Bio-Aktivni Q10 Uniqinol Pharma Nord (30 mg), 30 kapsul

Vsebuje koencim Q10 v reducirani obliki. Vsebuje koencim Q10 v reducirani obliki.
598593 5577

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Kaj je bioaktivni Q10?

Bioaktivni Q10 je nov izdelek, ki vsebuje koencim Q10 v reducirani obliki (Ubiquinol). Koencim Q10 se nahaja v telesu v dveh tesno povezanih kemičnih oblikah in sicer v oksidirani (ubikinon) in reducirani obliki (Ubiquinol). Do nedavnega je bil koencim Q10 dostopen le v oksidirani obliki kot ubikinon.

Koliko bioaktivne Q10 naj vzamem?

Priporočeni odmerek bioaktivnega Q10 je od 30 do 100 mg na dan, ki jih je treba razdeliti v odmerkih s hrano. Prehransko dopolnilo pripomore k ohranjanju optimalne ravni koencima Q10 v telesu. To postane bolj pomembno pri starostih nad 35 let. Raven koencima Q10 se samodejno uravnava z načinom življenja. Uživanje alkohola in kajenje, kot tudi telesni napor, bolezni ali drogiranje preprečita ustrezno uravnanost tega encima v telesu zato ga je potrebno nadomestiti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Raziskave o dojenčkih kažejo, da je DHK (ena od maščobnih kislin omega-3) iz mastnih rib ključna za normalen razvoj možganov, mišljenje in zbranost. Poleg tega dvigne raven serotonina. Neka raziskava je pokazala, da je nizka raven DHK povezana s pogostejšimi: izbruhi besa, težavami s spanjem, vedenjskimi težavami, učnimi težavami.
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja