x
Vse kategorije
Biosynex Antigenski test za samotestiranje COVID-19 Ag, 1 ali 5 testov
Biosynex Antigenski test za samotestiranje COVID-19 Ag, 1 ali 5 testov
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Biosynex Antigenski test za samotestiranje COVID-19 Ag, 1 ali 5 testov

Proizvajalec: BioSynex
Covid-19 je akutno respiratorno obolenje, ki ga povzroča okužba z virusom SARS-CoV-2. Virus SARS-CoV-2 spada v isto družino kot virusi, ki povzročajo hudi akutni respiratorni sindrom (SARS).
Cena: 17,79 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Oznaka noht
Tip izdelka lak za nohte
Posebna ponudba covid oprema

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Covid-19 je akutno respiratorno obolenje, ki ga povzroča okužba z virusom SARS-CoV-2. Virus SARS-CoV-2 spada v isto družino kot virusi, ki povzročajo hudi akutni respiratorni sindrom (SARS).

Najpogostejši simptomi obolenja s covidom-19 so vročina, utrujenost in suh kašelj. Nekateri bolniki lahko izkusijo bolečine, zamašen ali smrkav nos, vneto grlo, drisko ter izgubo okusa in vonja. Ti simptomi so večinoma blagi in se pojavijo postopoma. Nekateri ljudje kljub okužbi ne razvijejo simptomov. Večina ljudi (približno 80 %) bolezen preboli, ne da bi pri tem potrebovali bolnišnično zdravljenje.

Bolezen se med ljudmi prenaša z drobnimi kapljicami iz nosu ali ust, kadar okužena oseba kašlja ali izdihne. Prenos virusa preko stika okuženih rok z usti je pogost. Roke si z virusom okužimo, ko se dotaknemo površin, na katerih je ta prisoten. Predvidena inkubacijska doba za covid-19 je od 1 do 14 dni.

PREDVIDENA UPORABA TESTA

Test Biosynex za samotestiranje covida-19 je hitri imunokromatografski test in vitro (poznan tudi kot test na podlagi lateralnega vleka) za kvalitativno zaznavanje antigenov nukleokapsidnih beljakovin (N) virusa SARS- CoV-2 iz vzorca nosnega brisa. Zasnovan je bil z namenom pomoči pri hitri diagnozi okužb z virusom SARS-CoV-2. Ta test je kvalitativna, hitra imunokromatografska analiza, ki uporablja izjemno občutljiva monoklonska protitelesa za zaznavanje nukleokapsidne beljakovine (N) virusa SARS-CoV-2.

Ta komplet za samotestiranje vam omogoča, da določite, ali ste okuženi z virusom, ki povzroča covid-19. Test je primeren samo za odrasle, za otroke pa le pod nadzorom odraslih oseb.

Negativen rezultat antigenskega testa Biosynex COVID-19 za samotestiranje pri asimptomatski osebi ne pomeni, da oseba zagotovo ni okužena. Če posameznik kaže znake obolelosti za covidom-19, je potrebno negativen hitri test potrditi z laboratorijskim testom.

SMERNICE ZA TESTIRANJE

 • Pred testiranjem si umijte roke, da zmanjšate možnost kontaminacije.
 • Za točne rezultate ne uporabite vzorca, ki je preveč tekoč ali vsebuje kri. Pred izvedbo testa si lahko obrišete nos, da se znebite prekomerne sluzi.

OMEJITVE TESTA

 • Ta test ne določi vzroka za okužbe dihal, ki jih povzročajo mikroorganizmi, razen virusa SARS-CoV-2. Biosynex Antigenski test za samotestiranje COVID-19 Ag zaznava tako viabilen in ne-viabilen virus SARS-CoV-2.
 • Test se uporablja za določanje antigenov virusa SARS-CoV-2 iz nosnega brisa. Ta test ne pokaže kvantitativne vrednosti ali hitrosti povečevanja koncentracije virusa SARS-CoV-2.
 • Negativen rezultat ne izključuje okužbe z virusom SARS-CoV-2, še posebej pri osebah, ki so bile v stiku z virusom. Za izključitev okužbe je potreben nadaljnji test z molekularno diagnostiko.
 • Če je rezultat testa negativen, prisotni pa so klinični simptomi, je priporočeno, da izvedete testiranje tudi po drugih kliničnih metodah. Negativen rezultat nikdar ne pomeni, da antigeni za virus SARS-CoV-2 niso prisotni, saj je lahko njihova količina pod minimalno vrednostjo, ki jo test lahko zazna, ali pa je bil vzorec odvzet nepravilno.
 • Neupoštevanje navodil oz. postopka za testiranje lahko negativno vpliva na rezultat testa in/ali ga razveljavi.
 • Točnost testa je odvisna od kvalitete brisa. V primeru slabega odvzema vzorca je možen lažen negativen rezultat.
 • Ta test ni nadomestilo za posvet z zdravnikom ali rezultat biološke analize, izvedene v diagnostičnem laboratoriju.

 • Pozitiven rezultat testa ne izključuje možnosti sočasne okužbe z drugimi povzročitelji bolezni (patogeni).

 • Pozitiven rezultat ne loči med virusoma SARS- CoV in SARS-CoV-2.

 • Antigen, ki ga test zaznava, je beljakovina N. Različne oblike virusa, poznane ob času objave teh navodil iz različnih držav (Združeno Kraljestvo, Južna Afrika, Brazilija itd.), se razlikujejo po mutacijah beljakovine bodice S (angl. spike protein ali protein S) in posledično nimajo vpliva na funkcionalnost testa.

 • Napačne rezultate lahko dobite, če:

- test ni uporabljen v skladu z navodili,

- je aluminijasta vrečka poškodovana ali test ni izveden takoj po odprtju aluminijaste vrečke,

- je test shranjen pri napačnih pogojih ali je izveden po pretečenem roku uporabe (naveden na aluminijasti vrečki).

 • Pozitiven rezultat morate potrditi z laboratorijsko analizo. Pred nadaljnjimi odločitvami se posvetujte z zdravnikom.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Vročinski krči

Diferencialna diagnoza
Pri otroku z vročinskimi krči je potrebno pomisliti na možnost meningoencefalitisa, metabolnih motenj, zastrupitve, prvega epileptičnega napada. Vročinske krče je potrebno ločiti od mrzlice.
Diagnostični postopki
Dežurni zdravnik oz. izbrani pediater otroka z vročinskimi krči po ustreznih ukrepih za ustavljanje krčev napoti v bolnišnico. V bolnišnici steče pri otroku diagnostični postopek izključevanja ostalih možnih obolenj na podlagi laboratorijskih izvidov krvi (kompletna krvna slika, C-reaktivni protein, PCT, ionogram, krvni sladkor). Glede na klinično sliko okužbe se otroku odvzamejo ustrezne kužnine. Opravi se lahko tudi lumbalna punkcija, ki pa se ne opravlja rutinsko. Otroka pregleda nevrolog. Po prvi epizodi vročinskih krčev se elektorencefalogram še ne posname, razen v primeru suma, da ni šlo za prave vročinske krče. Starši ob odpustu iz bolnišnice dobijo natančna navodila, kako prepoznati napad vročinskih krčev in kako ukrepati.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

FFP2 maska, FFP3 maska + okužbe vseh vrst!

COVID je dodobra zaznamoval naša življenja in naš vsakdan. Da bi bili resnično dobro zaščiteni pred napadom ne samo SARS-CoV-2 virusa ampak tudi pred drugimi respiratornim obolenji se je potrebno zaščititi in dosledno upoštevati higieno in ukrepe.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Now probiotic-10, 50 kapsul

29,55 €

Bactoflor za otroke - prašek, 60 g

35,45 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Oznaka noht
Tip izdelka lak za nohte
Posebna ponudba covid oprema

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.