Calo-pet energijska pasta za pse in mačke, 120 g

Calo-pet energijska pasta je namenjena kot dodatek prehrani psom in mačkam. Calo-pet energijska pasta je namenjena kot dodatek prehrani psom in mačkam.
490415 25683

Ocene in mnenja

Opis

Calo-pet energijska pasta je namenjena kot dodatek prehrani psom in mačkam. Calo-pet energijska pasta je energijski booster, saj je obogatena z vitamini, minerali ter nekaterimi derivati aminokislin (npr. taurin, ki je metabolit aminokisline cistein).

Taurin je metabolit, ki je pomemben za vitalnost mačk, zato njegovo pomanjkanje pri mačkah povzroči poškodbo očesne retine, dolgoročno pomanjkanje pa povzroča težave z vidom oziroma v skrajnih primerih dolgotrajnega pomanjkanja tudi klinično slepoto. Pomanjkanje taurina lahko povzroči tudi dilatativno kardiomiopatijo.

Calo-pet energijska pasta je odličnega okusa, zato jo imajo mačke in psi radi, zaužitje vitalnih in ob enem minimalno potrebnih energijskih snovi dosežemo že z manjšimi odmerki energijske paste Calo-pet. Calo-pet energijska pasta deluje kot spodbujevalec apetita pri psih in mačkah.

Uporaba Calo-pet energijske paste

Calo-pet  pasto lahko uporabite pri vsakem obroku - je dobrega okusa, zato jo vaša mačka oz. pes ne bosta zavračala. Calo-pet pasto priporočamo vedno, ko je prehrana osiromašena, nepolnovredna, brez zelenjavnih komponent in ji primankujejo vitamini.

Calo-pet pasto priporočamo tudi po prestanih operacijah ali boleznih vašega hišnega ljubljenca, pri tem se izboljša splošno stanje organizma.

Odmerki in način dajanja Calo-pet energijske paste

Pes:
odmerjanje je 1 jedilna žlica na 10 kg telesne teže dnevno

Mačka:
odmerjanje je 1 čajna žlička dnevno

Količino Calo-pet paste lahko podvojite ali celo potrojite v primeru manj zaužite prehrane. Calo-pet pasto naj se doda med prehrano hišnega ljubljenca ali pa se pasto dodaja samostojno ali se jo vmeša med tekočino namenjeno dnevni rehidraciji psa/mačke.

Sestava Calo-pet energijske paste

Olja in maščobe, žitarice, glukoza, voda, sladkor, minerali in vitamini.

vitaminske snovi: vitamini A, D3, E, B1, B2, B6, B12, biotin, kalcij – D-pantotenat, amid nikotinske kisline, taurin, železo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vetoquinol Vetoquinol
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja