Brufen Gran šumeča zrnca, 12 vrečk

Okusna in hitra rešitev za lajšanje akutne bolečine. Zdravilo Brufen Gran v obliki šumečih zrnc je zdravilo za samozdravljenje akutne bolečine za starejše od 12 let (≥ 40 kg). Okusna in hitra rešitev za lajšanje akutne bolečine. Zdravilo Brufen Gran v obliki šumečih zrnc je zdravilo za samozdravljenje akutne bolečine za starejše od 12 let (≥ 40 kg).
146950 7708

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Brufen Gran 400 mg šumeča zrnca ibuprofen

Brufen Gran šumeča zrnca je zdravilo, ki spada pod skupino tako imenovanih nesteroidnih protivnetnih zdravil ali s kartico NSAID. 

Okusna in hitra rešitev za lajšanje akutne bolečine. Zdravilo Brufen Gran v obliki šumečih zrnc je zdravilo za samozdravljenje akutne bolečine za starejše od 12 let (≥ 40 kg).

Je prijetnega pomarančnega okusa.

Terapevtske indikacije jemanja Brufen Gran šumečih zrnc

- lajšanje akutne blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol, primarna dismenoreja) in zniževanje povišane telesne temperature

- težave z menstrualnimi bolečinami

- kadar se ne počutite najbolje in je neprijetnost posledica bolečine

Prednosti jemanja Brufen Gran šumečih zrnc

Brufen Gran 400 mg šumeča zrnca se hitro raztopijo v vodi in pričnejo zelo hitro učinkovati. Zaradi hitrejše absorbcije v ustni votlini, granule v primerjavi s tabletami znatno hitreje olajšajo bolečino. Za hitrejši nastop delovanja priporočamo, da se odmerek vzame na prazen želodec.

Odmerjanje Brufen Gran šumečih zrnc

400 mg v enkratnem odmerku do trikrat dnevno, s presledkom med odmerki 4–6 ur. Izdelek Brufen gran ni primeren za otoke mlajše od 12 let. Glede uporabe izdelka pa naj se s svojim osebnim zdravnikom pogovorijo tudi starejši, saj je pri starejših osebah možnost stranskih učinkov večja.

Odrasli in mladostniki nad 12. letom starosti 

Odmerite po eno vrečko ali 400 mg zdravilne učinkovine v enkratnem odmerku. Takšen odmerek (400 mg) lahko obnovite še do dvakrat dnenvo in  tem dosežete maksimalen dnevni odmerek zdravila 1200 mg. 

Me 400 mg odmerki, kar ustreza eni vrečici zdravila naj bodo vsaj 4 do 6 ur razmika.

Tveganja uporaba izdelka Brufen Gran šumeča zrnca je tudi v primeru dehidriranosti, še posebej pri mladostnikih ter starejših osebah. Neželjeno je jemati to zdravilo skupaj z alkoholom, saj s tem povečujete možnost neželenih stranskih učinkov. Uporaba zdravila pa lahko sproži tudi omotico in rahlo zaspanost, zato šumečih zrnc ne uporabljajte kadar nameravate upravljati s stroji, težko mehanizacijo ali želite voziti avto. 

Predlogi ob jemanju zdravila:

- če želite hitrejše delovanje zdravila le-tega vzemite na prazen želodec, razen če je vaš želodec občutjiv

- ob občutljivem žeodcu vzemite odmerek zdravila skupaj s prehrano

- ob pripravi mešanice dobite instant gaziran napitek s prijetnim okusom pomaranče

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Ne dobim otroškega dodatka, sin ne dobi pokojnine po očetu, hkrati pa v gospodinjstvo tudi ničesar ne prispeva.
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Mylan Mylan
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov