biotin prehransko dopolnilo
Biotin Strong Hair&Nail za lase in nohte, 60 tablet
Oceni izdelek in zasluži
5.0 3

Biotin Strong Hair&Nail za lase in nohte, 60 tablet

Proizvajalec: Vitabalans oy

Biotin Strong Hair&Nail za lase in nohte je inovatino prehransko dopolnilo, ki je nujno hranilo za vaše lase, kožo in nohtno keratinozno tkivo.

Cena: 13,86 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Oznakanoht, vitabalans lady
Vsebujebiotin
Sestavinabiotin

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Biotin Strong Hair&Nail za lase in nohte je inovatino prehransko dopolnilo, ki je nujno hranilo za vaše lase, kožo in nohtno keratinozno tkivo.

Primarna strukturna sestavina las in nohtov je keratin, beljakovina, utrjena z žveplom. Lasje rastejo iz lasnih mešičkov, kjer celice formirajo novi keratin, ki se v lasnicah spremeni v trdna keratinska vlakna. Biotin, ki spada v skupino vitaminov B kompleksa, aktivira celice lasnega folikla, da proizvaja več keratina. Biotin kot tudi cink prispevata k vzdrževanju normalne kvalitete dlake.

Površina nohta je sestavljena iz treh slojev keratina z vmesnimi sloji lipidov. Lunula je beli predel nohtnega tkiva ali bela lunasto oblikovana površina, ki je narejena iz mehkega keratina, ki se v matriksu nadaljuje v težki keratin.

Lipidi igrajo pomembno vlogo pri sestavi in čvrstosti nohtov. Pomanjkanje lipidov v nohtu povzroča krhke ter lomljive nohte. Cink pa prispeva k vzdrževanju lepih in normalnih nohtov.

Biotin in cink sinergistično vplivata tudi na kožo in sluznico, saj oba prispevata k normalnemu vzdrževanju.
Prehransko dopolnilo vsebuje biotin, žveplo vsebujočo aminokislino metion in cink.

Odmerjanje prehranskega dodatka

Doziranje za pridobitev zahtevanega koristnega učinka je sledeče:
Za odrasle: 1 tableto na dan pogoltnite z vodo.

Sestava prehranskega dopolnila Biotin Strong Hair&Nail

1 tableta (ustrezadnevnemu odmerku) vsebuje:

Biotin 5 mg
Cink 15 mg
Methion 40 mg

Biotin je vodotopni vitamin skupine vitaminov B. Sodeluje pri transformacijah ogljikovih hidratov, maščob in pri metabolizmu beljakovin. Biotin, ki se uporablja kot prehranski dodatek, se uporablja za rast las in nohtov.

Keratin je močna vlaknasta beljakovina, za katero je značilna žveplova aminokislina cistein. Keratin se tvori v keratinocitih, ki se nahajajo v korenu vsakega posamičnega lasu.

Od vseh vitaminov B kompleksa je samo biotin tisti, ki aktivira celice telesa za proizvodnjo keratina. Posledica dodajanja biotina je, da lasje rastejo bolje in se posledično okrepijo. Biotin nima znanih neželenih učinkov ali očitnih simptomov. Biotin Strong Hair & Nail je močan biotinski pripravek, ki vsebuje kar 5 mg biotina.

Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena.

Dodatek k prehrani ne nadomešča raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega življenjskega sloga.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dodatni opis

DODATNE INFORMACIJE O BIOTINU

Biotin se pogosto imenuje vitamin H1. Sodeluje v metabolizmu ogljikovih hidratov, maščob in proteinov.lv' Pomemben je tudi za normalen razvoj epiderme. Hipovitaminoze so praviloma redke, pri otrocih so pogostejše kot pri odraslih. Pomanjkanje biotina povzroča spremembe na koži in laseh.4-7

1 ZGODOVINA

Leta 1901 je Wildiers ugotovil, da je za rast kvasa razen sladkorja potreben tudi ekstrakt kvasa ali ekstrakt mesa. Aktivno sestavino v teh snoveh so poimenovali bios. Leta 1936 sta Kogl in Tonnis iz rumenjaka izolirala snov v kristalinični obliki, ki je bila pomembna za rast kvasa, in sta jo poimenovala biotin. Hkrati je bil odkrit tudi naravni antagonist biotina, izoliran iz beljaka. Ta spojina je beljakovina in prvič jo je izoliral Eakin leta 1940 ter jo poimenoval avidin. Avidin je glikoprotein, ki močno veže biotin in tako preprečuje njegovo obsorbctjo.

Odkritje biotina je povezano z dejstvom, da beljak surovega jajca vsebuje toksično komponento, ki povzroča avitaminozo biotina.

2 KEMIČNA SESTAVA IN LASTNOSTI BIOTINA

Leta 1942 je De Vigneaud določil strukturo biotina. Strukturno je biotin derivat imidazola, tiofena in valerijanske kisline. Danes se biotin pridobiva sintetično na različne načine, mogoči so tudi biosintetični načini v bakterijah in glivicah.

Biotin je kristalinična, amfotema substanca. Zelo lahko se topi v vodi in alkoholu, skorajda netopen je v drugih organskih topilih. S kuhanjem se ne rozqrudi.'

3 NARAVNI VIRI BIOTINA

V hrani ga je mogoče najti v pivskem kvasu, ledvicah in jetrih, perutnini, kruhu, ribah, rumenjaku, gobah ter v nekaterih vrstah zelenjave (cvetača, korenček) in sadja (banane).

4 USODA V ORGANIZMU

Biotin, vnesen s hrano, se hitro absorbira iz prebavnega trakta in se pojavlja v urinu večinoma v obliki intaktnega biotina in manjših količin metabolitov, kot so bisnorbiotin in biotin-sulfoksid. Sesalci ne morejo razgraditi obročastega sistema biotina.

5 FIZIOLOŠKA VLOGA IN FARMAKOLOŠKI UČINEK BIOTINA

V človeških tkivih je biotin koencim za encimatsko karboksilacijo štirih substratov: piruvata, koencima A (CoA), propionil-CoA in (3-metilkrotonil~ CoA. Vezava ogljikovega dioksida (C02) se dogaja v dvostopenjski reakciji: prva vključuje vezavo C02 na biotinsko središče holoencima, druga pa na prenos C02, vezanega na biotin, do ustreznega receptorja. 3

Zato ima pomembno vlogo v metabolizmu ogljikovih hidratov, aminokislin in moščob.v'' Biotin je potreben za različne metabolične funkcije, ki vključujejo glukoneogenezo, lipogenezo, biosintezo maščobnih kislin in katabolizem razgrajenih verig aminokislin.

HIPOVITAMINOZA

Biotin nastaja v organizmu v črevesni flori, zato avitaminoza ni znana.

Pojavlja se le v primerih, ko se konzumirajo večje količine surovega beljaka (ki vsebuje antimetabolit biotina - avidin), kar privede do deficita.1-3 Znaki in simptomi deficita vključujejo dermatitis, atrofični glositis, hiperestezijo, bolečine v mišicah, anoreksijo, blago anemijo in spremembe v encefalogramu. Vsi navedeni simptomi hitro izginejo s terapijo z biotinom od 150 do 300 µg/dan. Mogoče so tudi naravne napake od biotina odvisnih encimov, ki se večinoma pojavljajo pri otrocih zaradi pomanjkanja od biotina odvisnih karboksilaz. To pomanjkanje se uspešno popravi z vnosom večjih količin biotina (5 do 20 µg/dan). Simptomatsko pomanjkanje biotina se pojavlja pri otrocih in odraslih, ki so na dolgotrajni popolni parenteralni prehrani. Pri tem je dovoljeno dajati vitaminsko kombinacijo, ki vsebuje biotin.

Biotin, uporabljan v zelo velikih odmerkih (10 mg/dan) v obdobju 6 mesecev, pri ljudeh ni povzročil toksičnosti.

6 PRIPOROČENE DNEVNE KOLIČINE IN TERAPEVTSKA UPORABA

Priporočene dnevne količine (RDA) za odrasle znašajo 100 do 200 µg/dan.

Del biotina, sintetiziran v bakterijski flori, je prav tako na voljo za absorbcijo.

Ameriško združenje Food and Nutrition Board je 1998. sprejelo korekcijo teh vrednosti in priporočajo odraslim ženskam in moškim 30 do 100 µg/dan.

Kot tudi pri drugih vitaminih B-kompleksa je terapija upravičena ob premajhnem vnosu biotina, do katerega običajno privede nepravilna prehrana.

Ker pomanjkanje vedno nastopa za več vitaminov skupine B, se v terapiji običajno tudi uporablja 8-kompleks. Uporablja se peroralno (tablete, kapsule) in parenteralno.

Povečan vnos biotina je lahko potreben v naslednjih stanjih:

• pomanjkanje biotina,
• gastrektomija,
• seberoični dermatitis pri majhnih otrocih,
• uporaba avidina (biotin antagonista).

Biotin ni pokazal učinkov pri zdravljenju aken, seboroičnih ekcemov in olopectje.':"

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Anita; | 3. 06. 2018 07:55
Cenovno ugodno
Super izdelek, po 1 mesecu uporabe se mi počasi dozdeva, da gre situacija na bolje. Tako da v bistvu pohvalno.
Karmen; | 24. 05. 2021 11:28
TOP IZDELEK
Že po 3 tednih jemanja so se mi nohti nehali plastiti, lasje pa so ponoreli...kot ježek sem ;)
Zelo priporočam in zagotovo še ponovim naročilo.
URŠKA; | 13. 04. 2022 13:37
Odličen izdelek z rezultati
Vitabalans Biotin jemljem že nekaj časa in rezultati so odlični. Z jemanjem sem začela ob povečanwm izpadanju po preboleli koroni. Učinki oz baby laski so bili vidni po nekje 2mesecih rednega jemanja. Izboljsalo se je tudi stanje kože in nohtov. Kar je meni pomembno je, da ta oblika biotina meni ne povzroča mozoljev.  Kupila sem jih tudi za sina, ki je najstnik in se mu je koža občutno popravila. Z Biotinom bom nadaljevala, ker je cena zanenarljiva glede na učinek, ki ga dostavijo. Priporočam, ne bo vam žal.

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Oznakanoht, vitabalans lady
Vsebujebiotin
Sestavinabiotin

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.