Biopharma vitamin D, 45 kapsul

Biopharma vitamin D kapsule je inovativna visoko koncentrirana formulacija z D vitaminom, ki pripomore k številnim procesom v organizmu. Biopharma vitamin D kapsule je inovativna visoko koncentrirana formulacija z D vitaminom, ki pripomore k številnim procesom v organizmu.
451240 2526

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Biopharma vitamin D kapsule je inovativna visoko koncentrirana formulacija z D vitaminom, ki pripomore k številnim procesom v organizmu.

Prehransko dopolnilo priznanega podjetja Biopharma vsebuje kar 80 mikrograov D vitamina na eden dnevni odmerek, kar ustreza kar 800 % PDV vrednosti - oziroma odstotku priporočenega dnevnega vnosa. 

Namen in delovanje D vitamina

  • prispeva k ohranjanju zdravja kosti in zobne sklenine
  • prispeva k delovanju imunskega sistema 
  • ohranja kosti zdrave in vitalne ter čvrste
  • pripomore k delovanju mišic 
  • ima pomembno vlogo pri replikaciji telesnih celic

Sestavine prehranskega dopolnila

1 kapsula vsebuje sledeče sestavine:

40 ug D vitamina kar ustreza 800 % RDA vrednosti

Ostale pomožne sestavine: kokosovo olje, stabilizator, voda, glicerol kot stabilizirno sredstvo .

Priporočeno odmerjanje izdelka

Izdelek lahko uživajo otroci od 11. leta dalje. V primeru morebitne preobčutljivosti pa je potrebno z uporabo izdelka prenehati. 

Odmerjanje otrokom od 11. do 18. leta: odmeri naj se 1 kapsula dnevno

Odmerjanje otrokom od 18. leta dalje: odmeri naj se 2 kapsuli dnevno. Enako režim velja tudi za odrale osebe. 

Kapsule odmerjajte s kozarcem vode. 

Prehransko dopolnilo je primerno še posebej za moške in ženske osebe, predvsem po 60 letu starosti, saj je takrat verjetnost za zlom signifikantno mvečja. 

Več o D vitaminu. Zakaj je ta pomemben?

D vitamin je vitamin, ki je izrednega pomena v človeškem organizmu. Da se pojavi v ustrezni obliki pa je pomembna še prisotnost UV žarkov, ki D vitamin pretvarja v ustrezno telesu sprejemljivo obliko. 

Nadomeščanje tega pomembnega vitamina je posebje pomembno tudi v zinskem času, saj je takrat obsevanje z UV svetlobo precej manjše. 

Tekom staranje postaja vedno večji problem zlomi na račun padcev. Z ustreznim predvsem pa rednim odmerjanjem prehranskega dopolnila je ta pojavnost vidno zmanjšana. 

Koristni učinek se doseže z dnevnim odmerkom 20 mikrogrmaov D vitamina.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Egoizem

Številne študije kažejo, da ljudje, ki so se naučili artikulirati svoje potrebe in jih - če je treba, se vzame v zakup tudi možnost konfliktov - tudi uveljaviti, živijo dlje in bolj zdravo. To ne velja samo za partnerstvo, temveč tudi v posebnem obsegu. Kdor lastne želje nenehno pometa pod preprogo ali jim zaradi narobe razumljene potrebe po harmoniji ne pusti priti na dan, ne more v partnerstvu najti dolgoročne izpopolnitve. Veliko ljudi si mora najprej dopustiti zdravo mero egoizma. Številnih želja se človek ne zaveda ali postanejo žrtev »škarij« v glavi, ker jih razume za nemoralne ali izhaja iz tega, da tako misli partner. To velja v okrepljenem obsegu za spolne želje. Seveda pa ta proces razčiščevanja prinaša tudi nevarnosti.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Biopharma Biopharma
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov