Beta Vital Original ječmenovi beta glukani, 400 g

Beta Vital Original je superživilo z visoko vsebnostjo ječmenovih beta-glukanov, ki na naraven način in na znanstveni osnovi znižuje raven holesterola v krvi. Beta Vital Original je superživilo z visoko vsebnostjo ječmenovih beta-glukanov, ki na naraven način in na znanstveni osnovi znižuje raven holesterola v krvi.

Ocene in mnenja

5.0 od 5 glede na 2 ocen
Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
Barbara **** 1. 04. 2018 17:13
Za izdelek je predpisanih par zelo vzpodbudnih dejstev in učinkov potrjenih s strani eu inšrirucije ... Preberi več
Tomaž **** 23. 10. 2017 18:40
Pozdravljeni,
mnenja o artiklih iz narocila st. 12516
zal se ne morem dati.Ucinek jecmenovi
h  be... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Beta Vital Original je superživilo z visoko vsebnostjo ječmenovih beta-glukanov, ki na naraven način in na znanstveni osnovi znižuje raven holesterola v krvi. Posledično nudi podporo zdravju srca. Ker omogoča pripravo obrokov z nizkim glikemičnim indeksom, uravnava krvni sladkor, bogat vir vlaknin pa ureja prebavo. Za dosežke na področju dokazovanja pozitivnih učinkov ječmenovih beta-glukanov na zniževanje holesterola je Valens je kot edino slovensko podjetje in eno izmed redkih v Evropi prejel potrditev pomembne agencije za hrano. Je edinstveno živilo, ki je najbolj primerno za osebe z mejnimi vrednostmi holesterola in sladkorja in tiste, ki želijo na naraven način sami poskrbeti za znižanje le-teh.

• je 100% naravno superživilo

• nudi podporo zdravju srca

• je bogat vir vlaknin

• ima znanstveno dokazano učinkovitost

• je razvito in izdelano v Sloveniji

Ječmenovi beta-glukani in njihove prednosti

• imajo pomembno vlogo pri delovanju srčne mišice
• pomembno vplivajo na raven holesterola v krvi ter jo redno znižujejo
• uživanje pripomore k uravnavanju sladkorja v krvi - ustrezno uravnana vrednost krvnega sladkorja je za zdravje posameznika izrednega pomena.

Beta Vital Original je živilo obogateno z beta-glukani, ki znižujejo vrednost holesterola. Ta lastnost beta glukanov v dopolnilu Beta Vital Original je revolucionarna, saj lahko sedaj samo z uživanjem tega prehrasnekga dodatka dosežete, da bo vaše srce bolj zdravo, važe ožilje brez holesterola in vaš krvni obrok brez odvečnega sladkorja.

Vlaknine iz ječmenovega zrnja s svojim vplivom na zgostitev prežvečene hrane vplivajo na povečanje količine blata ter s tem lajšajo prebavo in podpirajo zdravje prebavil.

Beta Vital Original vsebuje patentirano učinkovino pod imenom Valechol, ki ima s strani agencije za hrano priznane številne zdravstvene trditve. Dve žlici (kar predstavlja dnevni odmerek) vsebujeta kar 3 g beta glukanov, kar je skoraj do 10 krat več kot pri navadnem ječmenu.

Valechol je proizveden v Sloveniji, po patentiranem postopku, na popolnoma naraven način iz posebne sorte ječmena.

Uporaba Beta Vital Original

Odmerite cca. 20 g Beta Vital Original prahu ali približno dve zvrhani žlici in ju dodajte v svojo najljubšo prehrano, jogurtom, smoothiem. Prah dobro zmešajte z mlekom ali drugo omenjeno hrano ter zaužijte tako pripravljeno hrano; po potrebi lahko pripravek tudi malenkost osladkate.
Pripravek zaužitje takoj po pripravi, saj se po določenem času le-ta malenkost zgosti, zato lahko kot takega uporabite pri pripravi različnih omak in kot gostilo, kadar je to pri kuhi pomembno.

Ob takšni uporabi bodo beta-glukani najbolj učinkovito zmanjševali porast ravni krvne glukoze pri obrokih, ki vsebujejo do 22 g dostopnih ogljikovih hidratov (npr. škroba in sladkorjev), zato ne pretiravajte z dodajanjem sladkorja. Tudi za učinkovito zniževanje holesterola je potrebno dnevno zaužiti vsaj 3 g ječmenovih beta-glukanov, kolikor jih vsebuje en obrok BETA VITAL prahu.

Za razvoj srčnih bolezni obstaja več dejavnikov tveganja, katerih spremembe imajo lahko ugodne učinke, kar pa ni nujno. Ne pozabite tudi na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

O betaglukanih in njihovi vlogi

Beta glukani so sladkorji, ki jih najdemo v celičnih stenah bakterij, gliv, kvasovk, alg, lišajev in rastlin, kot so oves in ječmen. Te izvlečke so včasih uporablja kot zdravilo, dandanes pa se uporablja kot prehranski dodatek. V predelovalni industriji se beta-glukan uporablja kot aditiv za živila v izdelkih, kot so solatni prelivi, zamrznjene sladice, kisle smetane in namazi iz sira.

Kako deluje?

Beta-glukan lahko znižuje holesterol v krvi, saj preprečuje absorpcijo holesterola iz hrane v želodcu in črevesju. Če se v nekaterih primerih daje z injekcijo, lahko beta-glukan stimulira imunski sistem.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Valens Valens
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov