Bio maca v kapsulah, 100 g

Koren Maca v kapsulah vsebuje velik delež hranil, ki so bistvenega pomena za življenje. Koren Maca v kapsulah vsebuje velik delež hranil, ki so bistvenega pomena za življenje.
544141 18766

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

BIO Maca v kapsulah:

- prehransko dopolnilo ekološka maca v kapsulah. Izdelek je 100% iz korena Maca iz Peruja (Lepidum Meyenii).

Je biološko pridelana, certificirana in izdelek ne vsebuje drugih sestavin.

Vsebuje:

* rumeno, rdečo in črno maco, kar zagotavlja najširši spekter delovanja. *velik delež hranil, ki so bistvenega pomena za življenje: kalcij, magnezij, kalij, fosfor, železo, cink, vitamine B1, B2, B12, C in E, riboflavin, tiamin, askorbinsko kislino in osnovne maščobne kisline. Bogata je tudi s streoli, alkaloidi, taninom in saponinom.

UPORABA:

priporočamo, da vzamete do 6 kapsul na dan (1 kapsula je 500 mg). Vzamete z vodo, sokom, smoothie-jem, ipd.

Možne kontraindikacije

Pri ženskah lahko pozvroči preobčutljivost dojk, zato v takem primeru zmanjšujte dnevni odmerek do te mere, da težave izginejo. Tudi ni priporočljivo uživati korena Maca zvečer, saj je lahko zaradi povečane energije moten spanec.

Sestava kapsule:

hipromeloza (nevtralni celulozni prašek rastlinskega porekla).

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Pri večini je redno iztrebljanje povezano z nekaterimi rutinskimi opravili, crevo pa najbolje deluje, cc navad ne spreminjamo. Zaprtje je strokovno opredeljeno kot težavno in neredno odvajanje majhne količine trdega blata. Pogostost iztrebljanja ni tako zelo pomembna, saj lahko povsem zdravi ljudje blato odvajajo trikrat na dan ali pa trikrat na teden. Obcasna krajša obdobja zaprtja so povsem običajna in nenevarna, vendar je zaprtje lahko tudi posledica nekaterih bolezni. Če se je pojavilo nedavno in traja dlje kot 14 dni, posebej če so se težave prvic pokazale po 50, letu starosti, vam vsekakor priporočamo posvet z zdravnikom. Vztrajno zaprtje lahko vodi v impakcijo blata, kar pomeni, da blato obtiči v dan ki. Če zapora svetline črevesa ni popolna, bo tekoče blato oviro obšlo in pojavila se bo driska. Zato tudi v primeru izmcnjevanja zaprtja in driske poiščite zdravniško pomor.

KAJ GA POVZROČA?

• Najpogostejši vzrok zaprtja je prehrana z malo vlakninami in tekočine.

• Drugi najpogostejši vzrok je zanemarjanje poziva telesa k iztrehljanju, zaradi česar se blato v danki iz suši in otrdi, kar oteži izpraznitev črevesa.

• Uživanje alkohola in brezalkoholnih pijač, ki vsebujejo kofein, lahko povzroči blago dehidracijo in posledično izsušitev blata.

• Zaprtje lahko še poslabša telesna nedejavnost ali daljše obdobje zmanjšane gibljivosti.

• Povzročata ga tudi hipotiroidizem in depresija.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Planet Bio Planet Bio
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov