Bio himalajska sol fino mleta, 500 g

Sol je zelo pomembna za proizvodnjo energije v telesu, vzdržuje pa tudi ravnovesje vode v krvnih celicah. Sol je zelo pomembna za proizvodnjo energije v telesu, vzdržuje pa tudi ravnovesje vode v krvnih celicah.
916846 18789

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

100% himalajska sol - kristalna, fino mleta:

Učinkovanje:

kristalna himalajska sol, fino mleta (brez primesi ali dodatkov), se uporablja za rehidracijo, mineralizacijo in alkaliziranje telesa, saj vsebuje za človeško telo pomembne minerale.

Uporaba:

za soljenje hrane uporabljajte kot navadno sol, lahko pa se uporablja tudi kot kopel, kot tekočina za izpiranje nosnic (poravnana čajna žlička na 0.5l tople vode), sestavina za različne obrazne maske in obloge ali kot solna raztopina (1/4 čajne žličke soli na 1l vode) za rehidracijo.

Shranjevanje:

Hladen in suh prostor.

Sestavine:

100% Himalajska kristalna sol

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

• Priporočamo pregled blata za izključitev krvavitve enkrat letno ter kolonoskopijo vsa. do 5 let pri vseh osebah z družinsko anamnezo kolorektalnega raka.

Zakaj vlaknine zmanjšujejo tveganje za bolezen, ni znano. Po eni od razlag pospesujejo prehajanje odpadnih Silovi skozi prebavila in s tem skrajšajo čas izločanja karcinogenov (snovi, ki povzročajo raka) iz telesa. Tveganje za razvoj kolorektalnega raka vcčajo tudi drugi dejavniki, kot so pretirano uživanje alkohola, debelost in pomanjkanje telesne aktivnosti, ter dolgotrajne vneme črevesne bolezni, kot sta ulcerozni kolitis in Crohnova bolezen.

GENSKI DEJAVNIKI

Približno osmina primerov kolorektalnega raka je posledica genskih dejavnikov, V večini primerov se deduje nenormalen gen, ki poveča tveganje za razvoj sindroma nepolipoznega družinskega kolorektalnega raka. Redko je kolorektalni rak posledica družinske adenomatozne polipoze, dedne bolezni, pri kateri se v debelem črevesu razvijejo številni polipi. Bolniki s to boleznijo imajo kar 90 odstotkov možnosti, da bodo nekateri polipi sčasoma postali maligni. Poznamo tudi gensko okvaro, ki lahko povzroči razvoj treh vrst raka, in sicer jajčnikov, dojke in debelega črevesa. Člani prizadetih družin bi morali opravljati redne presejalne preglede za vse tri vrste raka.

KAKŠNI SO SIMPTOMI?

Simptomi kolorektalnega raka so odvisni od velikosti uunorja in vključujejo:

• spremembe v pogostosti odvajanja ali čvrstosti blata; če se pojavijo po 50. letu starosti, se morate nemudoma posvetovati z zdravnikom,

• bolečine v trebuhu,

• kri v blatu; če jo opazite, se vedno posvetujte z zdravnikom,

• bolečine v danki ali občutek nepopolnega izpraznjenja danke po iztrebIjanju,

• izgubo apetita.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Planet Bio Planet Bio
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja