x
Vse kategorije
Basica vital prašek v dozi, 200 g
Basica vital prašek v dozi, 200 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Basica vital prašek v dozi, 200 g

Proizvajalec: Protina
Bazični prah za dodajanje jedem in pijačam.
Cena: 11,29 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Bazični prah za dodajanje jedem in pijačam


Basica Vital bazični prah vsebuje mešanico bazičnih vitalnih snovi na osnovi mlečnega sladkorja za izravnavo kislinsko - bazičnega ravnotežja.

Visok delež mlečnega sladkorja še posebej stimulira prebavo in zboljšuje razpoložljivost makro- in mikroelementov. Basica Vital bazični prah lahko dodajamo hladnim ali toplim pijačam.

Basica oskrbuje telo z bazičnimi minerali in mikroelementi: cink ima vlogo pri presnovi kislin in baz, magnezij in kalcij prispevata k sproščanju energije pri presnovi, magnezij prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Basica Vital vsebuje

makro in mikroelementi     na 4 čajne žličke (cca. 32 g):
Kalcij (kot kalcijev citrat)     400 mg
Natrij (kot natrijev citrat)     250 mg
Kalij (kot kalijev citrat)     250 mg
Magnezij (kot magnezijev citrat)     100 mg
Železo (kot železov citrat)     5 mg
Cink (kot cinkov glukonat)     5 mg
Baker (kot bakerov citrat)     1 mg
Jod (kot kalijev jodid)     100 µg
Molibden (kot natrijev molibdat)     80 µg
Krom (kot kromov klorid)     60 µg
Selen (kot natrijev selenit)     30 µg
Ostali dodatki: laktoza

1 g = 1000 mg; 1 mg = 1000 µg

Navodilo za uporabo

zjutraj in zvečer dodajte toplim ali hladnim jedem 2 čajni žlički Basica Vital® . Basica Vital je primerna kot dodatek mislijem ali jogurtu. Basica Vital® lahko dodamo soku, čaju ali drugim vrstam pijače.

V primeru alergije ali netolerance na mlečni sladkor piporočamo Basica® Compact oz. Basica Instant z znižano vsebnostjo mlečnega sladkorja < 0,8 g na priporočeno dnevno zaužito količino.

Opozorilo diabetikom

4 polne čajne žličke (ca. 32 g) Basica Vital odgovarjajo 2,3 BE oz. 509 kJ (120 kcal)

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Starši lahko naredijo marsikaj za to, da se njihovi otroci ne bi težavno vedli. V tem poglavju želim staršem pojasniti, kaj se dogaja v otrokovi glavi, kadar je poreden, in kaj lahko naredijo, da se ne bi vedel težavno. Razložila bom, da moramo, kadar se spoprijemamo s kljubovalnim vedenjem, upoštevati tudi otrokova občutja in odnose, ne pa samo vedenje. Kadar koli se vaš otrok vede grdo, je to posledica vsaj enega od šestih razlogov. Če jih boste poznali, vam bo to pomagalo ustrezno ukrepati. 
Prvi razlog: utrujenost in lakota 
Otroci se pogosto vedejo težavno, kadar ne morejo zadovoljiti telesne potrebe po spanju ali hrani. Tudi nekatere vrste hrane in pijače lahko v njihovih možganih in telesu povzročijo pravo opustošenje. Raziskave kažejo, da je pomanjkanje spanja povezano z neravnovesjem v avtonomnem živčevju (glejte str. 44), ki uravnava telesno vzburjenje. Kadar je avtonomno živčevje v ravnovesju, razpoloženje pomagajo stabilizirati naravni mehanizmi za pomirjanje. Kadar pa nam manjka spanja, ti mehanizmi ne delujejo več dobro in simpatično živčevje (ki pospešuje vzburjenje organizma) preglasi parasimpatično, pogosta posledica tega pa je, da je otrok pretirano vzburjen.

Pomanjkanje spanja okrepi tudi negativna čustva, kadar smo v stresu, Poleg tega lahko poruši ravnovesje ravni sladkorja v krvi, to pa vpliva na razpoloženje - otrok postane agresiven, anksiozen in depresiven.

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

Ob nakupu izdelkov Basica v vrednosti 30 evrov prejmete športni trak!

Ob nakupu izdelkov Basica v vrednosti 30 evrov prejmete športni trak! preberi več...

Poškodba mišice ter nadalnja športna aktivnost!

Vprašanje: Pred 8 dnevi sem dobil močan udarec v bočni predel pod kolkom stegenske mišice udarec je bil močan tako da je noga zelo otekla. Bil sem pri zdravniku,ki pa me ni napotil na nadlnje preiskave.Sedaj me noga močno boli najbolj pa ponoči... preberi več...

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.