Bio-Qinon Pharma nord Q10, 60 kapsul

<p>Q10 je izjemno pomembna spojina v člove&scaron;kem telesu.</p>

Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu.

439754 5649

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Sestava

•    ubidekarenon - ubikinon 30 mg
•    palmino olje
•    želatina
•    glicerol
•    amonijev karamel
•    redestilirana voda
•    titanov dioksid
•    povprečna masa kapsule 740 mg

Splošna informacija

Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu, sodeluje pri nastajanju 95% vse energije v organizmu. Vendar se njegova količina z leti spreminja, tako da ga je največ okrog 22., 23. leta starosti, nato pa začne upadati. V štiridesetih letih ga je v srcu za tretjino manj, v drugih organih je zmanjšanje podobno, tako da ga je v tretjem življenjskem obdobju že zelo malo. S tem nastopi osnovni problem. Vse, kar človek počne in se v njem dogaja, potrebuje energijo. Ko je te čedalje manj in manj, vse začne pešati. Pešajo telesne in duševne moči, slabše je splošno počutje, spanje je rahlo, manjša je odpornost proti boleznim, popušča delovanje srca, pojavi se izgubljanje spolne sle in spolne moci in še drugi znaki staranja (vid, kožne gube, pešanje spomina itd.). Tega se seveda ne da preprečiti, lahko pa se izdatno zavre z dodajanjem Q10.

Revolucionarno odkritje

V letih 1953-1957 je Q10 v govejem srcu izsledil Francis Crane. Q10 so pri človeku našli v ZDA leta 1958. Pravzaprav je s tem prišlo do zelo pomembnega odkritja. Znanstvenik, ki je osvetlil mesto in vlogo ter pomen Q10 v človeškem organizmu in ko so to učinkovito in nedvoumno začeli tudi prakticno dokazovati, je pred leti prejel najvišje strokovno priznanje na svetu: Nobelovo nagrado.
POMANJKANJE Q10 NADOKNADIMO Z JEMANJEM KAPSUL BIO-QINONA Q10

Nova mladostnost

Z dodajanjem Bio-Qinona se v telesu sprosti veliko nove energije. Razlika, ki pri tem nastopi, je tako izdatna in očitna, da mnogi resni raziskovalci ugotavljajo, da gre za odkritje vitalnosti, ki so jo v človeški zgodovini toliko časa pričakovali.
 
Nova energija se porazdeli po vsem telesu, zato pravimo:
VSA NADSTROPJA V TELESU DELUJEJO BOLJE!
Pri tem se pomembno okrepi tudi imunski sistem.

VAREN PRI JEMANJU VARFARINA
Po podatkih iz let 2000, 2001, 2002 in 2003 je Bio-Qinon edini ubikinon oziroma koencim Q10, ki je znanstveno dokazano varen pri jemanju varfarina.Te podatke potrjujejo tudi ugotovitve s področja farmakovigilance. Raziskavo je sprejela in v svoj program uvrstila globalna medicinska banka podatkov Medline (Engelsen J. in sodelavci: The health care products coenzyme Q10 and Ginko biloba (Bio-Qinon, Bio-Biloba) do not interact with warfarin, XVIII. kongres Mednarodne družbe za trombozo in hemostazo, Pariz 2001).

Kako deluje Q10
Razlaga je kratka in jasna. Vsi vemo, kako tleči premog zažari in oddaja veliko več toplote z manj dima in pepela, ko vanj zapihamo z strujo zraka. Zaradi dotoka večje količine kisika dobimo zgorevanje z večjim energetskim izkoristkom.
Enako dogajanje poznamo tudi pri človeku, le da so stvari druge. Kar pri nas izgoreva v energijo in v življenjsko moč, je hrana (v glavnem ogljikovi hidrati in maščobe), tisto, kar zgorevanje pospešuje in deluje kot kisik pri gorečem premogu, pa je ubikinon Q10. Če ga je manj, je zgorevanje slabše in zato je v telesu manj tudi energije in življenjske moči.
 
Za tiste, ki rabijo več življenjske moči
Bio-Qinon je dobrodošel že v srednjih letih in posebej v tretjem življenjskem obdobju. Prav tako je nova energija dobrodošla pri sleherni bolezni: akutni, subakutni ali kronični. Nekaterim je dodatna energija nujna zaradi dejavnosti oziroma poklica, to so na primer poslovni ljudje in športniki, posebej na primer tisti, ki morajo delati ponoči in/ali na prostem ne glede na vremenske razmere.
Pri jemanju Bio-Qinona za učinkovino Q10 ne poznamo kontraindikacij, stranskih učinkov ter interakcij s katerimkoli zdravilom.

NAJBOLJŠI Q10
V 16 mednarodnih primerjalnih študijah je dokazano, da se pri Bio-Qinonu vsrka v kri največ Q10. V primerjavi je raven Q10 v krvi višja po indeksu 150, kar pomeni, da ga prejmemo za polovico več. Temu primerno se poveča tudi nova energija oziroma življenjska moč.

Jemanje

Zadošča jemanje 1 kapsule dnevno zjutraj pri zajtrku oziroma takoj po njem. Prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pakiranje

Bio-Qinon Q10 je v škatlicah po 30 in 60 kapsul po 30 mg.

Shramba

Na sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in zunaj dosega otrok. Predpisanega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Ne zmenite se za otroka, kadar vas hoče nadzorovati in vam 'žuqati'
Ne poljubite otroka, češ da bo potem bolje. S takšnim odnosom otroku sporočate: "Če boš začel noreti, te bom zasula z veliko ljubezni:' 

Ne pogajajte se. S pogajanjem nagrajujete otrokovo agresivno vedenje, s katerim vas želi nadzirati. Če otrok ugotovi, da lahko z besom uspešno manipulira s starši, bo ta način uporabljal tudi v odrasli dobi. Pomislite na to nočno moro. Vedno ste nagradili željo otroka po tem, da vas nadzoruje s pozornostjo. Zdaj, ko je star šestnajst let, vas še vedno udarja in brca v vrata. Ker je večji od vas, ga ne morete več samo odnesti v njegovo sobo, da se ohladi.

Ponavljajte besedico ne jasno in neomajno in poskušajte obvladati vašo lastno jezo. Nihče se ne počuti rad nadzorovanega. 

Z otrokovimi zahtevami se spoprijemajte odločno. Dajte mu jasno vedeti, da so njegovi ukazi nesprejemljivi. Na primer, če otrok kriči in vpije, da hoče piškot, recite: "Z veseljem se bom pogovorila s tabo o tem, kaj bi rad, ko bo tvoj glas tako tih, kot je moj." Še naprej delajte, kar pač delate, dokler otrok ne utiša glasu in ne reče 'prosim: Kadar hoče otrok kaj doseči tako, da vas nadzoruje in izvaja oblast nad vami, mu ne namenjajte niti najmanjše pozornosti. Če se pogovarjate z njim, medtem ko vam ukazuje, nagrajujete njegovo agresivno in oblastno vedenje ter ste na najboljši poti, da bo impulzivnost postala njegova trajna osebnostna lastnost. 

Otroka poučite o prednostih prijaznosti. Ta način se bolje obnese pri starejšem otroku, ki ima zgornje možgane bolj razvite. Rečete mu lahko: "Če ljudem ukažeš, naj kaj naredijo, ti ne bodo hoteli pomagati. Če si torej kaj želiš, ali se lahko domisliš kakšnega načina, kako bi me lahko prosil tako, da bom želela biti do tebe prijazna. Če hočeš, da ti pri tem pomagam, mi povej.

Ali pa mu prijazno in jasno odgovorite: "Hej, Kristijan, takole pa pri meni ne boš nič dosegel."

Pomagajte si s humorjem in igro, kadar je to primerno. S tem lahko velikanski balon malega Nerona elegantno počite. Bodite mu ogledalo. Tako mu sporočate, da ne more uveljavljati svoje volje, če hoče nad vami izvajati oblast. Rečete lahko na primer: Ti pa res hočeš, da naredim tako, da bo vse po tvoje, ali ne? No, pa bodiva oba taka do te pločevinke graha. Pločevinka graha - da mi takoj prineseš tisti piškot! A, že vem, ukazujva raje zobni krtački ... Pridi sem, zobna krtačka! Zdaj vas bo otrok zgrožen o gledal, kot da se vam je zmešalo. Toda namen te metode je, da preusmerite njegovo pozornost, ga ustavite in se podate v svet humorja in igre (pa naj mu bo to všeč ali ne) ter mu nastavite ogledalo. Poleg tega mu tako pokažete, da ustrahovanja ne obravnavate resno. 

Če vse drugo propade, uporabite tehniko odmora. Metoda je primerna samo, če otrok koga grize, udarja ali brca (še posebej če je starejši od pet let). Odnesite ga v poseben prostor in mu recite: "Zaprla te bom sem, ker si me ugriznil. Nikoli ni sprejemljivo, če komu povzročiš bolečino."

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja