Bio-D3 vitamin, 120 tablet

Presnova kalcija je znan problem v tretjem življenjskem obdobju in ker je zlasti v zimskem času premalo možnosti za izpostavljanje sončnim žarkom, prehransko dopolnilo vitamin D3 pridobiva na pomenu. Presnova kalcija je znan problem v tretjem življenjskem obdobju in ker je zlasti v zimskem času premalo možnosti za izpostavljanje sončnim žarkom, prehransko dopolnilo vitamin D3 pridobiva na pomenu.
503258 18309

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Vitamina D3 primankuje  predvsem v drugi polovici srednjih let in v tretjem življenjskem obdobju:

- tablete priporočamo v zimskem obdobju,
- primerno za starejše.

Sestavine:

Glukozni monohidrat
Hipromeloza
Limonska kislina
Magnezijev stearat
Vanilin
Holekalciferol
Mikrokristalinična celuloza

Vsebnost:

Vitamin D3 10 µg, RDA = 200%

Uporaba:

vzemite 1 tableto dnevno.


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ne vsebuje laktoze, glutena ali konzervansov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Pritisk okolice

V družbah, kjer vitkost ni tako zelo cenjena, so motnje hranjenja redke. V okolju, kjer je vitkost zelo zaželena, na primer v baletnih šolah, pa so izjemno pogoste.

Pritisk družbe

V zahodnih deželah vitkost pogosto enačimo z lepoto. Televizija, časopisi in revije so polni vitkih, privlačnih mladeničev in mladenk, ki nam jih skušajo vsiliti kot zgled privlačnosti.

Družina

Nekateri otroci in najstniki imajo občutek, da lahko le z zavračanjem hrane izrazijo svoja čustva in pritegnejo pozornost svojcev. Hranjenje tako postane način pritiskanja na starše.

Izmikanje odraščanju

Anoreksične deklice pogosto izgubijo telesne značilnosti odraslih žensk, na primer poraščenost intimnih delov, dojke ali menstruacijo, ali pa se te pri njih sploh ne razvijejo. Zato so videti zelo mlade za svoja leta. Z zavračanjem hrane se tako izmikajo odgovornostim, ki jih prinaša odraščanje, še posebej na področju spolnosti.

Depresija

Veliko bulimičnih oseb je depresivnih in prenajedanje je pogosto le način tolažbe. Kat tretjina ljudi z motnjami hranjenjaje depresivnih. Uspešno jim pomagamo z antidepresivi nove generacije. Stresni dogodki Anoreksično ali bulimično motnjo hranjenja lahko sproži tudi stresen dogodek, na primer prekinitev ljubezenskega razmerja. Včasih sploh ne gre za negativno izkušnjo, ampak za življenjsko prelomnico, na primer poroko ali selitev od doma.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov