Bio-Qinon Pharma nord Q10, 60 kapsul

<p>Q10 je izjemno pomembna spojina v člove&scaron;kem telesu.</p>

Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu.

439754 5649

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Sestava

•    ubidekarenon - ubikinon 30 mg
•    palmino olje
•    želatina
•    glicerol
•    amonijev karamel
•    redestilirana voda
•    titanov dioksid
•    povprečna masa kapsule 740 mg

Jemanje

Zadošča jemanje 1 kapsule dnevno zjutraj pri zajtrku oziroma takoj po njem. Prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pakiranje

Bio-Qinon Q10 je v škatlicah po 30 in 60 kapsul po 30 mg.

Shramba

Na sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in zunaj dosega otrok. Predpisanega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Priloge

Dodatni opis

Revolucionarno odkritje

V letih 1953-1957 je Q10 v govejem srcu izsledil Francis Crane. Q10 so pri človeku našli v ZDA leta 1958. Pravzaprav je s tem prišlo do zelo pomembnega odkritja. Znanstvenik, ki je osvetlil mesto in vlogo ter pomen Q10 v človeškem organizmu in ko so to učinkovito in nedvoumno začeli tudi prakticno dokazovati, je pred leti prejel najvišje strokovno priznanje na svetu: Nobelovo nagrado.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Ne zmenite se za otroka, kadar vas hoče nadzorovati in vam 'žuqati'
Ne poljubite otroka, češ da bo potem bolje. S takšnim odnosom otroku sporočate: "Če boš začel noreti, te bom zasula z veliko ljubezni:' 

Ne pogajajte se. S pogajanjem nagrajujete otrokovo agresivno vedenje, s katerim vas želi nadzirati. Če otrok ugotovi, da lahko z besom uspešno manipulira s starši, bo ta način uporabljal tudi v odrasli dobi. Pomislite na to nočno moro. Vedno ste nagradili željo otroka po tem, da vas nadzoruje s pozornostjo. Zdaj, ko je star šestnajst let, vas še vedno udarja in brca v vrata. Ker je večji od vas, ga ne morete več samo odnesti v njegovo sobo, da se ohladi.

Ponavljajte besedico ne jasno in neomajno in poskušajte obvladati vašo lastno jezo. Nihče se ne počuti rad nadzorovanega. 

Z otrokovimi zahtevami se spoprijemajte odločno. Dajte mu jasno vedeti, da so njegovi ukazi nesprejemljivi. Na primer, če otrok kriči in vpije, da hoče piškot, recite: "Z veseljem se bom pogovorila s tabo o tem, kaj bi rad, ko bo tvoj glas tako tih, kot je moj." Še naprej delajte, kar pač delate, dokler otrok ne utiša glasu in ne reče 'prosim: Kadar hoče otrok kaj doseči tako, da vas nadzoruje in izvaja oblast nad vami, mu ne namenjajte niti najmanjše pozornosti. Če se pogovarjate z njim, medtem ko vam ukazuje, nagrajujete njegovo agresivno in oblastno vedenje ter ste na najboljši poti, da bo impulzivnost postala njegova trajna osebnostna lastnost. 

Otroka poučite o prednostih prijaznosti. Ta način se bolje obnese pri starejšem otroku, ki ima zgornje možgane bolj razvite. Rečete mu lahko: "Če ljudem ukažeš, naj kaj naredijo, ti ne bodo hoteli pomagati. Če si torej kaj želiš, ali se lahko domisliš kakšnega načina, kako bi me lahko prosil tako, da bom želela biti do tebe prijazna. Če hočeš, da ti pri tem pomagam, mi povej.

Ali pa mu prijazno in jasno odgovorite: "Hej, Kristijan, takole pa pri meni ne boš nič dosegel."

Pomagajte si s humorjem in igro, kadar je to primerno. S tem lahko velikanski balon malega Nerona elegantno počite. Bodite mu ogledalo. Tako mu sporočate, da ne more uveljavljati svoje volje, če hoče nad vami izvajati oblast. Rečete lahko na primer: Ti pa res hočeš, da naredim tako, da bo vse po tvoje, ali ne? No, pa bodiva oba taka do te pločevinke graha. Pločevinka graha - da mi takoj prineseš tisti piškot! A, že vem, ukazujva raje zobni krtački ... Pridi sem, zobna krtačka! Zdaj vas bo otrok zgrožen o gledal, kot da se vam je zmešalo. Toda namen te metode je, da preusmerite njegovo pozornost, ga ustavite in se podate v svet humorja in igre (pa naj mu bo to všeč ali ne) ter mu nastavite ogledalo. Poleg tega mu tako pokažete, da ustrahovanja ne obravnavate resno. 

Če vse drugo propade, uporabite tehniko odmora. Metoda je primerna samo, če otrok koga grize, udarja ali brca (še posebej če je starejši od pet let). Odnesite ga v poseben prostor in mu recite: "Zaprla te bom sem, ker si me ugriznil. Nikoli ni sprejemljivo, če komu povzročiš bolečino."

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja