Bio-Pycnogenol Pharma Nord, 90 tablet

<p>Visokokakovostni ekstrakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev.</p>

Visokokakovostni ekstrakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev.

460915 5624

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Prehransko dopolnilo izdelano po farmacevtskem postopku

Nekateri strokovnjaki menijo, da je ekstrakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev (Pinus maritima) vodilni antioksidant. (On hold botanicals)

V številnih študijah so potrdili visoko učinkovitost te učinkovine (Piknogenol), ki je doživela tudi mednarodno patentno varstvo US pat. pod zaporedno številko 4.698.360. Pridobivajo ga iz lubja endemičnih borovcev, ki uspevajo samo v južni Franciji ob Biskajskem zalivu.

Najprej se ga en teden jemlje dvakrat po dve tableti dnevno, nadaljevalno in vzdrževalno jemanje pa je za polovico manjše. Zaradi zelo lepih referenc ga priporočamo tudi v Sloveniji.

Kapsule s 30 mg ubidekarenona. Med dodatnimi sestavinami je vitamin E.

Sestava

Piknogenol je visokokakovostni ekstrakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev (Pinus maritima).

Sestavine

Mikrokristalinična celuloza
Maltodekstrin
Pycnogenol
Trikalcijev fosfat
Magnezijev stearat
Hidroksipropilmetil celuloza
Ne vsebuje sladkorja, kvasa in glutena.

Navodila

Priporočena dnevna količina je dve tableti dvakrat na dan v prvem tednu jemanja (160 mg piknogenola), potem je priporočena dnevna količina 80 mg piknogenola oziroma 1 tableta dvakrat na dan. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Proizvajalec

Pharma Nord ApS, DK-7100 Vejle, Danska.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kako se znajti v množici prehrambenih izdelkov

Biološka vrednost beljakovin
Kakovost beljakovin v vsakem živilu je odvisna od tega, kako bogata in raznolika je vsebina njegovih nepogrešljivih aminokislin. Tista aminokislina, ki je je v živilu najmanj, velja za t. i. limitirajočo aminokislino. Z združevanjem drugih virov beljakovin, ki imajo višji delež teh limitirajočih aminokislin, pa je mogoče to pomanjkljivost izravnati. Mešana polnovredna prehrana pravilno pokrije potrebo po vseh aminokislinah življenjskega pomena.

Vir proteinov z najvišjo biološko vrednostjo je kokošje jajce. Njegov beljak vsebuje najbolj optimalno mešanico aminokislin. Od tod tudi označba beljakovin kot sopomenke za proteine. Kolikor več kot lahko iz beljakovine iz hrane nastane telesu lastne beljakovine, bolj je aminokislinski vzorec živila v skladu s človekovo potrebo po aminokislinah, višja je njegova biološka vrednost in manjše količine beljakovin je treba dati organizmu za pokritje teh potreb.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja