BioSynex COVID-19 hitri test na protitelesa IgG/IgM za samotestiranje, 1 kos
BioSynex COVID-19 hitri test na protitelesa IgG/IgM za samotestiranje, 1 kos
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

BioSynex COVID-19 hitri test na protitelesa IgG/IgM za samotestiranje, 1 kos

Proizvajalec: Moja lekarna d.o.o.
BioSynex COVID-19 hitri test na protitelesa IgG/IgM za samotestiranje je enostaven test za domačo uporabo, ki odkriva prisotnost protiteles COVID-19 v krvi.
Cena: 18,91 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavacovid, virusi
Tip izdelkacovid, hitri test
Posebna ponudbacovid oprema

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

BioSynex COVID-19 hitri test na protitelesa IgG/IgM za samotestiranje je enostaven test za domačo uporabo, ki odkriva prisotnost protiteles COVID-19 v krvi.

Prednosti in lastnosti BioSynex hitrega testa na protitelesa

 • enostavno za uporabo
 • samotestiranje
 • za domačo uporabo
 • visoka občutljivost
 • rezultati v desetih minutah

Delovanje hitrega testa na protitelesa COVID - 19

Covid - 19 je respiratorno obolenje, ki nam spreminja življenje že več kot leto dni. Najverjetneje ste se vsaj enkrat v tem času vprašali, kako blizu okužbe ste že bili ali če ste jo morda celo imeli, pa je vaša bolezen potekala popolnoma brez simptomov.

Covid 19 povzroča virus SARS-CoV-2. Simpotmi, ki so najpogostejši ob okužbi s Covid - 19, so precej podobni nekaterim simpotom drugih respiratornih obolenj. Najpogosteje se pojavijo vročina, utrujenost in suh kašelj. Pogosto okužbo spremlja tudi izguba okusa ali vonja. Bolezen se med ljudmi prenaša v kapljicah, ki jih izločimo iz ust ali nosu, med dihanjem ali kašljanjem. Prenos nato najpogosteje sledi preko kontaminiranih rok do ust.

Če si želite potrditve na vaše domneve, da ste morebiti bili v stiku z okuženo osebo in ste se okužili, ali če želite preveriti prisotnost protiteles po opravljenjem cepljenju, lahko to udobno opravite v udobju lastnega doma, brez nepotrebnih čakalnih vrst.

Test za samotestiranje Covida-19 je hitri imunokromatografski test za kvalitativno določanje protiteles IgG in IgM proti SARS-CoV-2 iz kapljice kapilarne krvi. Test vsebuje antigene SARS-CoV-2 (t.i. domena za receptorsko vezavo, angl. Receptor Binding Domain, RBD), združene z delci koloidalnega zlata, ki so sposobni odkriti protitelesa IgG in IgM proti SARS- CoV-2.

Test za samotestiranje vam pove, ali ste bili v kontaktu z virusom, ki povzroča koronavirusno bolezen covid-19. Test za samotestiranje covida-19, ki temelji na določitvi protiteles, lahko identificira posameznike, ki ne vedo, da so bili okuženi, zato ker niso razvili simptomov ali pa njihovi simptomi niso bili pravilno diagnosticirani.Test za samotestiranje ne dokazuje prisotnosti virusa, ki povzroča covid-19, ampak odgovor bolnikovega imunskega sistema na virus. Ugotovite torej lahko, ali ste bili v določenem obdobju v stiku z virusom.

Test je primeren za:

 • za odkrivanje latentnih okužb – za ljudi, ki ne vedo, da so bili okuženi (zato ker niso razvili simptomov ali pa njihovi simptomi niso bili pravilno diagnosticirani),
 • za ljudi, ki so zboleli in ozdraveli, ter
 • po cepljenju

Test za samotestiranje na protitelesa Covid-19 večinoma pokaže pozitiven rezultat po 13 dnevih od nastopa stimptomov. Negativen rezultat testa za samotestiranje covida-19 pri simptomatskih posameznikih ne izključuje okužbe s covidom-19. V primeru prisotnosti simptomov, ki so podobni bolezni covid-19, in negativnemu rezultatu testa se priporoča, da testiranje ponovite 11 dni po prvem testiranju. Opozoriti je potrebno, da test ne dokazuje prisotnosti virusa, ki bi povzročal obolenje s Covid-19, ampak prikazuje odgovor posameznikovega imunskega sistema na virus.

Občutljivost in specifičnost

Testi Biosynex so bili primerjani s primeri, kateri so bili potrjeni s klinični diagnozo. Spoznano je bilo, da so Biosynex testi visoko občutljivi.

 IgMIgG
Občutljivost92.63 %100.00 %
Specifičnost99.19 %99.46 %

Študija izvedljivosti je pokazala, da je:
- 94,5 % različnih rezultatov bilo pravilno interpretiranih,
- 88 % neprofesionalcev opravilo test, ne da bi potrebovali pomoč.

Razlaga rezultatov:

Negativen rezultat: obarva se le kontrolna črtica "C”, in se nikakor ne obarvata črtici pri oznaki “IgG” in “IgM” (ne glede na intenzivnost obarvanja).

Pozitiven rezultat: obarvajo se 2 ali 3 črtice na membrani. Ena obarvana črtica se pojavi kot kontrolna (C), druga pa se pojavi pri oznaki “IgG in/ali IgM” ne glede na intenzivnost obarvanja.

Neveljaven test: če se kontrolna črtica pri oznaki “C” ne pojavi, pojavi pa se črtica pri oznaki “IgG” in/ali “IgM”, je test kljub temu neveljaven.

Uporaba hitrega testa na protitelesa COVID - 19

Test lahko uporabljajo odrasli. Otrokom je namenjen le pod nadzorom odraslih oseb.

Najprej si umijte roke s toplo vodo in milom, razkužite prst in obrišete ostanke alkohola (vse potrebne sestavine so priložene testu), nato se z lanceto zbodete v konico prsta in z mikropipeto odvzamete eno kapljico krvi. Vsebina pipete se izprazni v kvadratek SANG/BLOOD, nato se doda 2 kapljici razredčila v krogec DILUANT/DILUENT. Testno kaseto pustite na ravni površini. Čez 10 minut odčitate rezultat. Rezultata ne odčitate po 20 minutah. Pred uporabo je potrebno prebrati celotna navodila za uporabo.

Smernice za izvedbo testiranja

Pred testiranjem si roke umijte s toplo vodo in jih temeljito posušite. Topla voda izboljša
cirkulacijo krvi v konicah prstov.

Roke imate lahko spuščene ob telesu navzdol približno eno minuto – s tem pripomorete, da v prste priteče več krvi. Priporočeno je, da se desničarji zbodete v levo roko, levičarji pa v desno roko.

Najbolje je, da se zbodete ob strani prstne konice: to mesto ima največ krvi in je manj občutljivo. Izognite se mestom, kjer je koža odebeljena in se zato težje prebode.

Lahko se zgodi, da se kapljica krvi ne pojavi takoj. V tem primeru počakajte trenutek in prst nežno masirajte od mesta, kjer se prst začne, pa do mesta, ki ste ga prebodli.

Naj vas ne bo strah narediti večje kapljice krvi na konici vašega prsta. Pipeta se bo v tem primeru lažje in hitreje napolnila s krvjo.

Posebna opozorila!

Testa ne smete zamrzniti. Shranjujte ga v suhem prostoru pri temperaturi med 2  ̊C in 30  ̊C.

Testna kaseta mora ostati zapečatena v vrečki vse do uporabe.

Testa za samotestiranje ne uporabljajte po preteku roka za uporabo, ki je naveden na vrečki iz folije in na zunanji strani škatlice.

Komplet vsebuje:

 • vrečko s testno kaseto in sušilom (se ga odvrže),
 • sterilno lanceto,
 • 3 pipete,
 • plastenko z razredčilom,
 • alkoholno krpico,
 • sterilno kompreso in obvezo.

Opravljen test nikakor ni nadomestilo za posvet z zdravnikom ali za rezultate bioloških analiz, ki jih izvaja medicinski laboratorij.

Če je test pokazal pozitiven rezultat, se mora ta rezultat potrditi z laboratorijskimi analizami. Ob morebitnem pozitivenm rezultatu kontaktirajste svojega zdravnika, da vam posreduje nadaljnja navodila.

Opozorila 

Prepričajte se, da je kri nanešena na kaseto, preden dodate kapljice razredčila.
Test za samotestiranje in njegove dele shranjujte izven dosega otrok; razredčilo lahko za otroke predstavlja nevarnost, če ga pogoltnejo, z lanceto pa se lahko poškodujejo.
Uporabljeno testno kaseto in vse dele testa lahko odvržete v gospodinjske odpadke v dobro zaprti vrečki.
Vsi sestavni deli testa so namenjeni le za enkratno uporabo. Testa in/ali njegovih delov
ne uporabljajte ponovno.
Test se mora izvajati pri sobni temperaturi (med 15 ̊C in 30 ̊C).
Test je samo za enkratno uporabo.
Test se mora izvesti takoj, ko kapljica krvi priteče iz konice prsta.

Omejitve testa

Ta test ni presejalni PCR test, ki bi dokazoval prisotnost virusa, ampak dokazuje reakcijo
bolnikovega imunskega sistema na covid-19.
Ta test se lahko uporablja za ugotavljanje prikrite (latentne) okužbe brez simptomov v preteklosti ali sedanjosti in za ljudi, ki so zboleli in ozdraveli.
Ta test ne pokaže, ali je bolnik kužen, pokaže le, če je bila oseba v določenem obdobju v stiku z virusom.
Lažno negativen rezultat se lahko pokaže pri nekaterih bolnikih z zgodnjimi simptomi.
Test ponovite v naslednjih dneh, da dokažete razvoj protiteles. Ob nastopu okužbe je lahko koncentracija protiteles IgM proti SARS-CoV-2 nižja od najmanjše vrednosti zaznavanja.
Ta test bo pokazal le prisotnost protiteles proti SARS-CoV-2 v vzorcu in se ne uporablja kot edini diagnostični kriterij.
Ta test ni nadomestilo za posvet z zdravnikom ali za rezultate bioloških analiz, ki jih izvaja medicinski laboratorij.

Nepravilni rezultati se lahko pojavijo, če:
- se test ne uporablja skladno s priloženimi navodili,
- je folija vrečke poškodovana ali če se test ne uporabi takoj po odprtju vrečke iz folije,
- se test nepravilno skladišči ali če se test uporabi po preteku roka uporabnosti, ki je naveden na vrečki iz folije.

Pozitiven rezultat testa se mora potrditi z laboratorijskimi analizami. Posvetujte se s svojim zdravnikom.
Obstaja možnost, da test pokaže lažno pozitiven rezultat, posebej v nekaterih primerih pri bolnikih z revmatoidnim artritisom.
Obstajajo primeri navzkrižne reakcije s SARS-CoV-1 in z drugimi sezonskimi koronavirusi.
Če imate pozitiven rezultat, to prikazuje prisotnost protiteles, ne pomeni pa, da ste imuni na covid-19.
Vsak posameznik ima drugačen odgovor imunskega sistema. Pri nekaterih posameznikih lahko protitelesa izginejo že po nekaj tednih po infekciji.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

FFP2 maska, FFP3 maska + okužbe vseh vrst!

COVID je dodobra zaznamoval naša življenja in naš vsakdan. Da bi bili resnično dobro zaščiteni pred napadom ne samo SARS-CoV-2 virusa ampak tudi pred drugimi respiratornim obolenji se je potrebno zaščititi in dosledno upoštevati higieno in ukrepe.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavacovid, virusi
Tip izdelkacovid, hitri test
Posebna ponudbacovid oprema

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.