanizmi ne delujejo več dobro in simpatično živčevje (ki pospešuje vzburjenje organizma) preglasi parasimpatično, pogosta posledica tega pa je, da je otrok pretirano vzburjen.

Pomanjkanje spanja okrepi tudi negativna čustva, kadar smo v stresu, Poleg tega lahko poruši ravnovesje ravni sladkorja v krvi, to pa vpliva na razpoloženje - otrok postane agresiven, anksiozen in depresiven.

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Protina Protina
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja