Blocan sirup za pse in mačke, 100 mL

<p>Blocan sirup za pse in mačke je kominacija mineralnega olja ter mikroorganizmov, ki pripomorejo pri stabilizaciji črevesne flore v prebavnem traktu.</p>

Blocan sirup za pse in mačke je kominacija mineralnega olja ter mikroorganizmov, ki pripomorejo pri stabilizaciji črevesne flore v prebavnem traktu.

547611 19726

Ocene in mnenja

Opis

VETERINARSKI IZDELEK

Blocan sirup za pse in mačke je kominacija mineralnega olja ter mikroorganizmov, ki pripomorejo pri stabilizaciji črevesne flore v prebavnem traktu.

Sestavine in delovanje Blocan sirupa

Mineralno olje - deluje lubrikativno, nekoliko odvajalno ter predvsem vpliva nakonsistenco blata v prebavni cevi. Olje je pripravljeno tako, da se iz prebavne cevi ne absorbira, posledično se izloči v povsem nespremenjeni obliki. Naloga mineralnega olja je le lajšanje prebavnega procesa in izločanja.

Enterococcus faecium - spada v skupino mikroorganizmov, ki pripomore k regulaciji prebavnega procesa ter izboljšanju in stabilizaciji črevesne flore. V kolikor je stanje v prebavnem traktu izrazito neuravnoteženo to lahko pomeni številne težave v prebavnem procesu.

Prebavni mikroorganizmi v prebavnem traktu so izrednega pomena pri regulaciji prebavnega procesa, med drugim lajšajo prebavo nekaterih gadnikov prehrane ter ob enem pripomorejo k izboljšani konsistenci blata. Dodajanje te pomembne bakterije je še kako pomembno v času driske vašega hišnea ljubljenca in v času drugih akutnih stanj.

Dodajanje mikroorganizmov v prebavno cev ponavadi zelo hitro reši večino akutnih težav prebave. Bakterija Enterococcus faecium spremeni sam medij prebavnega trakta v rahlo kislega, saj prihaja do povečane tvorbe mlečne kisline, katere pH je nižji. Mlečna kislina regulira stanje v prbavnem traktu, saj aradi nižjega pH zniža vsebnost morebitnih patogenih bakterij ter jih nadomesti s tistimi koristnimi.

Kdaj uporabiti Blocan sirup?

  • v primeru kroničnega zaprtja
  • v primeru občasnega zaprtja
  • v želji po preventivi
  • kadar ima prehrana premalo vlakninskih snovi, ki sodelujejo in lajšajo prebavo
  • kadar je nujno hitrejše praznjenje prebavnega trakta, zaradi rentgenskih preiskav
  • pri mačkah v primeru preventive pred formiranjem kroglic iz dlak

Odmerjanje veterinarskega sirupa

Psi - odmerite 2 do maksimalno 60 vbrizgov pršila na dan

Mačke - odmerite 2 do 10 vbrizgov pršila na dan

Odmejanje je možno direktno v gobček živali ali izdelek pomešajte z vodo. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Chemical Iberica Chemical Iberica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja