C-Vita Long 500 mg, 90 tablet

Zaradi slabih zalog vitamina C v telesu, ga je potrebno dnevno vnesti s pravilno prehrano ali prehranskimi dopolnili.  Zaradi slabih zalog vitamina C v telesu, ga je potrebno dnevno vnesti s pravilno prehrano ali prehranskimi dopolnili. 
497983 26739

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Vitamin C ali askorbinska kislina je topna v vodi, ki se razgradi pri pripravi hrane s pomočjo toplote ter hitro oksidira. Največjo vsebnost vitamina C v prehrani ima sveže neobdelano sadje, jagodičevje in zelenjava. Zaradi slabih zalog vitamina C v telesu, ga je potrebno dnevno vnesti s pravilno prehrano ali prehranskimi dopolnili. 

V telesu je vitamin C vpleten v številne biokemične reakcije. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri delovanju imunskega sistema, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, zob in kože. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti normalnemu psihološkemu delovanju in k delovanju živčnega sistema. Povečana potreba po  vitaminu C je pri stresu, telesni vadbi in kajenju. 

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, pri kateri naj bi zaužili poleg priporočenega dnevnega vnosa še dodatnih 200 mg vitamina C.  Vitamin C je smiselno jemati med obrokom, saj povečuje absorpcijo železa.

Sestava C-Vita Long 500 mg tablet

1 tableta Vita-C vsebuje:  C- vitamin 500 mg 

Pomembno ob jemanju C-Vita Long 500 mg tablet

Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena. Shranjevati na sobni temperaturi. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.   Na prodaj v lekarnah in specializiranih prodajalnah.  

Odmerjanje C-Vita Long 500 mg tablet

Odrasli: 1 tableti dnevno zaužijemo z vodo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vitabalans oy Vitabalans oy
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja