Capsika-25 grelni gel
Capsika-25 grelni gel
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Capsika-25 grelni gel

Proizvajalec: Thermoline

Lokalno naneseni kapsaicin se dobro absorbira skozi kožo.

Cena: 8,88 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Oznakathermoline
Tip izdelkagel

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Farmakokinetika

Lokalno naneseni kapsaicin se dobro absorbira skozi kožo. Maksimalne koncentracije v koži se dosežejo hitro, če se kapsaicin nanese površinsko, absorbcija pa je večja sorazmerno z večjim volumnom alkohola v preparatu. Razpolovni čas kapsaicina je  približno 24 ur, čas učinka delovanja pa nekaj ur. Začetek delovanja nastopi po ca. 2-4 tednih, medtem ko se vrhunec delovanja doseže v času 4-6 tednov redne terapije. Kapsaicinoidi (55% kapsaicin, 35% hidrokapsaicin in 10% drugih analogov) se metabolizirajo preko encimov citokroma p450  v makrociklične, alkildehidrogenirane, omega- , in omega-1 hidroksilirane metabolite. Dihidrokapsaicin je glavni metabolit kapsaicina. Dihidrokapsaicin in njegovi metaboliti se izločajo skozi ledvice, enak tudi kapsaicin.

Indikacije

lajšanje neprijetnih občutkov v mišicah in sklepih

Doziranje in način uporabe

Za osebe pod 12 let starosti se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Odrasli in starejši od 12 let: nanesite tanek sloj gela ali losjona na prizadeto mesto in nežno vtrite, dokler se gel oz. losjon povsem ne vpije v kožo. Za optimalne rezultate nanesite Capsiko 3 do 4 x dnevno. Najboljši rezultati se tipično pojavijo po 4 do 6 tednih redne uporabe. Razen v primeru zdravljenja na področju rok si roke takoj po uporabi temeljito umijte z milom in vodo. Za več informacij si preberite notranjo prilogo v embalaži.

Kontraindikacije

preobčutljivost za kapsaicin ali druge sestavine produkta.

Opozorila

»SAMO ZA ZUNANJO UPORABO«  Ne zavijte pretesno. Ne nanašajte na rane, poškodovano kožo, razdraženo kožo, sluznice, oči ali kontaktne leče. Če se to zgodi, temeljito sperite prizadeti predel z vodo. Z uporabo tega produkta prenehajte in se posvetujte z zdravnikom, če se vaše stanje poslabša, če se ne izboljša po redni uporabi, če nastanejo na koži mehurji ali če hudo pekoči občutek ne preneha. Zdravljenega predela ne izpostavljajte visoki temperaturi tik pred nanosom gela ali takoj po tem, ker to lahko poveča pekoči občutek. V primeru, da se pojavi težko dihanje ali požiranje kot rezultat uporabe tega produkta, se takoj posvetujte z zdravnikom. Gel hranite izven dosega otrok.

Nosečnost in dojenje : C

Stranski učinki : niso znani.
Dermatološki: srbenje, pekoče zbadanje, rdečina
Lokalni: ob nanosu pekoč občutek prehodne narave, ki se s ponavljajočo se uporabo navadno zmanjša

Prepričajte se o produktu  na podlagi naših sistemov kakovosti

GMP STANDARD:
skladnost s strogimi zahtevami WHO-GMP standarda. Tovarna je pod inšpekcijskim nadzorom v določenih časovnih intervalih. Proizvodni proces mora biti priznan kot dobra praksa v proizvodnji in pri kontroli kakovosti, kot jo priporoča WHO.

ISO 9001: 2008:
Sistem za zagotavljanje kakovosti za katerokoli organizacijo, ki mora dokazovati sposobnost stalnega zagotavljanja produkta, ki zadovoljuje potrebe uporabnikov in veljavne regulatorne zahteve ter si prizadeva za izboljšanje zadovoljstva uporabnikov.

ISO 14001:
Sistem ravnanja z okoljem, ki ustvarja razvoj sistematičnega pristopa k obvladovanju okoljskih vidikov organizacije. Cilj tega pristopa je stalno izboljševanje ravnanja z okoljem.

BSI-OHSAS 16(8?)001:
Razvit je bil z namenom spodbujanja integracije kakovosti, okoljskih vidikov ter zdravja in varnosti pri delu. OHSAS določa zahteve za sistem upravljanja z vidika zdravja ter varnosti pri delu (OH in S), ki naj omogoči organizaciji, da obvladuje ta tveganja in izboljša svoje delovanje.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Oznakathermoline
Tip izdelkagel

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.