Capsika-25 grelni gel

Lokalno naneseni kapsaicin se dobro absorbira skozi kožo.

8731 8731

Ocene in mnenja

Opis

Farmakokinetika

Lokalno naneseni kapsaicin se dobro absorbira skozi kožo. Maksimalne koncentracije v koži se dosežejo hitro, če se kapsaicin nanese površinsko, absorbcija pa je večja sorazmerno z večjim volumnom alkohola v preparatu. Razpolovni čas kapsaicina je  približno 24 ur, čas učinka delovanja pa nekaj ur. Začetek delovanja nastopi po ca. 2-4 tednih, medtem ko se vrhunec delovanja doseže v času 4-6 tednov redne terapije. Kapsaicinoidi (55% kapsaicin, 35% hidrokapsaicin in 10% drugih analogov) se metabolizirajo preko encimov citokroma p450  v makrociklične, alkildehidrogenirane, omega- , in omega-1 hidroksilirane metabolite. Dihidrokapsaicin je glavni metabolit kapsaicina. Dihidrokapsaicin in njegovi metaboliti se izločajo skozi ledvice, enak tudi kapsaicin.

Indikacije

lajšanje neprijetnih občutkov v mišicah in sklepih

Doziranje in način uporabe

Za osebe pod 12 let starosti se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Odrasli in starejši od 12 let: nanesite tanek sloj gela ali losjona na prizadeto mesto in nežno vtrite, dokler se gel oz. losjon povsem ne vpije v kožo. Za optimalne rezultate nanesite Capsiko 3 do 4 x dnevno. Najboljši rezultati se tipično pojavijo po 4 do 6 tednih redne uporabe. Razen v primeru zdravljenja na področju rok si roke takoj po uporabi temeljito umijte z milom in vodo. Za več informacij si preberite notranjo prilogo v embalaži.

Kontraindikacije

preobčutljivost za kapsaicin ali druge sestavine produkta.

Opozorila

»SAMO ZA ZUNANJO UPORABO«  Ne zavijte pretesno. Ne nanašajte na rane, poškodovano kožo, razdraženo kožo, sluznice, oči ali kontaktne leče. Če se to zgodi, temeljito sperite prizadeti predel z vodo. Z uporabo tega produkta prenehajte in se posvetujte z zdravnikom, če se vaše stanje poslabša, če se ne izboljša po redni uporabi, če nastanejo na koži mehurji ali če hudo pekoči občutek ne preneha. Zdravljenega predela ne izpostavljajte visoki temperaturi tik pred nanosom gela ali takoj po tem, ker to lahko poveča pekoči občutek. V primeru, da se pojavi težko dihanje ali požiranje kot rezultat uporabe tega produkta, se takoj posvetujte z zdravnikom. Gel hranite izven dosega otrok.

Nosečnost in dojenje : C

Stranski učinki : niso znani.
Dermatološki: srbenje, pekoče zbadanje, rdečina
Lokalni: ob nanosu pekoč občutek prehodne narave, ki se s ponavljajočo se uporabo navadno zmanjša

Prepričajte se o produktu  na podlagi naših sistemov kakovosti

GMP STANDARD:
skladnost s strogimi zahtevami WHO-GMP standarda. Tovarna je pod inšpekcijskim nadzorom v določenih časovnih intervalih. Proizvodni proces mora biti priznan kot dobra praksa v proizvodnji in pri kontroli kakovosti, kot jo priporoča WHO.

ISO 9001: 2008:
Sistem za zagotavljanje kakovosti za katerokoli organizacijo, ki mora dokazovati sposobnost stalnega zagotavljanja produkta, ki zadovoljuje potrebe uporabnikov in veljavne regulatorne zahteve ter si prizadeva za izboljšanje zadovoljstva uporabnikov.

ISO 14001:
Sistem ravnanja z okoljem, ki ustvarja razvoj sistematičnega pristopa k obvladovanju okoljskih vidikov organizacije. Cilj tega pristopa je stalno izboljševanje ravnanja z okoljem.

BSI-OHSAS 16(8?)001:
Razvit je bil z namenom spodbujanja integracije kakovosti, okoljskih vidikov ter zdravja in varnosti pri delu. OHSAS določa zahteve za sistem upravljanja z vidika zdravja ter varnosti pri delu (OH in S), ki naj omogoči organizaciji, da obvladuje ta tveganja in izboljša svoje delovanje.

Priloge

Sestavine

1. CAPSICUM EXTRACT CAPSICUM FRUTESCENS FRUIT EXTRACT 2. MENTHOL CRYSTALS MENTHOL 3. NETROSOL HYDROXYETHYL CELLULOSE 4. TRIETHANOLAMINE TRIETHANOLAMINE 5. CARBOPOL 940 POLYMER CARBOMER 940 6. BENZYL ALCOHOL RPE BENZYL ALCOHOL 7. PROPYLENE GLYCOL PROPYLENE GLYCOL 8. PURIFIED WATER WATER ( AQUA)

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Artroza

Življenje z umetnim kolkom ali umetnim kolenom
• Čevlji naj imajo mehek podplat in naj vsebujejo vložke. Podplati naj ne bojo višji od treh do štirih centimetrov .

• Pri operacijah, ki so povzročile različno dolžino nog, je priporočljivo vso obutev (tudi hišne copate, copate za prosti časi in športne copate) izpopolniti s primernim dodatkom, ki bo izravnal višini.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thermoline Thermoline
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov