x
Vse kategorije
BioCare A vitamin v tekoči emulgirani obliki, 10 mL
BioCare A vitamin v tekoči emulgirani obliki, 10 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

BioCare A vitamin v tekoči emulgirani obliki, 10 mL

Proizvajalec: Altrient
Naraven A vitamin BioCare z vsebnostjo 5000 IU A vitamina v eni kapljici, z odličnim naravnim okusom limone in številnimi pozitivnimi učinki na delovanje vašega telesa.
Cena: 15,66 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenpresnova železa
Namen uporabesluznica
Vsebujea vitamin

Ocene in mnenja

Opis

Naraven A vitamin BioCare z vsebnostjo 5000 IU A vitamina v eni kapljici, z odličnim naravnim okusom limone in številnimi pozitivnimi učinki na delovanje vašega telesa.

Lastnosti BioCare A vitamina v tekoči emulgirani obliki

  • primerno za vegetarijance in vegane
  • priročna uporaba
  • preprosto za zaužitje
  • brez nepotrebnih dodatkov
  • embalaža primerna za recikliranje
  • podjetje BioCare s 30 letno tradicijo pri izdelovanju prehranskih dopolnil

Delovanje vitamina A

Vitamin A je za človeško telo zelo pomemben vitamin. Ime vitamin A združuje retinol in provitamine A, med katerimi je najbolj znan beta karoten. Provitamini A se v procesu presnove lahko pretvorijo v retinol. Le-tega najdemo izključno v živilih živalskega izvora. V živilih rastlinskega izvora, se vitamin A pojavlja v obliki karotenoidov.

Delovanje A vitamina

Vitamin A prispeva k boljšemu oziroma normalnemu delovanju številnih funkcij v človeškem telesu.

Zelo znan je vpliv vitamina A na normalno presnovo železa.

Vitamin A pripomore k ohranjanju normalnega vida in prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Hkrati ima vitamin A pomembno vlogo v procesu celične specializacije.

Vitamin A prispeva tudi k vzdrževanju normalne sluznice in pripomore k vzdrževanju normalne kože.

Dnevni odmerek A vitamina

Za odraslega človeka, je priporočen dnevni vnos 800 µg vitamina A - ekvivalentov retinola. Telo za sintezo 1 mg retinola potrebuje okoli 6 mg beta-karotena oziroma 12 mg drugih karotenoidov, ki jih pridobimo v živilih rastlinskega izvora in imajo vlogo provitamina A. Pomanjkanju vitamina A so podvrženi starejši odrasli. Pogosto so znižane koncentracije vitamina A v plazmi pri starejših osebah posledica enolične prehrane. Raziskave so pokazale, da infekcijske bolezni, ki jih spremlja povišana telesna temperatura vodijo do povečanih potreb po vitaminu A. S povečano potrebo po vitaminu A se srečujejo tudi nosečnice in doječe matere.

BioCare vitamin A je izredno priročen za uporabo, saj lahko odmerek prilagodimo posamezniku in je hkrati preprosto za uživanje. Primešamo ga lahko k pijači in hrani, ali ga kanemo pod jezik. Ker se prehransko dopolnilo BioCare ponaša s tehnologijo BioMulsion, je absorbcija vitamina A in njegova biološka uporaba veliko bolj učinkovita, saj je posnemana emulgacija, ki naravno poteka v prebavnem traktu ljudi. Tekoče prehransko dopolnilo BioCare zagotavlja zmogljivo delovanje, čistost formulacije izdelka, ob tem pa je s tekočino zagotovljena boljša absorpcija in preprostejša uporaba ter prilagodljivost odmerjanja.

Tabela sestavin prehranskega dodatka

Sestavine: prečiščena voda, fruktoza, gumi arabikum, vitamin A (kot retinil palmitat z DL-alfa tokoferolom), naravno olje limone, konzervansa (citronska kislina in kalijev sorbat).

PDO = 1 kapljica

KOLIČINA 1,5 mg RE*

188 % PRIPOROČENEGA DNEVNEGA VNOSA

*RE, ekvivalent retinola

Jemanje prehranskega dopolnila BioCare vitamin A

Zaužijte 1 kapljico BioCare vitamina A dnevno. Primešajte jo vodi, vzemite ob hrani ali kanite direktno pod jezik ali zaužijte skladno z navodili strokovnjakov.

Posebna opozorila ob uporabi dopolnila

Pred uporabo embalažo dobro pretresite. Hranite v suhem prostoru s temperaturo do 25°C. Ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi in izvoru toplote. Po odprtju shranjujte v hladilniku in uporabite v šestih mesecih.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAJ LAHKO STORIMO?

Bolniki z anemijo srpastih celic morajo hiti cepljeni proti nalezljivim boleznim in redno jemati predpisane vitamine. Nekateri potrebujejo trajno antibiotično zaščito s pcnicilinom za preprečevanje bakterijskih okužb. Krizo lahko sproži naporna telesna vadba, še posebej v mrzlem in vlažnem vremenu, zato jo odsvetujemo. Krizo zdravimo z anaigetiki (protibolečinskimi zdravili).

Ker gre za dedno obolenje, potencialnim prenašalcem priporočamo posvet s strokovnjakom za genske bolezni, preden se odločijo za otroke. Prenašalec anemije srpastih celic ugotavljamo s krvno preiskavo.

TALASEMIJA

Talasemija je dedna anemija, ki se pretežno pojavlja pri Sredozemeih, pa tudi pri prebivalcih Indije in jugovzhodne Azije, Prenos na otroka je mogoč, kadar sta oba starša nosilca okvarjenega gena.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenpresnova železa
Namen uporabesluznica
Vsebujea vitamin

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.