Bisolvon 8 mg tablete, 20 tablet
Bisolvon 8 mg tablete, 20 tablet
Oceni izdelek in zasluži
4.7 3

Bisolvon 8 mg tablete, 20 tablet

Proizvajalec: Sanofi
Pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj.
Cena: 5,69 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, tablete

Opis

Zdravilna učinkovina zdravila BISOLVON je bromheksin, ki je sintetični derivat učinkovine rastlinskega izvora vasicina. Bromheksin pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj. Zdravilo BISOLVON uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom.

Ne jemljite zdravila BISOLVON:

- če ste alergični (preobčutljivi) na bromheksinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila BISOLVON, - če imate redko dedno bolezen, ki bi lahko bila inkompatibilna s katero od pomožnih snovi zdravila.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila BISOLVON:

- če ste bolnik s peptičnim ulkusom, - če ste starejši, oslabeli bolnik in nimate dovolj moči za zadostno izkašljevanje pri povečanem izločanju bronhialne sluzi;
- če opazite kakršnekoli spremembe na koži ali sluznici. Če se pojavijo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom in zaradi previdnosti prenehajte z zdravljenjem. Zelo redko so poročali o hudih kožnih reakcijah, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom (resna kožna bolezen, pri kateri vrhnji sloj kože odmira in se lušči) in Lyellov sindrom.

Odmerjanje

Pri jemanju zdravila Bisolvon natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 tableta (8mg) 3-krat na dan
Otroci od 6 do 12 let : 1/2 tablete (4mg) 3-krat na dan
Otroci od 2 do 6 let: 1/2 tablete (4mg) 2-krat na dan

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Majda; | 14. 03. 2016 01:00
/
Tablete sem naročila, ker mi vedno olajšajo izkašljevanje.
Lp!
Majda
RENATA; | 11. 08. 2018 00:49
Super, kot vedno.
Andreja; | 9. 04. 2021 07:38
Andreja
Bisolvon tablete sem kupila za moža, ki je vsako zimo kronično kašljal že kar nekaj let. Kašelj je imel včasih tudi kar piskajoč. Jemal je razne tablete za izkašljevanje in pil čaje za izkašljevanje, sirupe. Nič ni bistveno pomagalo, kašelj je bil v nekaj dneh nazaj. Te tablete pa mi je priporočala naključna znanka in sem jih naročila. Že po štirih dneh jemanja, se mu je začela izločati sluz preko kašlja. Jemal jih je toliko časa, dokler kašelj ni prenehal. To je bil prvi izdelek, ki je super opravil svojo nalogo. Po štirih mesecih je še vedno brez kašlja. Priporočala sem jih že kar nekaj znancem, prijateljem, ki imajo težave s kašljem. Resnično priporočam.

Priloge

Ali ste vedeli

Vročina pri odraslih

Kako poteka spremljanje odraslega bolnika, ki ima vročino?
Zdravnik družinske medicine bo bolnika naročil na kontrolo čez tri do pet dni. Če stanje ne bo boljše, bo odredil ustrezne preiskave ali pregled pri ustreznem specialistu.
Diferencialna diagnoza
• Okužba,

• malignom,

• sistemska bolezen veziva.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

ALERGIJA NA ZDRAVILA

Vsako tujo snov, ki pride v telo, obrambni sistem preveri in jo - če je potrebno - uniči s pomočjo specializiranih protiteles. Če je -sovražnik- uspešno uničen, se te informacije shranjujejo. Pri ponovnem stiku s škodljivo snovjo se obrambni... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €

Betadine raztopina za grgranje, 100 mL

4,17 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, tablete

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.