Braun ThermoScan IRT6520 ušesni termometer, 1 set

Termometer Braun ThermoScan IRT6520 je bil skrbno zasnovan za natančno, varno in hitro merjenje temperature v ušesu. Termometer Braun ThermoScan IRT6520 je bil skrbno zasnovan za natančno, varno in hitro merjenje temperature v ušesu.
504572 26658
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Termometer Braun ThermoScan IRT6520 je bil skrbno zasnovan za natančno, varno in hitro merjenje temperature v ušesu. Oblika senzorja termometra preprečuje, da bi termometer vstavili pregloboko v sluhovod in s tem poškodovali bobnič. Kljub temu pa je, kot pri vsakem termometru, za določanje natančnih temperatur odločilnega pomena pravilna tehnika. Zato pozorno in v celoti preberite navodila za uporabo. Termometer Braun ThermoScan je namenjen za občasno merjenje in spremljanje telesne temperature oseb vseh starosti. Ta termometer je samo za domačo uporabo. Uporaba termometra IRT 6520 s funkcijo Age Precision ne nadomesti posveta z zdravnikom.

Delovni razpon okoljske temperature za ta termometer Braun ThermoScan IRT6520 znaša od 10 do 40 °C (od 50 do 104 °F). Termometra ne izpostavljajte skrajnim temperaturam (pod -25 °C / -13 °F ali nad 55 °C / 131 °F) ali prekomerni vlagi (> 95 % relativne vlažnosti). Ta termometer lahko uporabljate le z originalnimi fi ltri za lečo Braun ThermoScan (LF 40). Da se boste izognili nenatančnim meritvam, vedno uporabite ta termometer s pritrjenim novim, čistim fi ltrom za lečo. Če termometer pomotoma uporabite brez pritrjenega filtra za lečo, očistite lečo (glejte poglavje „Nega in čiščenje”). Filtre za lečo hranite otrokom nedosegljivo. Ta termometer je samo za domačo uporabo. Ta izdelek ni namenjen za postavljanje diagnoz bolezni, temveč je koristno orodje za merjenje temperature. Uporaba tega termometra ne nadomesti posveta z zdravnikom.

Funkcija Age Precision ni namenjena za uporabo pri nedonošenčkih ali dojenčkih, ki so majhni za svojo gestacijsko starost. Funkcija Age Precision ni namenjena za tolmačenje hipotermičnih temperatur. Otroci mlajši od 12 let ne smejo uporabljati termometra sami.
Tega pripomočka ne spreminjajte brez dovoljenja izdelovalca.

Starši/skrbniki morajo obvestiti pediatra, če opazijo kakršne koli neobičajne znake ali simptome. Če na primer pri otroku opazite razdražljivost, bruhanje, drisko, dehidracijo, krče, spremembe teka ali aktivnosti, tudi če nima vročine, ali pa če opazite nizko temperaturo, otrok morda kljub temu potrebuje medicinsko oskrbo.

Pri otrocih, ki jemljejo antibiotike, analgetike ali antipiretike, se za oceno resnosti njihove bolezni ne sme uporabljati le odčitek temperature. Porast temperature, kot jo nakazuje funkcija Age Precision, je lahko znak resne bolezni, še posebej pri odraslih osebah, ki so starejše, slabotne, imajo oslabljen imunski sistem ali pa pri novorojenčkih in dojenčkih.
Pri zvišani temperaturi ali če merite temperaturo spodaj navedenim skupinam bolnikov, se takoj posvetujte s strokovnjakom:

• novorojenčki in dojenčki, stari manj kot 3 mesece (če temperatura preseže 37,4 °C ali 99,4 °F, se morate takoj posvetovati z zdravnikom);
• bolniki, stari več kot 60 let;
• bolniki s sladkorno boleznijo ali oslabljenim imunskim sistemom (npr. HIV pozitivna, prejema kemoterapijo za zdravljenje raka, prejema kronično zdravljenje s steroidi, so ji opravili splenektomijo);
• nepokretni bolniki (npr. bolnik v domu za nego bolnikov, bolnik po kapi, kronični bolnik, bolnik, ki okreva po operaciji);
• bolniki po presaditvi (npr. jeter, srca, pljuč, ledvice).
Pri starejših bolnikih je vročina lahko neizrazita ali celo odsotna.

Ta termometer vsebuje majhne dele, ki jih otroci lahko pogoltnejo in predstavljajo nevarnost zadušitve. Termometer vedno shranjujte nedosegljivo otrokom.

Kako deluje termometer Braun ThermoScan IRT6520?

Termometer Braun ThermoScan izmeri infrardečo toploto, ki jo oddajajo bobnič in okoljska tkiva. Da se izognete nenatančnim meritvam, se konica senzorja ogreje na temperaturo, ki je podobna temperatur i človeškega telesa. Ko termometer Braun ThermoScan namestite v uho, neprekinjeno spremlja infrardečo temperaturo. Ko termometer zazna, da je bila opravljena natančna meritev temperature, je merjenje končano in rezultat se prikaže na prikazovalniku.

Zakaj meriti temperaturo v ušesu?

Cilj termometrije je merjenje notranje telesne temperature, ki je temperatura vitalnih organov. Ušesne temperature na tančno odražajo notranjo telesno temperaturo, saj ima bobnič enako prekrvavitev kot center za nadzor temperature v možganih, hipotalamus. Zato se spremembe telesne temperature v ušesu odražajo prej kot na drugih mestih. Pazdušna temperature merijo temperaturo kože in zato niso zanesljiv pokazatelj notranje telesne temperature.
Na temperature v ustih vplivajo pitje, hranjenje in dihanje skozi usta. Rektalne temperature pogosto zaostajajo za spremembami notranje telesne temperature, pri teh meritvah pa obstaja tudi tveganje navzkrižne kontaminacije.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Braun Braun
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja