Biotop Bio arganovo olje, 250 mL

Arganovo olje pridobivajo iz plodov drevesa Argania Spinosa, ki spada med najstarejša drevesa na zemlji. Arganovo olje pridobivajo iz plodov drevesa Argania Spinosa, ki spada med najstarejša drevesa na zemlji.
550736 18510

Ocene in mnenja

Opis

Biotop Bio arganovo olje

Vsebuje:
do 80% maščobnih kislin omega 6.

Za kozmetične namene in za masažo se uporablja hladno stiskano, nerafinirano arganovo olje, ki je primerno tudi za prehrano.

Arganovo olje pridobivajo iz plodov drevesa Argania Spinosa, ki spada med najstarejša drevesa na zemlji.

Raste na suhi peščeni zemlji v pretežno puščavski klimi, in to predvsem u jugozahodnem delu kraljevine Maroko.

Puščavski Berberi ga poleg prehrane uporabljajo kot blažilno sredstvo pri sončarici in luskavici.

Vsebina:
250 mL

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Norice običajno prepoznamo po značilnem izpušcaju. Otrok z blago obliko bolezni naj predvsem počiva in jemlje zdravila za zni/evanje telesne temperature. Zdravniška oskrba ni nujna. je pa priporočljiva. Cinkova pasta lahko ublaži srbež. Otroku je priporočljivo postriči nohte, da zmanjšamo škodo zaradi praskanja in možnost za ra/soj bakterijske okužbe mehurčkov.

Osebe z večjim tveganjem za hujši potek bolezni, kot so dojenčki, najstniki, odrasli in osebe z oslabljenim imunskim sistemom, pa mora nujno pregledati zdravnik. Obolclemu bo morda predpisal protivirusno zdravilo, ki omeji razvoj okužbe, vendarje učinkovito samo v začetnem obdobju bolezni.

Otroci, ki sicer nimajo zdravstvenih težav, si opomorejo v 10 do 14 dneh po pojavu izpuscaja. Če pride do bakterijske okužbe mehurčkov, na teh mestih lahko ostanejo trajne brazgotine. Okrevanje je daljše pri najstnikih, odraslih in osebah z oslabljenim imunskim sistemom.

ALI JIH LAHKO PREPREČiMO?

Po prebolelih noricah smo proti njim odporni vse življenje, Vendar virus noric ostane v telesu do smrti in občasno lahko spet postane aktiven, kar se pokaže z izbruhom pasovca ali herpesa zostra.

Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Biotop Biotop
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov